Ümit Özat açtı ağzını yumdu gözünü

Ümit Özat'tan önemli açıklamalar: Başbakan'a bile kumpas kuruluyor da, Aziz Yıldırım'a mı kurmayacaklar?

Ümit Özat açtı ağzını yumdu gözünü
Ümit Özat açtı ağzını yumdu gözünü
GİRİŞ 31.01.2014 06:35 GÜNCELLEME 31.01.2014 08:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haram lokma benim ve çocuklarımın boğazından geçmemiştir, diye açıklama yapan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat, Star gazetesinden Gökçe Bayraktar Yıldırım'a konuştu.

Özat, kimseye haksızlık yapmamaya çalıştım. Ama FB'den ayrılırken ki Ümit ne ise ben hala o'yum! İnsanlar değiştiyse bilemem. 6 yıldır herkes Aziz Yıldırım'a biat ederken ben karşısındaydım. Ben bugün 3 gün sonra hapis yatma ihtimali olan adamın yanındayım! Mağdur adamın yanındayım, güçlünün değil! Hapis yatmayı asla hak etmiyor Aziz Yıldırım, dedi. 

İŞTE ÖZAT'IN STAR'A VERDİĞİ RÖPORTAJDAN İLGİLİ BÖLÜM: 

"FB BAŞKANI AZİZ YILDIRIM LAZIM DEĞİL BANA, AĞABEYİM OLARAK KALSIN SADECE!"

Aziz Yıldırım'ın suçsuzluğuna inanıyor musunuz?

Adımın Ümit olduğu kadar inanıyorum suçsuzluğuna! Bu işin şike davası olmadığına inanıyorum! Bir tape var, ikinci ligde X bir kulübün başkanı "maç tamam, hallettik" diyor telefonda, kaç paraya hallettin diyorlar sonra konuşuruz diyor, mahkemede bu konuşma soruluyor, adam şaka yaptım diyor ve beraat ediyor. Onun beraat ettiği bir yerde sen diğerlerinde şike olsa da var diyemezsin ki! Adaletli bir yargılama olduğuna inanmıyorum. Bugün ülkenin en güçlü siyasetçisi kim? Başbakan Erdoğan! Başbakan'a ve ailesine kumpas kuruluyorsa (öyle diyorlar ya ) Aziz Yıldırım'a mı kurmayacaklar?

"BAŞBAKAN ERDOĞAN ELİMDEN TUTTU ÇEKTİ, NİYE BU KADAR KİLO ALDIN DEDİ"

Yani Aziz Yıldırım mağdur olmasaydı yanında olmayacak mıydınız?

Evet olmayacaktım! Asla! Mehmet Ali Aydınlar TFF başkanlığını bırakınca onu aradım. Başkanlığı bırakmasaydınız asla aramazdım sizi, çünkü sizden bir beklentim olduğunu düşünmenizi istemem dedim. Ona sizin yanınızda dostunuz yok dedim. Ben eğer yanınızda olsaydım, size asla o imzayı attırmazdım dedim. Şayet şike olsaydı bile, bir Fenerbahçeli olarak, kendi kulübüme böyle bir şey yapamam diyip istifa etmeninizi önerirdim, çünkü haklı olduğunuzu düşünseniz bile FB'ye karşı böyle bir şey yaptığınız için ihaleyi sizin üstünüze yıkarlar dedim. Ben Fenerbahçeli doğmadım ama Fenerbahçeli öleceğim. Amaçlanan FB'yi yönetmek değil Aziz Yıldırım'ı göndermek. İnanın bana Aziz Yıldırım giderse kulüp geçmişe döner. Mehmet Ali Aydınlar Alex'e iade-i itibar vereceğini söylüyor, adam zaten 10 yılda 30 milyon Euro kazandı, neyin iade-i itibarını vereceksin? Erol Tugay'a verdin mi? Adam açlıktan öldü! Sedat Balkanlar'ın ailesinin maddi desteğe ihtiyacı var mı diye düşündün mü? Selçuk Yula'nın ailesi ne durumda sordun mu? Bunlara iade-i itibar dersen anlarım, ama Aziz Yıldırım'la problemi olan adam üzerinden vuruyorsan, o zaman ben senin samimiyetine inanmam! Dava süreci bitince, başkan temizlensin (ben temizleneceğine inanıyorum) başkanı en başta eleştirecek kişi ben olacağım! Aziz Yıldırım döneminde ne FB'den ne Başkan'dan hiç bir görev beklentim yok! Başkanla kırgınlığımızın kim tarafından yaratıldığını çok iyi biliyorum. İsmi bende kalsın, ama başkan da onu "bildi"! Bana FB Başkanı Aziz Yıldırım lazım değil, ağabeyim olarak kalsın sadece! Eski kaptan yazan da büyük kaptan yazan da aynı insandır. Ben hep aynı Ümit'im! Aziz başkanın başına gelenler Ali Şen'in de Mehmet Ali Aydınlar'ın da başına gelseydi onların da yanında olacaktım. Ben ambulanstayken beni Başbakan R. Tayyip Erdoğan aradı. Başbakan'ın annesinin taziyesine gittiğimde Başbakan Erdoğan tuttu elimden çekti "niye bu kadar kilo aldın dedi?" Çıkar peşinde olsaydım Başbakan'la iletişimimi devam ettirirdim. Ama hiçbir zaman çıkar ve beklentiler içinde olan adam olmadım!

"DÜNYA FUTBOLUNDA KULÜBÜ TARAFINDAN RESMEN AÇIKLANAN İLK TÜRK KAPTANIM"

Aziz Yıldırım aklanınca sizi yine Aziz Başkan'ı eleştirirken mi göreceğiz?

Aziz Yıldırım bu işlerin içinden hayırlısıyla sıyrılsın yavaş yavaş kendimi çekeceğim onun yanından. Benim kültürüm belli, ben güçlünün yanında olmam mağdurun, zayıfın, haksızlığa uğrayanın yanında olurum. Koluma takım kaptanlığı bandını takan Aziz başkandır, o istemeseydi olamazdım! Aziz Yıldırım FB'nin 100. yıl şampiyonluğunu yaşamama vesile oldu, o benim başkanımdır! Dünya futbolunda bir kulüp tarafından resmen açıklanan ilk Türk kaptan benim! 1. kaptan sakatlandı, 2. kaptan da gelmedi diye 3. alternatif olarak kaptan seçilmedim. Bunu herkes bilecek!

"ŞİKE SUÇUNDAN HAPİS YATMAYI KÖKÜNE KADAR YANLIŞ BULUYORUM"

Şike sürecinde FB'yi tamamen temiz buluyor musunuz?

Aziz Yıldırım'ın güzel bir sözü var; "Biz herkes kadar temiziz" der. Bu cümle; herkes ne yaptıysa biz de onu yaptık demeye de girer, biz yapmadık demeye de girer. Ama cümlenin içeriğini Başkan'a soracaksınız. Gelinen süreçte artık kimse bunun şike davası olduğuna inanmıyor.

Sizce Fenerbahçe bu lekeden nasıl kurtulacak?

Güzel soru sordun bak şimdi! FB'nin bu lekeden kurtulmaya ihtiyacı yok ki! Zaten FB'liler bunu bir leke olarak görmüyorlar haklı olarak. FB'liler af da istemiyor, bizi kurtar da demiyor çünkü biz şike yapmadık diyorlar! Diyelim ki şike var, mahkemeye herkes çıkıyor da, teşvik alan oyuncu niye çıkmıyor? Şike tek başına yapılmaz ki! Teşvik alan oyuncunun futbol hayatını bitireceksin. Niye kimse şike yapan oyuncular nerede demiyor? Hangi oyuncuysa bilinsin ki başka bir takıma gitmesin. Sportif bir şeyden hapis yatılır mı? Şike suçundan hapis yatmayı köküne kadar yanlış buluyorum.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Serdar Yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    bakmak lazım. bir söze bakarım sözmü diye,birde söyleyene bakarım adammı diye... güzel söz.mevlanadan. aynen burada gecerli...
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    AZ KALDI AZ!!!!. Ümitciğim kendini yorma birilerini temizlemeğe çalışma Netice de Eloğlu TÜPÇÜ gibi değil..Az kaldı nihayet UEFA de bi karar verecek..Juventus yedi cezayı da FB niye yemesin..Çok büyüttünüz FB yi..Cumhuriyetle eş yapmaya çalışıyorlar Netice de bir Futbol kulübü....
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    türk futbolu=şike. türk futbolunda şike var mı sorusunun cevabını vermek için kahin olmaya gerek yok. Bunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir. Eğer futbolda şike olmasaydı ligde şampiyon olanlar avrupada da bizi aynı başarılarla temsil edebilirlerdi. Avrupada başarılı olamamamızın tek sebebi avrupaya gidecek takımların şikeyle belirleniyor olmasıdır. Aksi taktirde bu türk milletinin kabiliyetine hakarettir.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . futboldan şeytanın şerri kadar nefret eden biri olarak . komlo like ne derseniz diyin kitleler büyük ise o kitleleri yönlendirmek için oyunlar kurgulanması kaçınılmazdır . eyerki tarftarlar sadece fanatik deyilde taraftar olsa idi ne bu suçlamalar nede komplolar asla oluşaçagını düşünmüyorum . benim kanaatim ikdidara karşı taraftarın kin nefret söyleminde bulunması için yapılan bir çalışma idi .. şike kısmı hukugu ilğilendiren bir olay ..
    Cevapla
  • Fatih Aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    SoLoTürk. Hayret ya Başbakan'a kumpas kurmuşlar da Aziz Yıldırım'a neden kurmasınlarmış .. Gİt ! Başbakan kim Aziz Yıldırım kim ya neyin ne olduğunu bilmiyosun boş boş konusuyosun ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!