Rize

Çaykur Didi Stadı'nın zemini hibrit çime dönüştürülüyor

16:49 20 Haziran 2016
Çaykur Didi Stadı'nın zemini hibrit çime dönüştürülüyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un maçlarını oynadığı Çaykur Didi Stadı'nın zemininin, hibrit çime dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Yeşil-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre altyapı yatırımlarına büyük önem veren kulübün, Çaykur Didi Stadı'nın zeminini hibrit çime dönüştürmek için çalışma başlattığı belirtildi.

Açıklamada, stat zemininin ağustos ayının ilk haftasına kadar hazır hale getirilmesinin planlandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Dünya kupası ve Avrupa şampiyonası gibi önemli turnuvalarda maçların oynandığı statlar için kullanılan bu hibrit çim türü, dünya üzerinde 45 kadar futbol kulübünün stadında bulunuyor. Bunların arasında Çaykur Rizespor, Türkiye'de sahasına hibrit zemin yaptıran iki kulüpten biri olacak. Futbolcuların sakatlık problemlerini daha az yaşadığı bu çim türünde suni çim enjeksiyonu, ekimlerde de süreyi kısaltıyor. Hibrit çim ekimini İngiltere'den gelen 7 kişilik özel bir ekip yapıyor. Yakında sentetik hibrit lifler makinelerle zemine enjekte edilecek. Serilen doğal çimler, 20 milyon yapay lifle güçlendirilmiş sentetik çimle harmanlanıyor. Bu işlem tamamen lazer destekli özel bir makine ile yapılıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.