Dursun Çiçek: 17 Aralık her şeyi deşifre etti

Islak imza davasından ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Balyoz’dan 16 yıl hapse mahkûm edilen Dursun Çiçek

Dursun Çiçek: 17 Aralık her şeyi deşifre etti
Dursun Çiçek: 17 Aralık her şeyi deşifre etti
GİRİŞ 23.06.2014 10:29 GÜNCELLEME 23.06.2014 10:29

Islak imza davasından ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Balyoz’dan 16 yıl hapse mahkûm edilen Dursun Çiçek, bu davalar sürerken en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Kamuoyu onu AK Parti’yi ve Gülen’i bitirmek için plan yapan adam olarak tanıdı. O ise başından beri böyle bir eylem planı hazırlamadığını, büyük bir kumpas söz konusu olduğunu ifade etti. Haberturk'ten Nihal Bengisu Karaca'ya konuşan Çiçek "Paralel Yapı güç zehirlenmesi yaşıdığı için deşifre oldu." dedi.

Önce ‘andıç’la suçlandınız, sonra ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’yla. Neden ısrarla siz?

Tuncay Güney’in 2001’de verdiği ifadeyle başlayan süreçte 3 kurum hedef alındı. Biri MGK bünyesindeki Toplumla İlişkiler Başkanlığı. Onu 2004’te kapattılar. İkincisi Özel Kuvvetler ki, Atabeyler operasyonu ile pasifize edildi. Üçüncüsü Genelkurmay’da eski adı Psikolojik Harekât Dairesi olan, 2005’te Hilmi Özkük’ün imzasıyla Bilgi Destek Dairesi’ne dönüşen birim hedef alındı. Orayı hedef alınca daireleri ayakta tutan kim ise, onun da hedef alınması gerekti, o kişi de bendim.

"TSK'da yanlışlar oldu ama..."

Erzincan ile alakalandırılmaya çalışıldı babam, ama  MİT , İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay babamın Erzincan’a gitmediğine dair raporlar sundular mahkemeye, kaale alınmadı. Çünkü o tarihle ilgili uçak kayıtları, banka kayıtları, HTS raporları, telefon kayıtları hepsi incelendi, yok

'Paralel yapıyı deşifre eden yaşadığı güç zehirlenmesi'

Tahliye olunca, “Bize kumpas kuranlar Başbakan’ın odasına böcek koyanlardır” diyerek paralel yapıyı işaret ettiniz. Yapı ile ilgili takibe ve tesbite yönelik girişimleriniz olmuş muydu?

2009 Haziran’ında, sahte belge ile itham edildiğim an anladım bu yapının işi olduğunu. Hasan Iğsız “Bu nedir?” dedi, ben de “Bir kumpas geliyor ama bu kez yüzde yüz yaş tahtaya bastılar” demiştim. Aradan yıllar geçti. Benim 12 Haziran’da söylediğim şeyleri şimdi herkes söylüyor.

Sonra ne oldu, sizce işler nasıl bu kadar değişti?

17 Aralık’ta hedefler değişti. “Biz iktidarı değiştiririz, TSK’yı bu hale getirdik, hükümet de kim oluyor?” noktasına geldiler. Paralel yapıdaki güç zehirlenmesini gördü hükümet.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…