Tuğçe Kazaz: Çok etkilendim

Ünlü mankenler Tuğçe Kazaz, Simge Tertemiz ve ünlü modacı Saadet Üstüner çok konuşulan tesettür defilesi ve modayla ilgili Haber7'ye çok özel açıklamalarda bulundu.

Tuğçe Kazaz: Çok etkilendim
Tuğçe Kazaz: Çok etkilendim
GİRİŞ 19.04.2013 09:45 GÜNCELLEME 19.04.2013 14:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Remziye Karakuş'un haberi

Adile Sultan Sarayı geçen gece önemli bir defileye ev sahipliği yaptı. Defile, siyaset, sanat, basın ve moda dünyasından büyük bir ilgi gördü. Defileye ilginin bu denli büyük olmasının sebeplerinden biri de Manken Tuğçe Kazaz'ın ilk defa bir tesettür defilesinde boy gösterecek olmasıydı. Üstelik kısa bir süre önce yeniden İslam'ı seçip, 'tesettür defilesi' yasağını delmiş bir Tuğçe Kazaz vardı podyumda. 

Kimileri Kazaz'ın tesettürlü halini eleştirdi, kimi de çok beğendi. Sadece onun için değil, bu ilki yaşayan bir başka isim de vardı podyumda. O da Simge Tertemiz'di...İki ünlü manken ilk defa başörtü takıp podyuma çıktı ve salondakilerden büyük bir alkış aldı. Peki bu durum iki mankeni nasıl etkiledi? İş için de olsa, başörtü takmak, tesettüre bürünmek nasıl bir duyguydu?


O geceyle ilgili hislerini dile getiren Kazaz; ''O kıyafetleri giydiğimde ne kadar çok özlediğimi hatırladım. Tesettür defilesine çıkmak beni çok mutlu etti, çok etkilendim, kendimi çok iyi hissettim'' dedi.

Simge Tertemiz ise: '' İlk defa bir tesettür defilesine çıktım. İlk defa başörtüsü taktım. Böyle bir defile içinde olmak çok güzeldi, çok hoşuma gitti. Ben Allah'a inancı olan insanlardanım, iyi niyetli olan insanlardanım. Herkesin düşüncesine saygı duymak lazım. Biz de öyle yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Gecenin en büyük alkış alan bir başka ismi ise, yaptığı tasarımlarla büyük beğeni toplayan JaaDe'nin ünlü tasarımcısı, tesettür defilesinin mimarı Saadet Üstüner'di. Saadet hanım 15 yıldır kadınları daha sade ve modanın esiri olmadan daha şık giyindirebilmek için gecesini gündüzüne katıyor. Büyük başarılara imza atan Üstüner; ''Çok çalıştık, çok emek verdik Allah da karşılığını verdi'' diyor.

İşte Tuğçe Kazaz, Simge Tertemiz ve ünlü modacı Saadet Üstüner'den Haber7'ye çok özel açıklamalar:

NE KADAR ÇOK ÖZLEDİĞİMİ HATIRLADIM

Tuğçe KAZAZ ( Manken-oyuncu): Tesettür defilesine çıkmak, ayrımcı olmadığımı, insanlara şekilci yaklaşmadığımı, bunun yapılmaması gerektiğini ve herşeyin önünde insanın geldiğini hissettirdi bana. Kalıplardan özgürleşmek aslında çok önemliymiş hayatta... Ne hissettiğimi sorarsanız, tesettür defilesine çıktığım için çok mutlu oldum, çok etkilendim, kendimi çok iyi hissettim.

Benden bunu istediler diye söylemiyorum. Ben o kıyafetleri ilk giydiğimde, ne kadar çok özlediğimi hatırladım. Uzun zamandır etek ve ceket giymediğimi hatırladım. Arkadaşlarım defileye hazırlanırken arka tarafta çok beğendiğim bir eteği hediye etti. Ve bu kıyafetleri bundan sonra da giyeceğimi söylemek istiyorum.

TESETTÜR DEFİLESİNDE OLMAK ÇOK GÜZELDİ

Simge TERTEMİZ (Manken,sunucu, oyuncu):  Ben bir model olarak kendimi askı olarak görüyorum. Podyumda giydiğim diğer kıyafetler ne ise, benim için başörtü de o'dur. Ben bir modelim, bana verilen görev ne ise ben görevimi yaparım. İlk çıkış firmamız JaaDe'nin modern çizgileri olan ve günlük hayatta da kullanabileceğimiz, açık insanların da kullanabileceği tarzda kıyafetleri var. Üzerinde modern çizgiler taşıyan modern kapalılık benim çok hoşuma gidiyor. Dışarıda gördüğüm zaman çok hoşuma gidiyor. Kadınların her anlamda şık olmaları gerekiyor. İlk defa bir tesettür defilesine çıktım. İlk defa başörtüsü taktım. Böyle bir defile içinde olmak çok güzeldi, çok hoşuma gitti. Benim için farklı bir deneyim oldu.

ALLAH'A İNANCI OLAN İNSANLARDANIM

Manevi anlamda düşündüğünüz zaman; ''imanın ve paranın kimde olduğu bilinmez'' sözüne çok inanırım. Ben Allah'a inancı olan insanlardanım, iyi niyetli olan insanlardanım. Başörtüsü de benim için günlük bir kıyafet gibi.

EMİNE ERDOĞAN'I ÇOK BEĞENİYORUM

Başörtülü ünlülerden en çok Başkanımızın eşi Emine Erdoğan'ı beğeniyorum. Onun tarzı dillere destan, herkes biliyor onun şıklığını. Kişinin görüşü ne olursa olsun her ortamda, şık kadınlar görmek güzel bir duygu. Herkesin düşüncesine saygı duymak lazım. Biz de öyle yapıyoruz. Tesettür defilesinde yer almamız bunun en güzel örneği.

Saadet Üstüner'le defilesini, başarısını ve modayı konuştuk:

Yeni sezon ürünlerinizi bir defileyle tanıttınız. Neler hissediyorsunuz. Hazırlıklar nasıldı. Zorlandınız mı?

Saadet ÜSTÜNER ( JaaDe'nin tasarımcısı- modacı): Biz aslında hazırdık. Üretilecek ürünlerimizin defilesini yaptık. Mağazalarımızda satışa sunulmayacak hiçbir kıyafete defileye almadık. Bu defile JaaDe'nin şovu değildi. Ürünlerini müşterisine sunduğu bir defileydi. Ekstra bir hazırlığımız olmadı. Biraz yorulduk ama heyecanlı bür süreçti. Ekibim çok yardımcı oldu.

Tasarımlarınızı sokakta insanlar üzerinde gördüğünüzde neler hissediyorsunuz?

Tabi o çok enteresan bir duygu. O anda o insanı kendinizle özdeşleştiriyorsunuz. O kişi sizden, içinizden biri gibi geliyor bana. Çok seviniyorum.

BU BAŞARI BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

Bu işe başlarken burada olmayı, böyle büyük bir başarıyı hayal ediyor muydunuz?

Hayır. Hayal etmiyordum. Çok safiyane duygularla başladık bu işe. Eşimin tavsiyesiyle çok küçük çapta başladığımız bir işti. Özel spariş hazırladığım dostlarım bana hep destek oldu bu konuda. Biz bu yolda onlarla birlikte yürüdük. Beni o gece de yalnız bırakmadılar. Benim için de sürpriz oldu. Çok çalıştık, çok çabaladık. Allah da onun karşılığını verdi.

UYGUN OLMAYAN KIYAFETTEN RAHATSIZ OLUYORUM

Modayla ilgili düşündüğünüz her şeyi yapabildiniz mi, var mı bununla ilgili bir hayaliniz?

Tabi ama bu iş zamanla, bütçeyle, emekle, yoğunlukla alakalı bir durum. Ama benim tek hayalim hassasiyetle üzerinde durduğumuz şey, modanın esiri olmadan dindar Müslüman kadınları sade ve şık giyindirebilmek. Ben bunun dışında tasarımlarımda çıkamıyorum. Bu hanımların hepsini kendim gibi görüyorum. Üstlerinde uygun olmayan bir kıyafet gördüğümde rahatsız oluyorum. Bana göre başörtülü kadınların daha sade, daha yalın, dikkat çekmeyen kıyafetleri kullanmaları önemli...Biz bir defa başörtüsü kullanıyoruz. Başörtüsü başlı başına bir detay. Çok renkli, çok abartılı renkler kıyafetle birleştiğinde gözü yorar hale geliyor. Bugüne kadar yapılan defilelerde hep abartılı, süslü kıyafetlere yer veriliyordu. Ama biz bu anlayışı yıktık. İlk defa biz defilemizde sade şık kıyafetlere yer verdik.

En çok hangi semtlerden ve illerden talep alıyorsunuz?

Bizim çıkışımız Erenköy merkezli. Birçok ilden talep alıyoruz. En büyük talep İstanbul'dan geliyor. Ankara'dan çok talep alıyoruz. Bakan ve milletvekili eşlerinden talep geliyor. Bursa'dan inanılmaz bir talep var. Bursa'nın kadınları modayı çok yakından takip ediyor.

HAYAL KURARAK TASARIM YAPIYORUM


Her sezon yeni bir şeyler üretmek zor olmuyor mu? Tasarımlarınızda nelerden yararlanıyorsunuz, takip ettiğiniz ve beğendiğiniz markalar var mı?

Her başlangıçta hiçbir şey yapamayacağınızı zannediyorsunuz. İlk tasarımınızı yaptığınızda gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ben teknolojiyi çok iyi kullanabilen bir insan değilim. Gerçekten hayal kurarak tasarımlar yapıyorum.

Dünya markalarını takip ediyor, mutlaka göz gezdiriyoruz. Ama iş o tasarımları tesettüre uyarlamaya gelince mutlaka yeteneğiniz ve bilgi birikiminiz devreye giriyor. Dünya görüşleri farklı olan çalışma arkadaşlarımın da vizyonundan faydalanıyorum. Bizim ürünlerimizi sadece kapalılar değil, açık kadınlar da tercih ediyor. Bizim önceliğimiz tabiki başörtülü kadınların ihtiyacını karşılamak.

Tesettürlülerden çok rahat giyinen de var, çok geleneksel ama şık giyinmeye çalışan insanlar da var. Sizin kitleniz hangisi, kendinizi nereye oturtuyorsunuz?

JaaDe markası daha çok orta yaşa hitap eden bir markayken, gençlerden gelen talep üzerine markamızı gençleştiriyoruz. Bu iş, zaman, emek, yatırım isteyen bir iş. Bu sebeple gençleşme biraz daha yavaş oluyor.

UYGUN OLMAYAN KIYAFETLERE MECBUR BIRAKILANLARA YARDIM EDİYORUZ

Günümüz tesettür modasını nasıl buluyorsunuz, var mı eleştirdiğiniz yönleri?

Muhafazakar kadınlar moda çarkının içine ister istemez girmiş oluyorlar. İnsanlar bu şekilde görmek istiyorlar. Bazen şık olacağım diye üstündeki kıyafetle göz yoran kadınlar da oluyor. Bizim hedefimiz bu tarz manzaraları ortadan kaldırıp daha şık ve sade bir giyim sunmak, uygun olmayan kıyafetlere mecbur bırakılan çaresiz kadınlara yardımcı olmak.

BAKAN VE MİLLETVEKİLİ EŞLERİNİ GİYİNDİRİYORUZ

Başörtülü ünlülerden kimleri giyindiriyorsunuz?

Özleyiş Topbaş'ı (Kadir Topbaş'ın eşi) uzun zaman giyindirdim. Türkiye'nin ileri gelen bir çok işadamı, bürakrat, belediye başkanları, milletvekilleri ve bakan eşlerini giyindiriyoruz.

Bu sezon sokaklarda en çok hangi renkleri göreceğiz, bu senenin moda renkleri neler?

Bu sezon nil yeşili, su yeşilini bol miktarda göreceğiz. Somonun açıktan koyuya giden tüm renkleri olacak. Yaz renklerini göreceğiz ama siyah ve beyaz hep olacak.

DAHA SAKİN BAŞÖRTÜLER KULLANIN!

Şıklık kadınlar için vazgeçilmez bir şeydir. Kadınlar elbise seçiminde nelere dikkat etmeli? Neler tavsiye edersiniz?

Vücudu çok iyi tanımak gerekiyor. Bu hep hikaye gibi gelir ama değil. Kilolu bir kadın seçtiği kıyafetle birkaç kilo daha zayıf görünebilir, daha uzun boylu görünebilir. Bulunacağı ve kıyafeti kullanacağı ortam çok önemli. Hepsini harmanlayarak bir araya getirdiğinizde çok şık görünebilirsiniz. Başörtülerimizi biraz daha sakin kullanırsak, renklerini biraz daha soft tutarsak, daha sakin desenler kullanırsak şıklığımızı yüzde elli öne geçirmiş oluruz.


Remziye.Karakus@Haber7.com
twitter.com/kkarakuss 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • salih ipek 10 yıl önce Şikayet Et
    etki. ser hıristiyan oluncada çok etkilenmiştin
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    eski tas eski hamam ... hep ayni sözler ... nerde bir ünlü biri umreye gidip gelse .. aaaa cok etkilendim diyor 1-2 ay sonra eski tas eski hamam devam ediyor ... haaaa bizim insanlar nasil ? onlarda ayni ... hacca gidip geliyor ... lakabi haci ama bir coklarida eski tas eski hamam .. kisiligi degisen cok az görüyorum ... sadece yasi baya ilerlemis ise ... eh o zamanda insan olgun oluyor tbii ... olgunlugundan düzelmisse baska .. ama sirf haci oldum artik birseyler yapmaliyim diyen az.. sadece namaz-oruc kilmakla süper müslüman olunmuyor ... simdi bunlari elestirenlerin kact kaci islamiyeti yasiyor ? en büyük hastaligimiz tartismayi sevmek.. ileri geri konusmak .. dedikodu yapmak ..insanlarin kalplerini kirmak .. sokakta kul hakkina riyaet etmemek ... hepimiz kendi kafamiza göre yasayip .. iyi süper müslüman oldugumuza inaniyoruz .. ama 100 sene önceki müslüman göre ... hasan degil .. naber hans diyebilir belki :-) ..
    Cevapla
  • efsane 11 yıl önce Şikayet Et
    yine ayni seyler. arkadaslar kimsenin imanini sorgulamak bize kalmadi.Allah istedigine hidayeti verir.benim bildigim bu kiz tekrar müslüman oldu.herkes hata yapabilir.tövbe kapisi ölene kadar aciktir.eger müslümaniz diyorsak bunu da bilmemiz gerekir.kendi imanimiz sanki garantiyimis gibi baskasinin ki hakkinda ahkam kesmeyelim.dua edelim ki biz imansiz gitmeyelim.sonra bu kinadiklarimiz bize cennetten aciyarak bakmasin
    Cevapla
  • emin 11 yıl önce Şikayet Et
    bu dinin onlara ihtiyacı yokmuş???. Arif dokgöz bu dinin onlara ihtiyacı yokta, sana mı ihtiyacı var? İnsanlar sapıklık içinde yüzerken bırakta böyle haberler çıksın. Bir müslüman olarak Allah hidayet etsin, ıslah etsin diyeceğinize yaptığınız yorumlara bak.
    Cevapla
  • rizeli53 11 yıl önce Şikayet Et
    din degistirip hristiyan olan manken degilmi bu. yunan sevgilisi ile evlenip din degistiren manken degilmi bu. eger oysa bu teseddur firmasi insanlarla kafa buluyo demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar