Gülerce: Çalınan soruları cemaatten alanlar oldu

Eski Zaman yazarı Hüseyin Gülerce çok konuşulacak bir iddayı gündeme getirdi.

Gülerce: Çalınan soruları cemaatten alanlar oldu
Gülerce: Çalınan soruları cemaatten alanlar oldu
GİRİŞ 02.11.2014 15:29 GÜNCELLEME 02.11.2014 17:30
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Eski Zaman yazarı Hüseyin Gülerce Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportajda çok konuşulacak bir iddiayı dile getirdi. Kamuoyunda uzun süre konuşulan çalınan sorularla ilgili İngilizce sorularının önceden birilerine gittiğini söyledi. Kadrolaşma meselesine de değinen Gülerce "Bürokratlar cemaatten gelecek emirle hareket ediyorlardı." dedi.

İşte Gülerce'nin o sözleri.

"ÇALINAN SORULARI ALANLAR OLDULAR"

Akademisyenlerden birine İngilizce sorulan önceden vermeyi teklif ediyorlar. Arkadaş ağlayarak "Kul hakkına girer diye almadım'" diyor. Ama bir arkadaşı almış. "Sen niye alıyorsun" diye sorulduğunda da "Biz varken oralara düşmanlar mı gelsin" demiş. Demokrasiyi savunduğunuz halde bürokrasideki makamları dostların ve düşmanların olduğu makamlar olarak görmek.

"CEMAATTEN TALİMAT ALIYORLARDI"

Hüseyin Gülerce'nin "Cemaat ve devlette kadrolaşma" konusundaki fikirleri şöyle: "Bürokrasiye insan yetiştirilmesine... Evet... Yetiştirilen insanların bürokraside bir yerlere gelmesine evet... Ama o insanların neyi nasıl yapacaklarını Cemaat'ten aldıkları talimatla yerine getirmelerine hayır. Bunu demokrasi içinde savunmak mümkün değil. Benim sigortamın attığı yer de burası"

YORUMLAR 36
  • KASIM OCAK 9 yıl önce Şikayet Et
    %99 'UMUZ MÜSLÜMAN :))
    Cevapla
  • muzaffer 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelcilerin iç yüzünü kör gözler gördü kendi elemanları görmemek için kör numarası yapıyorlar. tek kelimeyle bunlar haaaaiiinnn.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu paralelizmin bu ülkeye vereceği muhtemel zararı ispatlayan son bir itiraftır. Gülerce cemaatin kilit adamıydı. O diyorsa birşey olmuştur
    Cevapla
  • Salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Kemalettin Özdemir, Latif Erdoğan, Hüseyin Gülerce ve daha niceleri... Bu zatları daha dün abim abim diye el üstünde tutanlar şimdi emedikleri lafı bırakmıyorlar. Neden acaba? Bu zatlar ihlaslı, hizmet ehli insanlar iken nasıl hain oldular acaba?
    Cevapla
  • hasann 9 yıl önce Şikayet Et
    nihayet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi