Kadir Topbaş'ın eşini şaşırtan yönü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, başında bulunduğu Kadın Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarını, başarılarını ve 39 yıllık mutlu evliliğinin sırlarını Haber7'ye anlattı.

Kadir Topbaş'ın eşini şaşırtan yönü
Kadir Topbaş'ın eşini şaşırtan yönü
GİRİŞ 26.04.2013 09:40 GÜNCELLEME 28.04.2013 12:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Remziye Karakuş'un haberi

Özleyiş Topbaş hem işinde hem de evliliğinde başarı ve mutluluğu yakalamış nadir insanlardan biri… Başında bulunduğu Kadın Koordinasyon Merkezi'nin bünyesinde imza attığı projelerle on binlerce muhtaç aileye yardım götürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyes'inin bünyesinde hizmet veren Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığıyla alışveriş yardımı, sağlık yardımı, giysi, eşya, mefruşat yardımı ve nakit parayla fakir ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor, onlara destek veriyor.

Özleyiş Hanım bir taraftan bu hizmetler için koştururken, bir taraftan da ailesine, eşine çocuklarına yetişmeye çalışıyor. 39 yıllık mutlu bir evlilik sürdüren Topbaş, uzun ve mutlu evliliğinin sırrını; ‘sevgiyi saygıyla bütünleştirme' olarak açıklıyor.

Eşine her konuda destek verdiğini söyleyen Topbaş, evli çiftlere de mutlu bir evlilik için tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmiyor.

İşte Özleyiş Topbaş'tan Haber7'ye çok özel açıklamalar:

MUHTAÇ AİLELER İÇİN KERMES DÜZENLİYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin başındasınız. Neler yapıyorsunuz, bize çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

Biz her sene muhtaç aileler için kermes yapıyoruz. Kermesten elde ettiğimiz gelirle birçok çalışmayı hayata geçirdik. Başladığımız günden bugüne Bahçelievler çocuk esirgeme kurumuyla çalışmalar yaptık. Orda 0 - 6 yaş çocuklarının grup evlerini yaptırdık. 6 - 12 yaş grubunun 0 - 2 yaş grubunun da inşaat süresince bütün masraflarını karşıladık. Bunun dışında 4 tane anaokulunu hayata geçirip, Milli Eğitim'e devrettik. Üç yıldır da ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yapıyoruz. Merkezimizin atölyesinde büyük bir dikiş makinesi var. Dikiş atölyesinde bütün ürünler hazırlanıyor. Ayrıca İSMEK'ler de bize bu konuda destek veriyorlar. Bu şekilde kermes hazırlayıp, bunun sonucunda ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşıyoruz.

Yapmayı planladığınız yeni şeyler, hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni projeler var mı?

Birçok projeyi hayata geçirdik zaten. Güneydoğu'ya destek amacıyla her sene çalışmalar yapıyoruz. Bu sene yine dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Sultanahmet'de bedesten şeklinde çarşı kuruluyor, orda onlara satış imkanı sağlıyoruz. Bir yıl içinde ürettiklerini getirip orda satışa sunuyorlar.

285 BİN AİLEYE YARDIM ETTİK

Hayata geçirdiğiniz projelerde başarı başarı oranı ne kadar, bu konuda hangi noktadasınız?

Biz sadece kermeslerle ailelere ulaşmıyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla ailelerimize ulaşıyoruz. Bizim şuanda 50 bin kayıtlı ailemiz var, yardım alan. Bunun dışında başladığımız günden bugüne 285 bin aileye ulaştık. Yaptığımız kermes de yaptığımız çalışmaların içinde sadece bir bölüm. Bu çalışmalar tamamen kermesle yapılmıyor. Mesela İBB'nin marketten alışveriş yapma imkanı sağlayan kuponlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bunun dışında sağlık sorunları varsa evde bakım için kendilerine destek oluyoruz. Biz bu işe başlarken 7 ekiple başladık şuanda sahada 50 ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Peki bu tür çalışmalarda en çok nelere ihtiyacınız oluyor, destek alabiliyor musunuz?

Çok şükür çok büyük bir destek var. Kermeslerimize çok büyük destek veriliyor, insanlar gelip merkezimizde bağış yapabiliyorlar.

SANATÇILAR DESTEK VERİYOR

Ünlü isimlerden bu tarz etkinliklerinize destek olan var mı?

Var. Çalışmalarımıza katılanlar var. Anneler gününde konserler veriyoruz. Bu konserlerde gelip bize destek olan sanatçılarımız oluyor. Seda Sayan, Muazzez Ersoy, Zara gibi isimler bize destek oluyorlar.

KADINI BELİRLİ SINIRLAR İÇİNE SOKMUYORUM

Toplumumuzda şöyle bir algı vardır. Kadın birçok şeyde geri planda kalmalı diye düşünülür. Hele ki başörtülü kadın için şartlar daha ağırdır. Siz yaptığınız çalışmalarla, öncüsü olduğunuz projelerle bu tabuyu yıkan ve başörtülü kadınlar için model olabilecek kadınlardan birisiniz. Neler söylemek istersiniz?

Ben belirli sınırlar içine sokmuyorum kadını. Kadın yapı olarak vericidir. İstediği zaman çok şeyi başarır. Buna gönülden inanıyorum. Ben işin sosyal boyutuyla ilgilenmeyi seven bir insanım. Kadın Koordinasyon Merkezi'nde yaptığım bu çalışmalarda işin sosyal kısmına cevap veriyorum. Onun için de sonuna kadar arkasındayım ve destekliyorum.

BİRBİRİMİZE KALİTELİ ZAMAN AYIRABİLİYORUZ

Yaptığınız bu işler büyük bir sorumluluk, zaman ve emek isteyen işler. Kadir Bey de (Topbaş) çok yoğun çalışan bir insan. Bu yoğunluk evliliğinize nasıl yansıyor. Birbirinize zaman ayırabiliyor musunuz?

Biz hakikaten bunları çok dengeleyen insanlarız. Bizim için hiçbir problem yok. Birbirimize çok kaliteli zaman ayırabiliyoruz. Önemli olan İstanbul'u çok sevmemiz, İstanbul için güzel işler yapabilmemizdir. Ben işin sosyal boyutuyla koştururken, o da bir büyükşehir belediye başkanı olarak üzerine düşeni yapıyor.

İşlerinizde en çok kim kime destek veriyor? O mu, siz mi, yoksa karşılıklı mı oluyor?

Karşılıklıdır tabi ama. Ben bu konuda kadınların biraz daha özverili olması gerektiğine inananlardanım. Bu konuda da elimden gelen desteği eşime veriyorum.

SEVGİYLE BİRLİKTE SAYGI DA OLURSA EVLİLİK YÜRÜR

Ülkemizde boşanmalar giderek artıyor. Genç çiftler arasında evliliğin ilk yılında boşananlar çoğunlukta. Sizin 39 yıllık mutlu bir evliliğiniz var. Bunu nasıl başardınız, mutluluğunuzu neye borçlusunuz?

Sevginizi saygıyla bütünleştirebiliyorsanız o evlilik yürür. Birbirinize karşı saygı göstereceksiniz. Sevgi tek başına bir şey ifade etmez. Saygı da birlikte olmalı. Biz bunu yaptık.

KADİR BEY SÜRPRİZ YAPABİLEN, BENİ ŞAŞIRTABİLEN BİR İNSAN

Kadir Bey'in size sürpriz yaptığı, sizi şaşırttığı oluyor mu?

Kadir Bey o kadar yoğunluğunun arasında sürprizler yapabilen, beni şaşırtabilen bir insan. Bu konuda da kendisine teşekkür ediyorum.

EVLİ ÇİFTLER ÖNCE ‘BİZ' DEMEYİ BAŞARABİLMELİ

Çiftlere mutlu bir evlilik için neler tavsiye edersiniz?

Bir evliliğe başlarken ‘ben'likle başlanmaz. İnsanlar önce ‘biz' demeyi başarabilmeli. Birbirlerinin önceliklerine saygı gösteren eşler daha da mutlu olurlar. İşte o zaman o sevgi daha da artarak devam eder.

Remziye.Karakus@haber7.com
twitter.com/kkarakuss

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Cemil İPEKÇİ 10 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi süper..... 10 senede bizi dünya lideri yaptınız ya , bu ülkede ihitayç sahibi mi kaldı? Provakatördür onlar.. Provakatörleri beslemeyi bırakın.
    Cevapla
  • Halil Ak 10 yıl önce Şikayet Et
    BAŞARININ SIRLARINDAN.... her başarılı erkeğin arkasın da bir kadın vardır. başarının sırlarından biri vede belki en önemlisi kişinin eşine olan desteği...
    Cevapla
  • zeki hakim 10 yıl önce Şikayet Et
    maaşallah. demekki şehri iyi yönetmeninde sırrı da ailede ki mutluluktan geliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı