Hükümetten depreme karşı müthiş proje

AK Parti Hükümeti depreme karşı yeni bir projeyi daha hayata geçirmek için düğmeye bastı...

Hükümetten depreme karşı müthiş proje
Hükümetten depreme karşı müthiş proje
GİRİŞ 13.12.2013 08:03 GÜNCELLEME 13.12.2013 11:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren projenin ayrıntıları Vatan'a anlattı. Deniz Güçer'e konuşan Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapımı için talimat verdiği ve dünyada eşi benzeri olmayan "Depreme karşı yüzen gemi'lerden bahsetti. 

Erdoğan talimat verdi, benzeri ABD'de bile olmayan doğal afetlerde görev yapacak 3 gemi hastanesi için ihaleye çıkılıyor, diyen Müezzinoğlu konuyla ilgili bakın neler söyledi: 

- Gemi hastaneyle ilgili hangi aşamaya gelindi?

Proje ihale aşamasında. En geç Ocak ayında ihaleye çıkacağız. Son sunum yapılacak.

- Sanıyorum tek örnek ABD'de bulunuyor?

ABD'de de bunun örneği yok. Orada bir petrol tankerini hastaneye dönüştürmüşler. Gidip gördüm. Bir geminin hastaneye dönüştürülmesi farklı, proje bazlı gemi hastane yapmak farklı. Bu dünyada tek olacak. ABD'de de komutanlarla görüştüğümde çektikleri sıkıntıları gördüm. Nereyi istedikleri değiştiremediklerini anlattılar. Bizimki ise dünyada gemi hastane olarak inşaa edilen ilk proje olacak. Biz de yanılmıyorsam 2. Abdülhamit döneminde iki gemimizi savaş döneminde gemi hastane olarak kullanmışız. Birinin adı Gülnihal.

- Bu gemi hastanenin adı da Gülnihal olabilir mi?

Olabilir ama kamuoyuna sorarız. Okyanusta gidebilecek, kapasitesi geniş bir gemi hastanenin, ülkemizin olağanüstü durumlarında -afetti, depremdi- hizmet vermesi önemli. Yine olağanüstü durumlarda Türkiye'nin Dünya genelinde marka değeri olan bir hastaneyi hizmete kazandırması da önemli.

* Maliyet hesabı yapıldı mı?

Tahmin edilen 150 milyon dolar gibi bir rakam. Ama henüz proje ihalesi tamamlanmadı. O ihaleden sonra gerçek rakamlar karşımıza gelir. Belki kiralama sistemi yapabiliriz. Kamu özel ortaklığında bir formül olabilir.

* Beyin ameliyatı bile yapılabilecek değil mi?

Evet. 8 ameliyathanesi var. Yoğun bakım, doğumhane, beyin cerrahi, diyaliz ünitesi.

GEMİ HASTANEDE 200 YATAK VAR

Bakanlığın bir ay içinde ihaleye çıkacağı gemi hastaneyle ilgili rakamlar şöyle:

Toplam alan 15-20 bin metrekare.

- 15 muayene, 15 müşahede, 2 müdahale, 2 resüsitasyon yatağına sahip.

- 17 branşta poliklinik bulunacak

- Her türlü ameliyat yapılabilecek.

- 8 ameliyathaneden 2'si özellikle beyin cerrahi için kullanılacak.

- 2 doğumhane, 6 yataklı diyaliz ünitesi, 2 yataklı yanık ünitesiyle toplam 200 yatak olacak.

- 316 sağlık personelinin gemi hastanede görev yapması planlanıyor.

YORUMLAR 11
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. yapılan calışmalar çok güzel bir çalışma ne varki güzelliyi görmek iradesi herkese nasıp olmadıkdan sonra sırf mualefet olsun sırf bu ikdidar yaptı diye yapılanları himeti hor görmek küçümsemek peşinde olanlar olması da elbet çokda eleştirmemek gerekir kimi vardır aklı ve vijdanı ile hareket eder kimide vardır idolojileri ile hareket eder..
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN 1956 DOĞUMLUYUM YAŞIMDAN DOLAYI ÇOK CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN GÖRDÜM.DAHASI ELEKTRİK YOKKEN GAZ YAĞI BULAMAZDIK.. demirel bir keban barajı yaptı babamı 25 sene benide 10 sene uyuttu.şimdi yılda belkide 10 baraj yapılıyor.inenü başbakan bırakın benzini mazotu lambada yakmaya gaz yağı bulamazdık.biri bana bundan 20 sene evvel bugün gördüklerimizi yaşadıklarımızı dahası akp hükümetinin yaptıklarını anlatsa allahıma yemin ediyorum inanmazdım.bu gün yaşayanlar birşey görmedikleri için bilmezler.bilmeleri için babalarına dedelerini ninelerine sorsunlar sonrada burada adam gibi yorum yapsınlar.rica ediyorum.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    @cafer mutlu kardeşim, İSRAF denebilecek o kadar çok SAÇMALIK var ki devletin günlük işleyişinde onlar varken BANKNOT demetlerini direk SOBADA YAKIP ISINSAN o derece İSRAF sayılmaz denebilir... Mesela şu RESMİ karşılama,uğurlama törenleri...Mesela HER MEYDANA, HER OKULA, her resmi binaya PUT DİKME gayreti.. Her seçim sonrası KALDIRIM TAŞI ve rengi değiştirme saçmalığı.. Hatta seçim kampanyası diye AFİŞ ve BAYRAK çokluğuyla övünmeye çalışma,ortalığı KAĞIT ve PLASTİK çöplüğüne çevirme vs.vs. Birde her yerde müslümanlar, İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜRKEN, EKMEK gibi, YEMEK gibi CİDDİ İSRAF MESELELERİ VAR Kİ vebali BÜYÜK, ALLAH(c.c) Muhafaza buyursun.Bu ve sayamadığımız nice İSRAFIN yanında bu tür GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINA israf denemez zaten. Bizim eskiden beri HATAMIZ buydu.. aman ar-ge yapmayalım PAHALI OLUR yapılmışı var KİRALAYALIM.. "KİRA MALI" senin OLMAZ.İHTİYAÇ DUYDUĞUN ANDA "KULLANDIRILMAZ".. Kendi MALIN olacak, isterse KÖR-TOPAL olsun.. Zamanla daha iyisi, çok daha MÜKEMMELİ YAPILIR.. inşaALLAH-ü TEALA...
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    Cafer Mutlu'ya ; "PROJELERE HArCANAN PARALAR " "çapulcu"' LARDAN KURTARILAN. Faiz giderlerinden sağlanıyor.Ben biliyorum.Git,Garanti Bankası Çapulcu Ceo'suna sor!
    Cevapla
  • sunguroğlu ercan 10 yıl önce Şikayet Et
    DAHA İYİSİ DE OLMALI. Güzel şeyler ama teknolojik anlamda TSK olarak ortalamanın çok gerisindeyiz bu konuda da bence çaLışmalar yapılmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar