Televizyonların sıra dışı 'aile' hekimi

Ekranların sıra dışı sağlık programı 'Dr. Feridun Kunak Show' her gün ekran başındakileri şaşırtmayı başaran ender programlardan biri.

Televizyonların sıra dışı 'aile' hekimi
Televizyonların sıra dışı 'aile' hekimi
GİRİŞ 25.10.2013 10:04 GÜNCELLEME 25.10.2013 12:28

Stüdyoya inek, at, koyun sokan, canlı yayında "ölüm şakası" yapan, elektrik süpürgesiyle botoks yapmayı öğreten Dr. Kunak, başarısını doğallığa bağlayarak seyircilerin kendisini çok benimsediğini hatta artık kendisi için "bizim doktor" dediğini ifade etti.

Evde diş macunu, oda spreyi, deterjandan mangal yapımına kadar hayata dair birçok bilgi veren, ölümü anlatırken canlı yayında kalp krizi geçirme şakası yaparak yürekleri ağızlara getiren, kimyasala karşı adeta savaş açan ve kelimenin tam anlamıyla bir 'kimyasal savaşçısı' o.... Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Feridun Kunak, Kanal 7'de 3 yıldır yaptığı aile programıyla halkın sevgisi kazanmayı başardı. Televizyon dünyasının 'aile hekimi' seyircilere, hem beden hem de ruha iyi gelecek tavsiyelerde bulunuyor.

Yetmişlik teyzelere sabah sporu yaptıran Dr. Kunak, bir gün elektrik süpürgesiyle botoks yapıyor, başka bir gün stüdyoda şut konuklara penaltı attırıyor. Bu sıra dışı yayın tarzıyla dikkat çeken Dr. Feridun Kunak, 'Dr. Feridun Kunak Show'u ve kendisine gösterilen sevgiyi anlattı.

Programınıza sadece sağlık formatlı demek yanlış olur. Her geçen gün program daha da farklılaşıyor. Bir zaman stüdyoya inek bile sokmuştunuz. İzleyenleri daha ne gibi sürprizler bekliyor?

Sizleri çok şaşırtacak sürprizler dolu bir programla yeni yayın dönemine başladık. Sürprizlerin ne olduğunu söylersek sürpriz olmaktan çıkar. Sadece şu kadarını söyleyeyim ki, ilk defa bir stüdyoya; muayenehanede hastalarımıza ayak kaslarını güçlendirmek için gösterdiğimiz hareketleri seyircilerimize anlatmak için kale kurduk penaltı yarışmaları yaptırdık. Daha bunun gibi birçok yarışmalar ve sürprizler sizleri bekliyor.

Ekranda birçok sağlık programı yer alıyor. Programınızı diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

Tamamen doğal oluşumuz bizi diğer programlardan ayıran en büyük özelliğimizdir. Muayenehanemizde hastalarımıza nasıl davranıyorsak, yayında da aynı şekilde davranıyoruz. Önceden bir konu hazırlayıp onun üzerinde konuşmak yerine hastaya göre, o anki duruma göre kendiliğinden gelişen konularla halkımızın dilinden konuşmaya özen gösteren bir program yapıyoruz.

Programı eşiniz ve kızınız ile birlikte yapma fikri sizden mi çıktı? Nasıl karar verdiniz?

Bu fikir tamamen bana ait. Eşimin devlet tiyatro sanatçısı olması ve aile formatında bir program olmasını istediğimiz için, böyle bir karar verdik.

"BİZİM DOKTOR DEĞİL Mİ O?"

Kanal 7 seyircisinin sizi ailesinden biri gibi görmesinin nedeni bu olabilir mi?

Seyircilerimiz bizim ne kadar içten ve samimi olduğumuzu biliyorlar o yüzden bizi ailelerinden biri gibi görüyorlar. Yazın Anadolu'nun çeşitli illerinde çekimler yaptık, bizi tanıyan ama ulaşamayan izleyicilerimizle yüz yüze gelebilmek için bizleri beklenmedik bir anda karşılarında gören sevenlerimin ilk söyledikleri cümle " bizim doktor değil mi o" oldu buradan da anlaşılacağı gibi halkımızla aile olmayı başarabilmişiz ne mutlu bize.

Seyircinin size güveni nasıl?

Her şeyden önce inanmak önemli. Seyircilerimizi kendimize inandıramasaydık sanırım şu anda yanımızda kimse olmazdı. Hangi şehre gidersek gidelim çarşıda pazarda gezmeye çıktığımda birden etrafımı saran kardeşlerimi görünce onlara ne kadar güven verdiğimizi daha iyi anlıyorum.

"YÜZDE YÜZ DOĞALIZ"

Bir dönem sizi eleştirenler daha sonrasında size sempati duymaya başladı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Yüzde yüz samimi ve doğal oluşumuza bağlıyorum.
Bazı hastalıklardan kurtulma yöntemlerini programınızda eğlenceli hale getiriyorsunuz. Alternatif tıbbı da bir nevi öneriyorsunuz. Nasıl tepkiler geliyor? Özellikle meslektaşlarınızdan?
Samimi ve doğal oluşumuz sayesinde zamanla onlarda merak edip ilgi duymaya başladılar. Hatta tedavi için annelerini, çocuklarını, yakınlarını getirenler var.

"EVDE NASILSAK PROGRAMDA DA ÖYLEYİZ"

Program formatı gereği mi eşinizle atışıyorsunuz, yoksa her şey doğal mı gelişiyor? Seyirci bunu nasıl karşılıyor?

Kesinlikle evde nasılsak programda da aynı şekilde davranıyoruz. Seyircilerimiz ilk başlarda ne kadar yadırgadılarsa da zaman içerisinde bizim ne kadar içten ve samimi oluşumuza inandılar ve bizi aileden biri olarak görmeye başladılar. Programda birimiz eksik olunca gerek kanaldaki seyircilerim gerekse muayenehanedeki hastalarım hemen fark edip nerede olduğunu soruyorlar. Bu yüzden oradaki tatlı atışmaları ciddiye almıyorlar bizim her halimize alışık izleyicilerimiz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar