Gökçek'ten İdris Naim Şahin'e 'ihanet' tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimi kıl payı kazanmasını, paralel yapının kendisine yaptığı ihanete bağladı.

Gökçek'ten İdris Naim Şahin'e 'ihanet' tepkisi
Gökçek'ten İdris Naim Şahin'e 'ihanet' tepkisi
GİRİŞ 15.04.2014 08:15 GÜNCELLEME 15.04.2014 08:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şaban Arslan'ın haberi

"Bürokratlarımın çocukları bile aleyhimde çalıştı. Çok kırgınım" diyen Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı İdris Naim Şahin içinse "İdris'in ihanetini kabul etmek mümkün değil" dedi.

İşte Gökçek röportajının ikinci ve son bölümü:

Anketler sizi büyük farkla önde gösteriyordu. Ama Ankara'da neredeyse kaybediyordunuz. Bunun sebebi ne?

Başkent'te 124 bin iptal edilen oy var. Bir de iptal edilmeyenler var. Çok oyumuz gitti. Bize diyeceksiniz ki "Sandıklara sahip çıkamadınız mı" Evet itiraf ediyorum. Sandıklara sahip çıkamadım. Bu kadar kumpas beklemiyordum. Bunu yapan da paralel yapı... Hileyi hesap edemiyorsunuz. Ben bu güne kadar genel seçimlerle yaptığım tahminlerde hiç hata yapmadım.

İHANET EDENLERLE ÇALIŞMAYIZ

Kızgın mısınız, kırgın mısınız?

İnanılmaz bir gönül kırıklığım var. Sadece iyilik yaptığım, Allah rızası için yanaştığım insanların, seni gidip kapı kapı kötülemesi insanı derinden vuruyor. Benim siyasi rakibim bunu yapsa hiç dokunmazdı ama ben bu insanlara bir kötülük bir yanlışlık yapmadım ki. Bürokratlarımın çocukları bile bunları bana yaptı.

Belediye birimlerindeki yakın çevrenizdeki paralel yapıya mensup kişileri görevden alacak mısınız?
Sadece o bürokratları değil genel bir değişim yapacağım belediyede. Bir onlar var, bir de bize ayak uyduramayanlar.

Tespit ettiğiniz, paralel yapıya mensup kaç kişi var belediyede?

Onların kaç kişi oldukları hakkında bir rakam veremeyeceğim. Ama bize ihanet edenlerle çalışmayacağız.

Aileniz bu süreçten nasıl etkilendi?

Çocuklarım ve eşim çok üzüldü. Torunlarım onların okullarında okuyordu. Onları bu okullardan aldık. Okullarda yeni dönem başladığı zaman, herkes çocuklarını okullardan alacak. Bu okulların çökeceğini düşünüyorum.

HAKKIMI HELAL ETMEM

Bu insanları affedecek misiniz?

Kalkıp da haksızlık yaptığını kabul eden insanları tabii ki affedeceğim. Yeter ki kendileri yanlış yaptıklarını gelip açıkça itiraf etsinler. Yoksa CHP'ye oy veren, verip de benden helallik almayan hiç kimseye hakkımı helal etmeyeceğim. Siz, "Başkanım, Türkiye'deki belediye başkanlarının içinde bize kol kanat geren bir numaralı insan sizsiniz" derken... Ben ne yaptım da benim hakkımda ileri geri o kadar konuşma yaptınız. Bana iftira atıyorsunuz. Rabbimden bu iftiraların karşılığını isteyeceğim.

Geldiğimiz noktada bu yapıyı 'cemaat' olarak mı görüyorsunuz, 'örgüt' olarak mı?

Ben 'taşeron' olarak görüyorum. Beynelmilel güçlerin taşeronu. Fethullah Gülen basına yansıyan şekliyle, bu yapının önemli bir yerinde bulunuyor. Ama ben tek başına bu yapıya hükmedebildiğine kanaat getirmiyorum. Yapı onu idare ediyor...

Gülen ile tanışıyor musunuz, yakın mısınız?

Ben Amerika'da da görüştüm. 2 kez ziyaret ettim kendisini. Ben kendisine çok saygı duyardım, o da beni çok severdi. Aramızdaki diyalog çok iyiydi.

17 Aralık sürecinden sonra sizle diyaloğa geçti mi?

Hayır.

Şantaj yapılan milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları olduğu iddia ediliyor.

Duydum. Görmedim ki.

İDRİS NAİM ŞAHİN'E İHANET TEPKİSİ

Başbakan'ın çok yakınında olan bir insan var. İdris Naim Şahin... 17 Aralık sürecinin ardından bambaşka birine dönüştü. aHaber'de geçen akşam, 4 kasetle istifa ettirilen birinden bahsettiniz. İdris Bey miydi?...

İdris'in ihanetini kabul etmek mümkün değil ki. Ben somut olarak kimseyi işaret etmedim. Ettiğiniz zaman ispat etmek zorundasınız. Bazı şeyler herkes tarafından bilinir ama...

BAŞBAKAN'IN KAYDI MONTAJ

Ellerinde sizinle ilgili de bir şeyler olabilir mi? Sizi de tehdit ettiler mi?

Hayır etmediler ama önümüzdeki günlerde çıkabilir. Çıkarsa da çıksın. 1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışında Başbakan'la ilgili bir konuşma yapmıştım. Hemen aynı akşamında benimle ilgili bir kaydı yayımladılar. Bu röportajdan sonra da bir şeyler illa ki çıkacak. Hamama giren terler ne yapalım. Başbakan'a yönelik ses kaseti komplosunda, sesin tahlilini yapan insanlarla birebir konuştum. Sesin 5 yerinde montaj olduğunu söylüyorlar. Benim şimdi yüzlerce konuşmam var. Bu sesleri bir bilgisayarda birleştirip verebilirler...

Herkesin mi kaseti var? Bu yüzden mi Başbakan'ı yalnız bırakıyorlar sizce?

Ben kasetimin olduğuna yüzde 100 inanıyorum. Beni sıkıntıya sokabilirler mi? Evet sokabilirler. Bunu direkt yapamayacakları için montaj kasetler yapacaklar.

Nasıl bir korku bu ki... Bütün siyasi kariyerini Başbakan'a borçlu olan insanlar var. Ama biri çıkıp, Gezi sürecinden bu yana net bir tavır koyamadı. Hiç kimse çıkıp bir şey söylemez mi?

Allah korkusu dünya korkusunun üstüne çıkmayan insanlar kolay kolay bir şey söyleyemezler. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

BU KOMPLO BİTMEZ

Şu anda neler oluyor? Nereye doğru gidiyoruz?

Bu olaylar şimdi cumhurbaşkanlığına kilitlendi. Cumhurbaşkanlığını AK Parti'nin adaylarına vermemek için ellerinden geleni yapacaklar. Bize karşı olan beynelmilel güçler, burada da şanslarını deneyecekler. Sokak olayları da devam edecek. Ama inşallah, bu sefer de muvaffak olamayacaklar.

Bundan sonra ne olur?

Uluslararası komplolar bitmez. Cumhurbaşkanını yine biz seçip süreci yıl sonuna kadar götürebilirsek, işler düzelebilir...

Hedef Tayyip Erdoğan mı, Türkiye mi?

Hedef Türkiye... Türkiye'yi bu hale getiren kim; Tayyip Erdoğan. Erdoğan'ı biçtin mi, baronların emrinde olan bir lider getirdin mi... Gel keyfim gel.

"GÖKÇEK ÇOK GÖTÜRDÜ" İDDİASININ KAYNAĞI NE?

Ankara sizden sonra modern bir kent oldu. Fakat burada yaşayan insanlar sizin için, "Çok çalıştı, güzel işler yaptı ama (amiyane tabirle) çok da götürdü" diyorlar. İnsanlarda neden böyle bir intiba var?
Bundan önceki seçim dönemimde, "Melih Gökçek hırsız" diye bir kampanya yürüttüler. Günde 300- 400 kişi, otobüslere, dolmuşlara, taksilere binip, "Bu alışveriş merkezi, şu daireler Melih Gökçek'in" diyorlardı. Her yerde dairem var... Ankara'da ne kadar TIR varsa büyük oğlumun, sulama tankerleri küçük oğlumun. Antalya'da, Alanya'da İzmir'de, İstanbul'da, Dubai'de otellerim, Şanghay'da limanım var. Söylenmeyen bir şey kalmadı. Herkesten bunu duyunca siz ne yaparsınız?

'MANŞETLER ÖNCEDEN AYARLANMIŞ'

Melih Gökçek, CHP'lileri, seçim gecesi 11.30'da kendi araçlarıyla çöplüğe oy atarken yakaladıklarını belirterek, "Ertesi gün iki gazete (Sözcü ve Yurt) 'Oylar çöpte bulundu' diye manşet attı. Gece 10'da baskıya giren iki gazete, 11 buçukta ortaya çıkan olayı manşet yapıyor. Manşetler önceden ayarlanmış yani" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . melih bey siyasi hayatında en büyük saldırıları ve müçadelesini gezi süreçi ve 17 aralık ve sandık sonuçu ve devamı halada bu müçadele bitmiş degildir. parti olarak en dogru yapacaklarının başında sandıgı kuzulara emanet etmemeleri teşkilatlarda partiden kovmak olmaz ama görevlendirme yapılmaması pirinç daneleri içine karışmış beyaz taşları teşkilatlarda başlanmalı sanırım
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    başkanım sen rahat ol. onlar inandıklarını iddia ettikleri dine ve kitaba bile ihanet içindeler! Sana ihanet etmişler çok mu!?
    Cevapla
  • süleyman 10 yıl önce Şikayet Et
    Liyakat ve Ehliyete önem vermek esas olmalıydı.. Tabii ki günaydın diyecektim Melih başkana bunu hiç yakıştıramadım öngörüsü yüksek birisi olduğunu alem biliyor, bunu bilmemesi mümkün mü? ancak seçimleri riske etmemek adına susmayı tercih ettiğini düşünüyorum. Lakin karşı taraf başkana da acımadı sildi gitti. Başkan bunu çok iyi idare edemedi 29 aralık gece yarısına yakın işaret etti ama bu arada başbakan hepten yalnız bırakıldı. Tayyip her halukar da kazanmasını bildi diğerleri kaybetti Melih başkan bile kazandı sayılmaz bıçak sırtı gibi bir yarıştan burun farkıyla çıkmak sırat köprüsünden zar zor geçmeye benzer bay başkan bu dünyada kimseye yaranamazsın ilkeli olmak ve dik durmak lazım Personel alımlarında da ihalelerinde de yandaşlığa değilde liyakat ve başarıya göre verirsen evelallah sırtın yere gelmez bir yalpa yaptın ucuz kurtuldun vesselam.
    Cevapla
  • bahadır yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    paralel yapının sonunu getirecek tek şey vardır.. 1) bunlara gelir getiren tüm kurumlardan milletimizin desteğini çekmesi.2) devletten hiç bir imtiyaz, ihale,yardım,kolaylık görmemesi.maddeten zayıfladılarmı bak gör bakayım ihlasmış,himmetmiş,hamiyetmiş ne oluyor.devlet dairelerinde çalışanları ayıklamak devlet için fazla sıkıntı olmaz.ama dikkat edilmesi gereken ihanetin cezasız kalmamasıdır.bunların dışı süs içi pis olmuş.dışı süs dediğim takva takviyeli,ihlas ambalajlı,neocon israil etiketli.gelelim tabanda hizmet eden fedakar insanlara;bunca olaydan sonra hala mı aynı noktada duracaklar.kendilerimnden beklenen feraset sadece feraset.
    Cevapla
  • Abdullah M. Oflaz 10 yıl önce Şikayet Et
    idris naim şahin kimdir?. biyografi detayları önemli değil ama..başbakanın imamhatip lisesinden arkadaşıdır..başbakanın refah partisisnden çalışma arkadaşıdır..başbakanın büyükşehir belediyesinde çalışma ekibinden arkadaşıdır..2002 den 2014 e kadar akpartide yakın çalıştığı danışmanlık dahil has dairesinde olan arkadaşıdır...şimdi nütün bunlar ortadayken fazla konuşmak iyi olmuyor...gibi!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu