Fatih Erbakan: Partiyi marjinal yaptılar

Saadet Partisi'nde başkanlık için yarışan Fatih Erbakan, Kamalak liderliğindeki hareketin Milli Görüş çizgisinden uzaklaştırdığını söyledi.

Fatih Erbakan: Partiyi marjinal yaptılar
Fatih Erbakan: Partiyi marjinal yaptılar
GİRİŞ 04.05.2014 08:50 GÜNCELLEME 04.05.2014 08:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merhum Erbakan Hoca, 40 yılı aşan mücadelesiyle hem Türk siyasetinde, hem de İslâm dünyasında derin izler bırakmış karizmatik bir liderdi. Millî Görüş lideri Erbakan'ın vefatından sonra yoluna Mustafa Kamalak'ın liderliğinde devam eden Saadet Partisi 30 Mart seçimlerinde istediğini alamadığı bir ortamda bugün kongresini yapıyor. Kongrenin sürprizi ise, Millî Görüş'ün önemli isimlerinin de desteğini alarak adaylığını açıklayan Dr. Fatih Erbakan oldu. Saadet Partisi'nin iyi yönetilmediğini, Oğuzhan Asiltürk'ün YİK Başkanlığı'nın geçersiz olduğunu söyleyen Fatih Erbakan Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuştu.  'Babamın 40 yıllık dava arkadaşlarının, partimizin önde gelen isimlerinin ve teşkilatımızın tüm kademelerinden adaylığım konusunda yoğun talep olunca aday oldum' diyen Erbakan, Saadet Partisi'nin Refah Partisi yıllarında olduğu gibi olmasını gerektiğini ve merhum Erbakan Hoca'nın mirasına sahip çıkmak gerektiğini ifade ediyor.

PARTİYİ MARJİNAL YAPTILAR

Saadet Partisi'nin bugünkü durumunu nasıl görüyorsunuz?

Millî Görüş'ün partileri geçmişte hiç bu kadar izole, içine kapalı, hatta marjinal bir parti görünümünde olmadı. Millî Görüş, oyunun az olduğu zamanlarda bile toplumun geniş kesimlerine hitap eden bir hareket oldu. Saadet Partisi'nin dışa açık, kucaklayıcı ve geniş kitlelere hitap eden bir parti hâline getirilmesi lâzım. Bu takdirde Saadet Partisi bir alternatif olarak görülecektir.

MİLLETİMİZİN UMUDU OLACAĞIZ

Nasıl başaracaksınız bunu?

Teşkilatlarımız güçlendirilecek. Üst yönetimimiz daha donanımlı ve topluma hitap eden insanlarla takviye edilecek. Yine ilmî çalışmalarla ve profesyonel yardımla, kamuoyu çalışmalarıyla partimiz, tıpkı Refah Partisi döneminde olduğu gibi milletimizin alternatif ve umut olarak gördüğü bir parti hâline gelebilecektir.

PARALEL MESAJ TABANI SARSTI

17 Aralık sürecinde Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak'ın 'paralel yapı'dan yana olması çok tartışıldı. Siz bu süreçte genel başkan olsaydınız nasıl davranırdınız?

Millî Görüş bu tür çatışmalarda taraf olmaya soyunmaz. Kendi içimizdeki çatışmalarda bile sükûnet içinde hareket eden tarzımız ortadadır. 28 Şubat'ta merhum liderimiz çatışmayı değil, sekineyi tavsiye etti. Son çatışmada Saadet Partisi'nin üst yöneticilerinin 'hizmet hareketi, en hayırlı harekettir' beyanı Millî Görüş tabanını sarstı. Çünkü bu sözden hareketle 'Madem en hayırlı hareket Hizmet, o halde Millî Görüş'ten ayrılıp orada çalışsak daha hayırlı olur' denilebilir. Hoş karşılanacak bir durum değil. Seçim sonuçlarında bunun da etkili olduğunu düşünüyorum.

SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI

17 Aralık sürecini bir vesayet ve darbe girişimi olarak gören hükümet, paralel yapı ile mücadelede kararlı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aşırı genellemeci ve toptancı olmak yanlıştır. Bir hareketin bütün mensuplarına suçlu denilemez. Suçlu olanlar ortaya çıkarılıp adil bir biçimde yargılanmalıdır. Bununla birlikte, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli bir görüşmenin dinlenmesi, özel hayatların takip edilmesi asla kabul edilemez. Suçlular cezalandırılmalıdır.

YORUMLAR 2
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    kamalakın kim olduğunu . suriye de katliamlar tam hızı ile sürerken, katil esadın kanlı ellerini sıktığı gün anladık. ardından çalım ata ata irana gidip katil esadı orada da aklamaya çalıştı
    Cevapla
  • abbas yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    gel. sevgili fatih marjinali marjinallere bırak,ak partiye rucu et,millet bekliyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi