Bir devrimci itirafı: Dini ıskaladık ve yenildik

Dev-Genç'in kurucularından Sarp Kuray, Türkiye'deki devrimciler için çok ses getirecek bir özeleştiri yaptı.

Bir devrimci itirafı: Dini ıskaladık ve yenildik
Bir devrimci itirafı: Dini ıskaladık ve yenildik
GİRİŞ 04.07.2014 10:01 GÜNCELLEME 04.07.2014 10:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dev-Genç örgütü yöneticisi olmak ve anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılan Sarp Kuray'dan çarpıcı çıkış!.

Kuray, Türkiye devrimcilerinin dini ıskaladıkları için yenildiklerini söyledi.

Cezaevinde Star yazarı Mustafa Kartoğlu'na konuşan Sarp Kuray, Türk devrimci sol hareketleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. İşte onlardan bazıları:

EBU ZER İLE BAĞINIZI KURAMAZSANIZ!

"Biz birbirimizin hikayesini bilmiyoruz. Ebu Zer ile bağınızı kuramıyorsanız, halkla ters düşüyorsunuz. Ekonomi politiğini, gelir paylaşımını, mülkiyeti, hak ve adalet kavramlarını. ‘İhtiyaçlarınızın üzerindekini paylaşın’ ilkesini... Bu ciddi bir tarih bilincidir."

MAOCULUK TARİH BİLİNCİNİ BİTİRDİ

"1970’lerde Maoculuğun gelişiyle bu toprağın geleneğiyle bağlarımız koptu. Kendimizi Mao ile ifade etme yanlışına düştük. Çok çok Che ile... Türk devrimciliğinin sorunu budur. Bu toprağın konuları güme gitti hep..."

HEM 12 MART'TA HEM DE SONRASINDA

"Biz dini ıskaladığımız için yenildik. Hem 12 Mart’ta, hem sonra…"

YORUMLAR 5
  • veysi21 9 yıl önce Şikayet Et
    EBU ZER!. Ebu Zer'i biz Müslümanlar anlayabildik mi?
    Cevapla
  • abdullah konak 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Şapka çıkartma zamanı. eleştirmek değil yüreklendirmek lazım. hakkaten tebrikler. ben 12 eylül ü Ordu da yaşadım. Sağ yada spl farketmez ne men em bişey olduğunu yaşayan bilir.. o yüzden yürekten tebrikler. arkadan bakanlara da hadi siz de özeleştirinizi yapın cesaretlendirmesiyle hep beraber ayağa kalkalım.. ülkücü arkadaşlar sizlerde.. en azından rahmetli Yazıcı kadar da olsa.. Abdullah Konak İstanbul Mecidiyeköy
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    BRAVO!. Bizdeki solcular "Atatürk, Atatürk" diye feryat edip millete Maoizm, Leninizm veya Marksizim gibi yabancı menşeli ideolojileri dayatmaya çalıştı ama millet bunu yutmadı. Kendisini 'aydın' diye tanımlayan bu kesim Ülkemize çok zarar verdi. Sol, hem Atatürk hem de Millet düşmanıdır. Atatürk kisvesine bürünür Che'yi satar, Mao'yu pazarlar, Marksizmi dayatır. Sayın Sarp Kutay, mert davranıp doğruyu söylemiş, tebrikler!
    Cevapla
  • Kemal Ateş 9 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın efendim. sabahı-ı şerifleriniz hayrolsun... darısı CeHaPe ve MeeeHaPe nin nin başına
    Cevapla
  • KALE55 9 yıl önce Şikayet Et
    AHHH, NERELERDEYDİ GENÇLİĞİNDE. anlaşılan hapiste çoookkk düşünecek zamanı olmuş sarp beyimizin, bu dediklerini gençliğinde anlayabilseydin, ömrünü boş hayaller uğrunda geçirmezdin, hiç değilse şu boş hayallere kapılan gençleri kurtar da bi işe yara be sarp efendi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...