Rize

Lice'deki terör saldırısı

14:05 27 Haziran 2016
Lice'deki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in cenazesi, memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aytemiz'in (26) cenazesi, Fındıklı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Hürriyet Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada şehidin ailesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Fındıklı Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Fındıklı Merkez Camisine götürüldü.

Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin Akın ve kız kardeşi Yeliz Aytemiz ile nişanlısı Özdeyiş Akbal, tören alanında güçlükle ayakta durdu. Anne Aytemiz, "Oğlum. Güzel oğlum. 'Anne ben vatanım ve milletim için askerlik yapacağım' diyordu. Bir ay sonra oğluma düğün yapacaktık. Oğlum düğünü göremedi." ifadesini kullandı.

Baba Hüseyin Aytemiz, şehidin naaşı başında ağlayan nişanlısı Özdeyiş Akbal'ın gözyaşlarını sildi.

Şehit Aytemiz'in özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin naaşı, daha sonra Hürriyet Mahallesindeki aile kabristanlığında defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sırasında PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan ve Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ağır yaralanmıştı. Yaralı iki asker, tedavi altına alındıkları hastanede şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.