Uğur Aslan: Hedefimiz teşhir değil yardım etmek!

Şair ve televizyoncu Uğur Arslan, yeni programı ‘‘Uğur Arslan'la Umut Var'' ile tekrar ekrana geri döndü.

Uğur Aslan: Hedefimiz teşhir değil yardım etmek!
Uğur Aslan: Hedefimiz teşhir değil yardım etmek!
GİRİŞ 02.04.2014 10:46 GÜNCELLEME 02.04.2014 12:01

Kanal 7'de öğle kuşağında yepyeni bir programıyla hızlı bir giriş yapan Uğur Arslan; farklı insan öykülerini, kayıp hayatları, tükenen umutları konu alıyor. Yeni programı hakkında ‘‘hedefimiz suçluları teşhir etmek değil, yardım etmek. Program, toplumsal bir travmaya el atıyor.

Bu programla aylarca, hatta belki yıllarca aileleri tarafından aranan kayıpları, çözüme ulaşamamış cinayetleri; medyanın büyük kitlelere ulaşabilme gücünden faydalanarak ekrana getiriyoruz'' dedi.

Uğur Arslan yeni programı hakkında bilinmeyenleri anlattı…

Kanal 7'de yeni bir programla izleyici karşısına çıkacaksınız. TV'de dönen programın fragmanına bakılırsa çok iddialı bir program olacak gibi... Yeni programınızdan kısaca bahseder misiniz?

"Uğur Arslan'la Umut Var" programı toplumsal bir travmaya el atıyor. Aylarca hatta belki yıllarca aileleri tarafından aranan kayıpları, çözüme ulaşamamış cinayetleri medyanın büyük kitlelere ulaşabilme gücünden faydalanarak yeni tanıklara ve görgü şahitlerine ulaşarak neticelendirmek hedefiyle ekrana geleceğiz. Bu programda sadece durum tespiti yapıp trajik hikâyeleri erkana getirerek kenara çekilmiyoruz. Olayların içinde aktif rol ve sorumluluklar alarak yaşanan trajedileri sonuca vardırmak, suçluların adalete teslim edilmesinde yardımcı faktör olmak amacındayız. Kayıpları da ailelerine ya da sevdiklerine kavuşturarak kanayan yaraları sarmak istiyoruz.

‘‘Uğur Arslan'la Umut Var'' fikri nasıl ortaya çıktı?

Televizyonların ya da medya gücünün topluma karşı koruyucu ve kollayıcı bir sorumluluğu olduğuna her zaman çok inanan ve savunan bir televizyoncuyum ben. Tamam izleyenleri eğlendirelim, sevindirelim, yardıma ihtiyacı olanlara yardım ulaştıralım, evlenmek isteyenlere aracı olalım fakat bunun yanı sıra memleketin kolluk kuvvetlerine de destek vererek, onların işlerini kolaylaştırmak adına yaşanan sosyal felaketleri de çözüme ulaştıralım. Televizyon bu anlamda çok etkili bir güç… İnsanlar bu güç sayesinde Türkiye'de kaybettiği bir yakınını Almanya'da bulabilir. Üstelik bu sonuca hemen birkaç dakika içinde bile ulaşabilir. Ya da yıllardır görgü şahidi arayan insanlar, yine televizyonun gücü sayesinde aradıkları tanıklığa ulaşarak adalet istedikleri bir konuda hedeflerine varabilirler. Böylelikle kayıplar ait oldukları yere kavuşurlar, cinayetlerin failleri de ellerini kollarını sallayarak yıllarca hiçbir şey olmamış gibi toplum içindeki hayatlarına devam etmeyip adalete teslim edilirler.

Halihazırda aile içi şiddet, çocuk kaçırma, cinayet gibi olayları konu alan, bunları tüm detaylarıyla ekrana taşıyan programlar görüyoruz. Yeni programınız bunlar gibi mi olacak, yoksa farklı bir format mı hazırladınız? Eğer farklıysa, sizin programınızı bunlardan ayıran fark nedir?

Çözüm odaklı bir program olacağız. Hedefimiz teşhir etmek değil, yardım etmek…

Fragmanda; öldürülenler, kaçırılanlar, aile içi şiddet gibi vahim olayların polise ulaşandan daha fazla olduğu vurgulanıyor. Yani yeni programınızda katillerin, hırsızların, kötü insanların peşine mi düşüyorsunuz?
Ben hayatımın hiçbir döneminde kötü olanın peşinde olmadım. Televizyoncu olarak da bunu yapmam. Ben her zaman olduğu gibi yine iyinin peşinde olacağım. Adaletin, hakkın, hukukun, düzenin, olması gerekenin, ahlakın ve doğrunun yanında olup sadece güzelliklerin ve mutlu sonların peşine düşeceğim…



Ev soygunları, cinayetler, çocuk kaçırma, kapkaç vs… Bu konuları işlerken Emniyet'ten yardım alıyor musunuz?

Hedefimiz zaten emniyet güçlerine yardımcı olmaktır. Elbette ulaştığımız her bulguyu emniyetle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarıyla paylaşacağız. Ulaştığımız her tanığı tabi ki emniyet güçlerimize yönlendireceğiz. Bizim kimseyi tutuklayıp sorgulayacak halimiz yok. Türk polisi ve savcıları bunu zaten adaletle yapıyorlar.
Suçların ekranda sıkça yer almasının suça teşvik ettiği yönünde düşünceler var. Buna katılıyor musunuz?
Kesinlikle katılmıyorum. Bunca yıldır ekranlarda aşk, sevgi, barış ve yardım programları da yayınlanıyor. Memlekette yardımlaşma ve huzurlu sosyal yaşam alışkanlığı yaygınlaştı mı? Bana göre çok yanlış bir tez. İnsan ekranda çocuğa tecavüz edildiğini görüp bu eğilimi yapmaya kendinde şevk bulup çocuklara saldırabilir mi? Bilakis suçluların medyanın desteğiyle adalete teslim edilmesi kolaylaştıkça ve sıklaştıkça; caydırıcı bile olabileceğini düşünüyorum. Artık kimse yakalanmayacağını, suçunun cezasız kalacağını düşünmesin.
TV'de en son evlendirme programında sunuculuk yaptınız. Onlarca kişinin evlenmesine vesile oldunuz. Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğru insanla müşterek yaşadığın her ilişki lütuftur. Doğru insanla arkadaşlık etmek, doğru insanla komşu olmak, doğru insanla iş yapmak hayati derecede önemlidir. Çok büyük bir şans ve lütuftur. Dolayısıyla doğru insanla hayatınızı birleştirmek, onunla yoldaşlık etmek, çocuklarınızın annesi ya da babası olmaya onu layık bulmak bana göre çok kıymetlidir. Burada anahtar kelime "doğru insan"dır. Fakat doğru olması gereken ilk kişi karşındaki değil, sensindir.

Uğur Arslan denilince akla ilk aşk şiirleriniz geliyor. Geçmiş yıllarda katıldığınız bir TV programında şiirleri eski bir ütü masasında yazdığınızı söylemiştiniz. Bu ütü masasının sırrı nedir? Ayrıca aşk şiiri yazmanın sırrı nedir?
Ütü masasının özel bir anlamı yok. Sadece yazı yazabileceğim bir masam ya da sehpam olmadığı için tercih ettiğim bir eşyaydı. Üstelik işim bitince katlayıp kaldırabildiğim için çok da pratikti. Uzun süre ütü masasının üzerinde şiir yazdım. Bana göre şiire en yakışan duygu aşktır. Aşk şiiri yazabilmenin öyle sihirli formülleri falan da yok. Şiir yazmak için aşık olmak, ayrılmak, aşk acısı çekmek ardından yeniden birini bulmak kaidesi de yoktur. Zira şiir yaşadığınla değil, yaşayamadığın duygularla yazılır…

UĞUR ARSLAN UMUT VAR HAFTA İÇİ HER 13:30'DA KANAL 7'DE

Uğur Arslan'la Umut Var, alt üst olmuş yaşamlar, iz taşıyan yüzler ve gün yüzüne çıkmayı bekleyen gerçekler ile birlikte hafta içi her gün 13:30'da canlı yayınla Kanal 7'de…

Her altı dakikada bir ev soyuluyor! Her dört saatte bir cinayet işleniyor! Suçun ve mağdurun artış gösterdiği bugünlerde, gündeme damgasını vuran olaylar ‘Uğur Arslan'la Umut Var'da ele alınıyor. Ekranların sevilen sunucularından Uğur Arslan, kaybolan hayatlara, yitip giden umutlara ışık tutmaya, gizli kalmış olayları gün yüzüne çıkarıyor. Akıl almaz hikâyelerin, çözülmesi zor düğümlerin yer aldığı programda sır perdeleri aralanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor