Füsun İhsanoğlu: Hedefim kadın sorunları

First Lady adayı Füsun İhsanoğlu, eşinin cumhurbaşkanı olması durumunda kadın sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapacağını söyledi.

Füsun İhsanoğlu: Hedefim kadın sorunları
Füsun İhsanoğlu: Hedefim kadın sorunları
GİRİŞ 04.07.2014 09:35 GÜNCELLEME 04.07.2014 09:51

First Lady adaylarından Füsun İhsanoğlu, CHP ve MHP tarafından ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterilen eşi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"KADIN SORUNLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞACAĞIM"

Füsun İhsanoğlu, Habertürk'e verdiği röportajında, Cumhurbaşkanlığı’nın onur verici ve şerefli bir görev olduğunu belirterek eşinin Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda özellikle eğitim, sağlık ve kadın sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapacağını söyledi.

"İLK KADIN KONGRESİNİ TÜRKİYE’DE YAPTIK"

Yaşamında ve eşinin yurtdışı görevinde kadın sorunlarına özel ilgi gösterdiğini ifade eden Füsun İhsanoğlu, o dönemdeki çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi;

"Eşimin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri olduğu dönemde teşkilat tarihinde ilk kez kadın sorunları ele alındı. Kadın sorunlarını konu alan ilk kongre Türkiye’de yapıldı. Dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş da kongreye katılmıştı. Kadınların eğitim, istihdam ve toplumsal yaşama katılım konularının teşkilata üye 57 ülkede ele alınması konusunda çalışmalar yürüttük.

"BİR ÇOK DEVLET ADAMININ EŞLERİNİ AĞIRLAMIŞTIK"

Ülkemizi ve kültürümüzü yurtdışında tanıtma amacıyla etkinlikler Füsun İhsanoğlu, hayırsever, ailelerinden biri Suad Juffali’nin Füsun İhsanoğlu yapıldı. Bunlardan biri Suudi Arabistan’da düzenlenen ve tezhip, hat, ebru gibi geleneksel sanatlarımızın tanıtıldığı Olgunlaşma Enstitüsü defilesiydi. Ebru sanatının önemli isimlerinden Hikmet Barutçugil de bize eşlik etmişti. Bir diğer etkinliğimizde de Türk folklor zenginliklerini tanıtmıştık ve dönemin birçok devlet adamının eşlerini ağırlamıştık."

"CUMHURBAŞKANLIĞI HİÇ ŞÜPHESİZ ONUR VERİCİ BİR GÖREV"

Füsun İhsanoğlu, eşi Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na adaylık sürecini ise şöyle değerlendirdi;

"Cumhurbaşkanlığı hiç şüphesiz onur verici bir görev. Eşimin bu şerefli makama gelmesi halinde özellikle kadın, aile, eğitim ve sağlık alanlarına yönelik ağlar kurup genişletmek öncelikli hedefim olacak. Afrika’da yaşadığım deneyimler bana işbirliklerinin yaratacaklarının sınırı olmadığını gösterdi. Ben de bu bakış açısını göstermek istiyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt