CHP'li Feyzioğlu'nun paralel yapı rahatsızlığı

'CHP'li olduğumu bir gün bile gizlemedim' diye açıklama yapan Metin Feyzioğlu'ndan CHP ve Kılıçdaroğlu'na 'paralel yapı' eleştirisi geldi.

CHP'li Feyzioğlu'nun paralel yapı rahatsızlığı
CHP'li Feyzioğlu'nun paralel yapı rahatsızlığı
GİRİŞ 25.08.2014 09:50 GÜNCELLEME 25.08.2014 09:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cansu Çamlıbel'in röportajı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini tek tek sıraladı. Feyzioğlu, iki meselede kararını vermiş. Kılıçdaroğlu CHP’sine yönelik eleştirileri zaten sır değildi. Ancak 17 Aralık sürecinde CHP’nin paralel yapının yörüngesine girdiği yönündeki iddialara dönük de söyledikleri epey gürültü koparır. Bu süreçte Feyzioğlu’nu en çok rahatsız eden ise CHP liderinin Zekeriya Öz’ü kahraman ilan eden sözleri olmuş.

İktidarın ‘CHP 17 Aralık’ta Cemaat’in dümen suyuna girdi’ şeklinde bir iddiası var. Sizde de böyle bir yakınlaşma olduğu yönünde bir intiba var mı?

Bu konuda bir yorum yapamam. Fakat biz Türkiye Barolar Birliği olarak hükümetin ‘Türk ordusuna kumpas kuruldu’ şeklindeki sözü üzerine şöyle bir öneri geliştirdik. Tamam, özel görevli mahkemeleri kaldıralım ve o mahkemelerin 2012’de kaldırılmış gibi yapılmasından sonra vermiş olduğu tüm kararları hükümsüz kılalım. Bu işi kökten bitirebilecek olan formülümüze muhalefet partilerinden destek gelmedi. İktidar partisi de sadece özel görevli mahkemeler ve terörle mücadele mahkemelerini kaldırmakla yetindi. Bu teklifimizi CHP ve MHP’nin sahiplenmemesi bizi şaşırttı. Çünkü özel görevli mahkemelerin içinde Cemaat yapılanmasının olduğu yönünde çok güçlü bir algı vardı.

- Önerinize destek vermemeleri sizde acaba kimi koruyorlar gibi bir soru işareti mi yarattı?

Bütün zihinlerde soru işareti yarattı, çünkü CHP’nin de MHP’nin de tutuklu milletvekilleri vardı. Bu iki parti de ‘muhalif olan herkesi tutup içeri alıyorlar’ diye söylemler geliştirmiş ve bir anda ÖYM’lerin kaldırılması konusunda tereddütlü davranıyorlar. Yetmedi, bir başka şey daha oldu. Ben hiçbir zaman 17 Aralık yolsuzluk soruşturması değil demedim. Yolsuzluk soruşturması usulüne uygun yapılmalı dedim. Bu arada anamuhalefet partisi genel başkanından beni hayrete düşüren bir cümle geldi. Ergenekon ve Balyoz davalarının mimarlarından olan bir ÖGM savcısı yolsuzluk soruşturmasını da yürüten ekibin başıydı biliyorsunuz. Kendisi adeta kahraman ilan edildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ZEKERİYA ÖZ’E SAHİP ÇIKMASI RAHATSIZ EDİCİ

- Hangisini kastediyorsunuz?

Zekeriya Öz. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten bu savcıları kahraman ilan eden cümleler sarf edildi. Oysa bu aynı kişilerin bugün sahte olduğu ortaya çıkmış birçok delille açılmış olan ve artık bir senaryo olduğu ortaya çıkan iddianamelerin ve davaların arkasındaki isimler. Bu rahatsız edici bir durum. Hatta bir cümlesi daha var. ‘Ses kasetlerini devletin vicdanı çekiyor’ dediler. Devletin vicdanı gizli kayıt yapmaz. İçeriklerinin vahametini konuşmuyorum bakın.

- Bütün bunları alt alta koyunca CHP Cemaat’le yakınlığından dolayı böyle bir tavır izledi diyebiliyor musunuz?

Bende kondurmak istemediğim bir rahatsızlık yarattı. Her yerde bunu söylüyorum.

- Daha net bir yanıt rica ediyorum. Öyle bir kanaatiniz var mı?

BU GÖRÜNTÜ RAHATSIZLIK YARATTI

CHP de MHP de siyasi iktidara karşı Cemaat’in yanında saf tutar bir görüntü sergilememeliydi. Bu görüntü rahatsızlık yarattı. Bunun dışında bir ilişki var mıdır, yok mudur bilemem. ÖYM ve terörle mücadele mahkemeleri hangi yapının kontrolünde diyorsunuz. Bakıyorsunuz Cemaat kontrolünde çıkıyor. Bunları kaldıralım dediğinizde ‘hadi kaldıralım’ heyecanı yok. 17 Aralık’ta yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların daha önce neler yaptığını biliyorsunuz, savcıları kahraman ilan ediyorsunuz. Bunlar bende de, herkes de rahatsızlık yarattı. 

YORUMLAR 9
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaale almayın bu kişiyi !. yorum yazmaya dahi değmez !
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. sen 77 milyonun huzurunda milletin görmediğini sandığın( elinde paralel bayrak dilinde chp güdümlü söylemlerle) seçilmiş BAŞKANA racon kesecen şimdide kıvıracan öylemi? o;; gün gürlediğin gibi 2015 te seni sandığa bekleriz. bu milletin muhafazakar olanları senden daha fazla kemalist demokratik ve laik tabii hata bizde sırçalı köşkten bakınca sen ancak konuştuklarını görebilmişsin.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    CUMHUR UN BAŞKANI R.T.ERDOĞAN IN FEVZİOĞLUNUN KATILDIĞI YERE GİTMEM DEDİĞİNİN GEREKÇESİ İŞTE BU.FEVZİOĞLUNUN CHP SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMASI.. R.T.Erdoğan ın fevzioğlunun katıldığı yere gitmem demesinin gerekçesi fevzioğlunun konuşma yaptığı yerlerde AKP yi ve R:T:Erdoğanın eleştirip CHP nin sözcülüğünü yapmasından kaynaklanmaktadır.Fevzioğlu siyaset yapmak istiyorsa çıkarır cüppesini bir partiye katılır boyunun ölçüsünü alır.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha Vahimi.. . Paralelcilerin ve kaset darbeleri geçiren CHP ve MHP nin kimlerin yörüngesinde olması.
    Cevapla
  • huseyin arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yermi Anadolu insanı bu köçek oyunlarını.... CHP 2009 da Tayyip erdoğanın one minüte çıkışından sonra ABD menşeli bir operasyonla Fetonun yönetimine girdi ve 17 aralık darbe girişimiylede Feto hükümeti de CHP yi kullanarak almaya çalıştı ama hesaba katmadığı bir şey vardı fetocuların.... Yermi Anadolu Çocukları bu oyunu........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!