Rize

Mahalle sakinlerinden dolmuş tepkisi

11:40 01 Ağustos 2019
Mahalle sakinlerinden dolmuş tepkisi

Rize'de Atmeydanı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar daha önce tek vasıtayla gittikleri devlet hastanesi ile terminal gidişlerinin iki araca çıkarılmasına tepki gösterdiler.

Rize Merkeze bağlı Atmeydanı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar bugünlerde ulaşım konusunda sorunlar yaşıyor. Ulaşımın daha önce halk otobüsü ve M plakalı dolmuş minibüslerle yapıldığı Atmeydanı Mahallesinde vatandaşlar halk otobüsüyle Rize Devlet Hastanesine ve terminale kadar tek araçla seyahat edebiliyordu. Rize Belediyesi tarafından kent merkezinde bazı bölgelerde dolmuş minibüslerin D plaka ile hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Atmeydanı Mahallesinde de D plaka dolmuşları hizmete girdi ve bu güzergahta hizmet veren halk otobüsü de seferden kaldırıldı. Ancak mahalleye hizmete sokulan D plaka dolmuşların güzergahından Devlet Hastanesi ile terminal çıkarıldı. Devlet Hastanesi ile terminale gitmek isteyen vatandaşlar da artık 2 vasıta değişmek ve 2 kez ücret ödemek zorunda bırakıldı.

'GEREKİRSE PROTESTO EDİP YOLU KAPATACAĞIZ'

Mahalle Muhtarı Fatih Tatoğlu, yaptığı açıklamada, “Konuyu sözlü olarak ulaştırma müdürlüğü ile ulaştırmadan sorumlu belediye başkan yardımcısına arz ettik ancak çözüm bulamadık. Başkan Rahmi Metin’e şikayetlerimizi ilettik. Buna rağmen henüz bir çözüm bulunmadı. Biz çözüm arayışlarına devam ediyoruz. Mahalle halkının çözüm arayışları kapsamında şikayetini imza altına alarak bir kez de yazılı olarak belediyeye sunduk. Bundan da çözüm bulamadığımız taktirde mahalle halkının protesto hakkını kullanacağız. Çözüm bulanan kadar yol kapatma eylemine kadar gideceğiz” dedi.

'MAĞDUR EDİLİP CEZALANDIRILDIK'

Mahallelerinde yıllardır hizmet eden halk otobüsünün kaldırıldığına dikkat çeken Tatoğlu, “D plakası ihalesi olduktan sonra mahallemize yıllardır hizmet veren halk otobüsü kaldırılıp yerine D plakası hizmete sunulmuştur. Ancak nedense hesap edilmeden yapılan bu değişikliklerden Hacı Eşref Caddesinin tamamı ve Aslan Kulaksız Sokak mağdur olmuştur. Burada oturan tahminen bin kişi mağdurdur. Tek vasıtayla Devlet Hastanesi ve terminale giden vatandaşlarımız, şu an ya gidemiyor ya da 300-400 metre yukarıya doğru yürüyüp o şekilde araca binmek zorunda kalıyor. Sonra bu araçla şehir merkezinde inip ikinci bir araca binmek zorunda kalıyor. Yani artık mahallemizden hastaneye ve terminale ulaşımda direkt giden araç bulunmayıp halkımız resmen mağdur duruma düşürülerek cezalandırılmıştır. Oysaki mahalleli olarak bizler halk otobüsü, D plakası veya M plakası hangisi bizim mağduriyetimizi giderecek şekilde hizmet veriyorsa ona binmek istiyoruz. Atmeydanı Mahallesi hiç kimsenin rant yeri değildir. Bizler, bu yanlıştan vazgeçilip, insanlara ‘bu arabaya binemezsin yasaktır’ zihniyetini asla kabul etmiyor ve ceza değil hizmet istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.