Gökçek: Cemaat İslam'a büyük darbe vurdu

Cemaatin İslam'a büyük darbe vurduğunu belirten Melih Gökçek, 'Bu sebeple benim için hareket öldü' şeklinde konuştu.

Gökçek: Cemaat İslam'a büyük darbe vurdu
Gökçek: Cemaat İslam'a büyük darbe vurdu
GİRİŞ 28.04.2014 08:03 GÜNCELLEME 28.04.2014 09:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

17 Aralık'ı cemaatin AK Parti hükümetini sırtından hançerlemesi olarak değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Biz onları can bildik, kardeş bildik. Allah rızası için çalıştıklarını düşünerek her türlü desteği verdik. Başbakanımız için de öyleydi' dedi.

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Melih Gökçek'in röportajından ilgili bölüm: 

Dinleme kayıtları ve tapeler çıkınca ne düşündünüz?

Binlerce kişinin dinlendiğini ve insanlarla ilgili her şeyin arşiv haline getirildiğini görmek insana kullanıldığı ve güvenilmediği hissini veriyor. Oysa mümin mümine güvenir, hatasını örtmek yerine hangi hatası var diye aramak İslami bir davranış değil. Paralel Yapı'nın yaptıkları hareketlerin İslami olmadığı ortaya çıktı. İslam adına yapılan hareketlerin İslam'a vurulan en büyük darbe olduğu ortaya çıktı. Bu sebeple benim için hareket bir anda öldü.

17 Aralık sürecinde Gezi'deki kadar aktif olmadığınızı düşünenler hiç de az değil.

Beni tenkit edenler oldu. Hoş onların beni tenkit etmeye hiç hakları yok. Kendilerini başbakanın yanında hiç yer almazken 'Sen niye konuşmuyorsun Melih' diye sitemde bulunanlar oldu. Ben her zaman başbakanımın yanında oldum. İsim vermeden eleştirilerimi yaptım, seçimlere kadar sabrettim.

Neden seçimlere kadar beklediniz konuşmak için?

Seçimlerden önce konuşacak olsaydım destek vermemelerinin gerekçesi olarak, 'Biz Melih Bey'i çok seviyorduk, oyumuzu da ona verecektik ama böyle yaptığı için oy vermedik' diyeceklerdi. Ama şimdi hem millet hem de ben 'Gökçek ne yaptı da siz milletin kapısına gidip CHP için oy istediniz' diye sorabiliyoruz. Aslında bana oy vermeyecekleri kanaatinde olduğum halde onlara mazeret bırakmak istemedim, bunu insanlar görsün diye sonuna kadar sabrettim.

SAMİMİ OLANLAR AYRI

Başbakan Paralel Yapı ile mücadelede bir hayli kararlı. Nasıl bir mücadele öngörülüyor?

Ben hizmeti ikiye ayırıyorum. Birinci kısım Allah rızası için her türlü fedakarlığı yapan kişiler. Bu samimi Müslüman kardeşlerimiz hala var. Ama bir ikinci kısım var ki bunlar tamamen beynelmilel güçlerin emrinde ve onların talimatlarıyla hareket ediyor. Bu iki grubu yanyana koymak büyük yanlış olur. Beynelmilel güçlerin emrinde olanlar yüzünden diğer samimi Müslümanları suçlamak büyük günah olur. Sayın Başbakanımız da aynı şeyi söylüyor zaten. Paralel yapının hizmetle hiçbir alakası yok. Onların gayesi beynelmilel güçlere yardım etmek.

Gülen'in beddua görüntüsünü görünce ne hissettiniz?

Üzüldüm, çok üzüldüm. Yakışan bir davranış değildi.

KORKUP SUSAN VAR

Güçlü konumlarda olup da suskun kalanlar oldu. Bunu neye bağlamak gerekir?

İsmin güçlü olması önemli değil. Defosu varsa korkar. İsim vermek istemiyorum ama onlar içinden dört tane kasetinin olduğunu bildiğim bir kişiyi istifa ettirdiler. Ben kaset filan görmedim ama kasetin olduğu bilgisi bize çok sık geldi. Onlar kimi nereden sindirebileceklerse bu yolu denerler. Kimisini çocuğundan, kimisini özel yaşamından sindiriyorlar, kimisini bürokrasideki hatasından sindiriyorlar.

Risk altında olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Bunları bir zamanlar canlarım kabul ettiğim için yüzlerce, binlerce kişiyi belediye bünyesinde işe aldım. Bütün evraklar bunların elinde. Bu evraklar içinden iki tanesini çekip bu evraklar eksikti diyerek bana mal ederek bir komplo kurabilirler. Ama benim Allahtan başka kimseden korkum yok.

HABER GÖNDERDİLER

Size bu yönde bir imada, tehditte bulundular mı?

Doğrudan 'sen şunu yaparsan böyle olur' şeklinde bir söz söylemediler ama endirekt şekilde haberler çok geldi. Hem önce hem de sonra geldi. Seçim öncesi buradaki bazı temsilcilerinden 'Melih Gökçek'in seçimlerden çekilmesi gerekir' diye dolaylı olarak haberler geldi.

....

MHP, CHP'nin arka bahçesi haline geldi

CHP ile Cemaatin bir ittifaka girmesi sizi şaşırttı mı?

Buna CHP ile MHP'nin bir araya gelmesini de katmak lazım. CHP'nin ve MHP'nin genetiğiyle, GDO'suyla oynadılar. Artık MHP milliyetçi bir parti olmaktan çıktı, CHP de sol bir parti olmaktan çıktı. CHP de, MHP de kimliksizleştiriliyor. MHP bir nevi CHP'nin arka bahçesi haline gelmeye başladı. CHP için sıkıntı varsa, MHP hemen yardıma koşuyor. Bunu Ankara ve İstanbul seçimlerinde gördük.

Bu ittifakın ömrü ne kadar?

Buna CHP ve MHP değil, baronlar karar veriyor. Muharrem İnce oradan istediği kadar bağırsın, baronlar için vız gelir tırıs gider. Paralel yapı da zaten beynelmilel güçlerin yardımcısı durumunda. Onlar ne derse onu yapıyorlar.

Sonrası için öngörünüz nedir?

Kılıçdaroğlu gidecek. Herhalde Sarıgül gelir. (Gülerek) Ben CHP'de Sarıgülcüyüm.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. devletin bekasına saldıran bu ihanet hainler belki zaman içinde affedilebilir. inancımıza saldıran ve inanç degerlerimiz manevi degerlerimize saldıran bu yapı asla bu dünya ve ahiret dünyasında affıda bagışlanmasıda söz konusu olamaz
    Cevapla
  • cavit kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanet Affedilmez. Şahsınıza yapılan kötülükleri affedin ancak İslama ve Devlete karşı yapılan hainliği affetmeyin.Hz.ALİ
    Cevapla
  • Ömer ÜNLÜ 9 yıl önce Şikayet Et
    vay be. ne kadar da doğru insanlar varmış Türkiye'de. Herkes doğruluk abidesi kesildi. Bu cemaatte ne hainmiş beh. Ben AK partiye oy verdim Sandık numaramı ve oy pusulasına renkli kalemle koyduğum noktanın konumunu söyleyebilirim. Ben kendimden eminim. Ama yeter. Başbakan işin suyunu çıkarıyor. Millet de ona yalakalık bazında çanak tutuyor. Bu insanlar bu kadar da mı kötü. Bir kemalisten, bir komnisten , bir teröristen daha damı kötü. Bunlar bu ülkenin altını oymadılar mı. Bunlara neden bu kadar sert önlem alınmadı. Okullarına çocuklarınızı alın. gazetelerini almayın, dershanelerine gitmeyin, her gün söylenen sözler. Amaç nefret uyandırmak. Bu zamana kadar bu ülkeye zararlı ve düşman olan guruplara karşı bu yol neden denenmedi. Neden hürriyet gazetesi almayın denmedi. Neden şu okullara gitmeyin. migrostan alışveriş yapmayın, ADD ye aidat vermeyin denmedi? Pişman olunacak yorumlardan uzak durmalı.
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    hizmet hareketi. baştan beri dine!hizmet yolunda islamın yasak kıldığı çoğu şeyi mübah gören bu hareketi sorgulamamakla yanlış yaptı müslümanlar. çünkü dine hizmet yolunda rüşvet kopya,hak yeme namazı terk etme,içkiyi mübah görme ,cemaate mensup binlerce işinin makam atlamak için eşinin başını açması olacak şey değildi.islam yahudilik dini gibi değildir islama hizmet için bu kadar çirkinlik sineye çekilemez.bu anca yahudiikte olur.ama şimdi daha iyi anlaşılıyor biz islama hizmet için he tür yanlışı haramı mübah gören bu HİZMET hareketinin aslında yahud,liği hizmet ettiğini.ee yahudilik derseniz zaten bu cuk diye oturur islama uyma uyamaz şimdi anlaşılıyor.biz islam için gayrı müslimi kandırıyor diye kendimizi kandırırken.meğer yahudilik için bizi kandırıyorlarmış
    Cevapla
  • BURAK AKİF 9 yıl önce Şikayet Et
    _şükür_. haramzadeler camia dan temizlendi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri