Mahir Kaynak: Hedef Fidan ve Erdoğan'dı

MİT eski Daire Başkanı Mahir Kaynak, son dönemde yaşanan 'Tır krizi' ve yaşananları değerlendirdi.

Mahir Kaynak: Hedef Fidan ve Erdoğan'dı
Mahir Kaynak: Hedef Fidan ve Erdoğan'dı
GİRİŞ 26.01.2014 10:59 GÜNCELLEME 26.01.2014 10:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MİT eski Daire Başkanı Kaynak, 'TIR krizi ile başlayan kampanyanın hedefi Başbakan Erdoğan' dedi. Kaynak, dün 'İran yanlısı' diyenlerin, bugün MİT Müsteşarı Fidan'ı Suriye'de muhaliflere silah göndermekle suçlamalarının çelişki olduğunu söyledi.

HEDEF HAKAN FİDAN ÜZERİNDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'DI

Seçim odaklı derin operasyonla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yönelik başlatılan karalama kampanyası da hız kazandı. Son dönemde MİT'in korumasındaki bazı TIR'ların savcılar tarafından yetki aşımı pahasına durdurularak aranması, kuruma yönelik yürütülen kampanyanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Yaşanan son gelişmeleri Akşam'dan Şakir Aydın'a değerlendiren MİT eski Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, bugüne kadar kuruma karşı bu çapta bir saldırının görülmediğini söyledi. Kaynak, saldırının hedefinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve onun üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

"GÜÇLENMEMİZİ İSTEMİYORLAR"

"Türkiye bölgesinde önemli bir güç" diyen Kaynak, "Küresel güçler Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemiyorlar. Başbakan MİT'in başına Fidan'ı getirdiği gün, kuruma yönelik saldırılar başladı. Bugünlerde ise, bu saldırılar ve karalama kampanyaları iyice artırılmış durumda" ifadelerini kullandı.
Fidan'ın görevden alınması için Başbakan'a çeşitli yollardan baskı kurmaya çalışıldığını belirten Kaynak, "Daha dün 'Fidan İran yanlısıdır' diyenler, şimdilerde ise, MİT kontrolündeki TIR'lara baskınlar yaparak, kurumun Suriye'de Beşşar Esad'a karşı savaşan muhalif gruplara silah taşıdığını iddia ediyorlar. Peki, hani Fidan İran yanlısıydı. İran yanlısı olan biri nasıl oluyor da İran'ın açık şekilde desteklediği Esad'a karşı savaşan gruplara el altından silah götürebilir" dedi.

"YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Kaynak,"Karalama kampanyasında kullandıkları iddialar bile birbirini çürütüyor. Oyun oynuyorlar ve bunu da bize yutturmaya çalışıyorlar. Amaç ne pahasına olursa olsun Hakan Fidan'ı ve onun arkasında duran Başbakan Erdoğan'ı indirmek. O yüzden ne pahasına olursa olsun her türlü yolu deniyorlar" diye konuştu.

"MİT, ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENDİ"

Hakan Fidan ile birlikte MİT'in de kendini yenileyerek güçlendiğini anlatan Kaynak, "Çözüm sürecinde MİT çok önemli bir rol üstlendi. Bölgesel faaliyetlerini artırdı ve ciddi çalışmalar yapan bir kurum haline geldi. Eskiden sağcı, solcu takip eden MİT, bugün çok daha önemli ve aktif görevleri gerçekleştiriyor. Ülke barışı için çaba harcıyor. Küresel güçler artık eskisi gibi rahat hareket edemiyor. Ve dolayısıyla bu güçleri yöneten küresel sermaye Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemiyor" dedi.

"AMAÇ, TÜRKİYE'Yİ TERÖRİST GİBİ GÖSTERMEK"

Devlet içindeki yapılanmaya da dikkat çeken Kaynak, "Türkiye içindeki yapı sadece devlet içindeki bürokrat ve memurlardan oluşmuyor. Para kaynakları var. Onlara her türlü sermayeyi sağlıyor. Onları belirli makam ve mevkilere getiriyor. MİT'in korumasındaki TIR'lara baskınlar yapılıyor. Silah bulunduğu iddia edilerek, Türkiye'nin teröre destek veren bir ülke olduğu görüntüsü verilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR 2
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Hedef Erdoğan tamam da , asıl gaye ne?. Sayın Kaynak, iyi analiz etmiş. Yalnız bir mesele var: Diyor ki "Küresel güçler Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemiyorlar.” Ama küresel güçler de birbiriyle rekabette. Daha doğrusu bir güç çoğunu yönlendirip fitne körüklüyor. Bu güç1860’da İngiltere Başbakanı Disrael ile anlaşıp diğer küresel güç Osmanlı’yı tasfiye ettirdi. İstediği devleti kurduramayınca ABD’yi 2.Dünya savaşıyla sahneye sürdü. Ve emeline nail oldu. Ama ABD arz-ı mevudun öbür parçalarını vermedi. Çin’e yönelirken İslam dünyasında 3. Dünya Savaşını İran-Irak’la başlattı. Türkiye’de etnik çatışmayı körükledi.7-8 ülkede küçük devletler inşa etmek istiyor.(Yinon Planı) Dolayısiyle bölgedeki savaş gizli Türkiye-İsrail savaşıdır. Her şeyi kullanıyor. Baronları, cemaati, derin odakları. Çünkü kazanan bölgeye hakim olacak.Ya büyük İsrail, ya ittihad-ı İslam. Sonuç mu? İsra Suresi’nde yazıyor.
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayin T.c. Vatan Ayyildiz Turkiyenın yaşayan Dua merkezi Çanakkale gıbıdır geçılmez..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira