MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan ilginç itiraf!

MHP'nin ilk kadın genel başkan yardımcısı ve TBMM'deki 3 kadın vekilinden biri olan Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, evinin kapılarını açtı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan ilginç itiraf!
MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan ilginç itiraf!
GİRİŞ 16.10.2013 08:44 GÜNCELLEME 16.10.2013 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kendisini, "Eştir, evlattır, teyzedir ama en önemlisi annedir" sözleriyle tanımlayan Demirel, "Benim için ailemden öte yol yok. Ailem yanımdaysa her yerde mutlu olabilirim" diyor. Eşi Şafak Bey'in çok iyi bir aşçı olduğunu anlatırken, "Bizim ev en iyi balık restoranıdır" diyecek kadar iddialı olan Demirel'e, Meclis dışındaki hayatı soruldu.

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Annedir, eştir, evlattır, teyzedir, kardeştir, hekimdir... Ama en önemlisi annedir.

Anneliğinizden bahsederken sesiniz titriyor.

25 yaşında evlendim ve 6 yıl sonra tek oğlum olan Orhun hayatımıza girdi. Orhun bize Allah'ın bir lütfu. Çok vicdanlı bir çocuk. Türk töresinde çocuklar için 'övüncün olsun' derler. Orhun hamdolsun bunca sene bizim övüncümüz oldu.

Hem yumuşak karnımdır hem en güçlü tarafımdır. Ben sevgimi söylemeyi oğlumdan öğrendim. Oğlum kreşe başladı birkaç gün sonra iki eliyle yüzümü tuttu ve "Anne seviyorum" dedi. "Ben de seni seviyorum Orhun'cum" dedim ve sevgimi ilk söylediğim kişi Orhun'dur herhalde. Sevgiyi söyleme ihtiyacının olduğunu böylece farkettim.

Eşinize sevdiğinizi söylememiş miydiniz?

Bizdeki geleneksel yapıda sözsel ifadeler yoktur. Hissettirilir ama söze dökülmezdi. Bu açıdan da çocuk çok ciddi bir öğretmendir. Annelik hayatta insanı en çok terbiye eden şey.

'AİLEMDEN ÖTE YOL YOK"

Yoğun tempo içinde ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?

Benim için ailemden öte yol yok. Ailem benim hayattaki en büyük güvencemdir. Bazen kendimi ve ailemi düşününce kaplumbağa gibi hissederim. O kadar güven duyarım anlayacağınız.

Çalışan anne olmanın zorluklarını nasıl yaşadınız?

Zorluk demek çok doğru gelmiyor. Çalışan anne olmanın zamanı iyi yönetmek ve pratik olmayı öğrenmek gibi olumlu yanları var. Meselâ çalışmayan arkadaşlarımızın evlerinde insanlar nedense hep sarmalar, börekler beklerdi ama bizden beklenti olmaz.

Yaptığımızda da farklılık oluyor tabii seviniliyor. Bence annenin çalışması çocuğun ruh sağlığı için daha iyi.

'ÇALIŞAN ANNELER İÇİN YEMEK KİTABI YAZABİLİRİM'

Vekillikten sonraki planınız nedir?

Kitap yazmayı çok istiyorum. Anı ya da roman değil ama düşüncelerimi yazabilirim. Meselâ pratik yemeklerden oluşan, çalışan anneler için kolay mönüler içeren bir kitap olabilir.

Hobileriniz neler?

Okçuluk merakım var. Ok atmak balık tutmak gibi balık tutarken oltaya odaklanıyorsunuz, okçuluktaysa hedefe. Zaman zaman pratik yapmak için çabalıyorum. Bir de yemek merakımız var. Ben zeytinyağlı ve reçel konusunda iyiyimdir.

Uydura uydura da reçel yapabilirim. Bu yaz elma, üzüm, tarçın, karanfili karıştırarak bir reçel yaptım. Ekmekleri de genellikle evde kendim yaparım. Ben ekmek yapmışsam dışardan ekmek alınmaz.

Evde mutfaktan siz mi sorumlusunuz?

Yardımcımızı mutfağa sokmayız. Eşim ve ben yaparız yemekleri. Bizim için zevk.

'EN İYİ BALIK RESTORANI BİZİM EV'

Eşinizin usta olduğu bir yemek var mıdır?

Balık. Kesinlikle en iyi balık restoranı bizim evdir. Balıkla ilgili her şeyi eşim çok iyi yapar daha iyisi yok.

Meclis dışında rahatlamak için neler yaparsınız?

Film izlerim. Tekrar tekrar izlemekten sıkılmadığım seri Hababam Sınıfı serisidir. En son Diana filmini izledim. Bir de Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerindeki saniyeler içinde gelip geçen ezan sesi beni çok etkiler. Türkiye motifidir o.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Vatanın başına vatanı "seven" ve bunu gösteren kimselerin geçmesi lazım.. .....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir