Muazzez Ersoy: Ben Rabbimin kiracısıyım

Muazzez Ersoy şöhreti nefse benzetti. “Şöhret sizi değil, siz şöhreti yenin” diye konuştu.

Muazzez Ersoy: Ben Rabbimin kiracısıyım
Muazzez Ersoy: Ben Rabbimin kiracısıyım
GİRİŞ 14.07.2013 10:47 GÜNCELLEME 14.07.2013 10:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

O, Türk Müziği'nin en iyi seslerinden, en başarılı yorumcularından  biri 40 yıldır müzikle iç içe yaşıyor. Asıl ismi Hatice Yıldız Levent; ancak biz onu zirvede olduğu çeyrek asırdır Muazzez Ersoy olarak tanıyoruz. Her zaman sansasyondan ve polemiklerden uzak mütevazı bir yaşam süren şarkıcı bu özelliğiyle çok seviliyor.

Bugün gazetesinden Şebnem Özcan, Muazzez Ersoy'la konuştu. İşte o röportaj:

-Müzik piyasasına adım attığınız günden bu yana adınız hiç olumsuz bir olaya karışmadı. Muazzez Ersoy sansasyondan uzakta nasıl bir hayat yaşıyor?

Herkes gibi normal bir hayat yaşıyorum. Gece gezmem yok. Tek gece hayatım, binde bir dostlarımla birlikte yediğim akşam yemeği. Sohbet, yemek, ondan sonra evime geliyorum. Özel yaptığım bir şey yok. Allah'a şükürler olsun, içkim yok, kumarım yok. İşten eve, evden işe. Şehir dışındaysam oteldeki odam, kahvem, çayım, bir de sigaram.

-Peki, eğlence dünyasındaki insanlar size hiç, "Yaa Muazzez, nasıl bu piyasanın insanısın" demediler mi?

Çok diyen var. Mesela gittiğim birçok konserimde bakıyorum odamda içki var. Çocuklar geliyor, "Bir şey ister misiniz?" diyorlar. "Evet, istiyorum. önce şu içkileri gözümün önünden kaldır" diyorum. "Sen bana onun yerine, su getir, gazoz getir, kola getir, fındık fıstık getir. Onlar yoksa hiçbir şey getirme, çay getir" diyorum. Kimisi inanmıyor bazı şeylere.

-Başka nelere inanmıyorlar?

Başka sanatçılar, liste veriyorlar onların ellerine. "Kulis odamda şu olacak, bu olacak" diyorlar. Ben hiçbir zaman liste vermem. Listem yoktur benim. Buna da şaşıran çok insan oluyor.

-Şöhretin bir bedeli olduğuna inanır mısınız?

Her şeyin bir bedeli vardır, bu dünyada. Mutlaka şöhretin de bir bedeli vardır.

-Siz nasıl bir bedel ödediniz?

Ben şöhrete pek aldırış eden bir tip değilim. Şöhretin sizi yenmesine müsaade etmeyin, siz şöhreti yenin. Yani şöhret nefis gibidir. Nefsinizi nasıl terbiye edersiniz, şöhreti de öyle terbiye etmeniz gerekir. Ben şöhreti terbiye ediyorum.

-Türk Sanat Müziği'nin kraliçesi Muazzez Ersoy olmak sizin özgürlüğünüzü kısıtlamıyor mu yani?

Hayır. Muazzez Ersoy olmak bende pek bir şey değiştirmiyor. Her istediğimi yaparım. Yolda yürürken dondurmamı da simidimi de yerim, ne olacak?

BİR ETEK ALMAK İÇİN 6 AY PARA BİRİKTİRDİM

* Peki tezgahtar Yıldız bugünleri hayal ediyor muydu?

Yok valla. Hayal etmiyordu garibim. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Rabbim takdir ederse, bir de o kulunu layık görürse her şeyi yağdırıyor zaten. Genç kızken, bir etek almak için 6 ay para biriktirdim. Etek beni bekler mi 6 ay, beklemez. Almaya gittiğimde eteğin yerinde yeller esiyordu. Üzülerek eve döndüm. Şimdi milyonlarca etek alabilirim. Bu da Rabbimin takdiri işte, Allah o günlerimi görüyor, biliyordu.

* Kaç yaşındaydınız?

13 yaşında başladım tezgahtarlığa.

"BEN RABBİMİN KİRACISIYIM"

* Allah'a şükür her şeye sahipsiniz, bu size huzur ve güven veriyor mu?
Her şeyin sahibi Allah'tır. Mesela bazen bana soruyorlar 'büronuz kira mı' diye. Ben kiracıyım evet, ama Rabbimin kiracısıyım. Çünkü her şeyin sahibi o. Aldığımız nefesimizin, bedenimizin, ruhumuzun sahibi o. Bizim sahibimiz o. Kavgalar, gürültüler, patırtılar, bunların hepsi boş. Çünkü bu gün buradayız, yarın tıpkı analarımız babalarımız gibi göçeceğiz.  Kainatta her şeyin sahibi Allah'tır. Bunu bildiğin zaman hayata bakışınız da kolay olur.

* Hayatınızı sıradan insanlar gibi yaşayabiliyor musunuz?
 Valla ben kendimi, hiçbir zaman Kafdağı'nda görmedim. Hep sıradan yaşadım. Çok fazla lüksten daima kaçmaya çalıştım. İhtiyaca cevap verilecek şeylere eğildim. Hiç ultra lüks bir yaşam biçimim olmadı.

* Kaç odalı bir evde oturuyorsunuz?
3 oda bir salon. 2 banyo tuvalet bana yetiyor. Şükürler olsun.

"ERKEĞİN ÇORABINI YIKAMAM"

* "Muazzez Ersoy olacağıma evinde kocasıyla mutlu olan bir kadın olsaydım keşke" dediğiniz zamanlar oluyor mu peki?
Ayyyy tam adamını buldun. (Gülüyor) Bana bak Şebnem, ben o tip hatunlardan değilim.

* Yok, evlendireceğiz sizi?
Hayatta evlenmem. Ben öyle ev kadını olamam. Evde yemek yapıp kocamın çorabını yıkayamam. Doğru adres ben değilim yani. İyi bir ev hanımıyımdır, titizimdir, temizimdir ama evlilik bana göre değil.

* Adamın çorabını yıkasanız ne olur?
Sevsem de bir erkeğin çorabını yıkamam, sevmesem de.

* Ama ilk eşinizin çorabını yıkamıştınız
O küçük yaşta yapmış olduğum bir evlilikti. Bu saatten sonra bana kimse çorap yıkatamaz.
YORUMLAR 3
  • EYLÜL SONBAHAR 10 yıl önce Şikayet Et
    samimi buldum.Allah gönlüne göre versin.. erkek çorabı yıkamamak ve yemek yapamamak bir eksiklik midir ki, kadının güzel cümlelerini, dürüstlüğünü, kendisini olduğu gibi anlatan ifadelerini silip süpürsün.ne isen onu anlatmaya çalışmak bir meziyettir.
    Cevapla
  • ÖMER BOĞAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Kehribar'a. Kusura bakmayın da kim adına kimi yargılıyorsunuz? Kadın samimice sahip olduğu şeylerin aslında kendisinin değil Allah'ın olduğunu ve kiracı olduğunu söylemiş. Burada yazık olacak ne var? Ne kadar güzel ve tasavvufi bir ifade. Unutmayın ki Allah'ın kiracısı olan sadece Muazzez Ersoy değil. Hepimiz Allah'ın kiracısıyız ve hepimizin kira borcu var. Ne var ki, kimse kimsenin ne kadar kira ödediğini veya ödemediğini bilmiyor. Onun için bol keseden ahkam kesmenin gereği yok. En azından sanat çevresinden bu tip açıklamaları memnuniyetle karşılamak yerine, oradan muhalefet edecek bir nokta bulmaya çalışmak bence hiç sağlıklı bir kafa yapısı değil. Mülk sahibi olan Allah olduğu gibi, esas yargılayıcı da odur.
    Cevapla
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    yazık sana. seningibi insanla röpörtaj yapıp fikrini soruyorlar rabbisini n kiracısıymış.kiranı ödüyormusun, rabbine sen örnek alınacak kiracı değilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!