Kadir İnanır: İmam-ı Azam bir kahramandır

Kadir İnanır gündeme dair soruları yanıtlarken inançlı bir insan olup olmadığını da söyledi.

Kadir İnanır: İmam-ı Azam bir kahramandır
Kadir İnanır: İmam-ı Azam bir kahramandır
GİRİŞ 03.11.2014 07:17 GÜNCELLEME 03.11.2014 07:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hükümetin çözüm sürecinin kamuoyundaki algısına katkı için oluşturduğu Akil İnsanlar Heyeti’nin en meşhur birkaç yüzünden biri olan Kadir İnanır Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kürtlerin Boğaz'ı bırakıp dağa çıkmayacağını söyledi. İmam-ı Azam için de kahraman diyen İnanır "Kendi mezhebini bilmeli insan." diyor.

İSTANBUL’DAKİ 3 MİLYON KÜRT BOĞAZ’I BIRAKIP DAĞLARA GİTMEZ

- Toplumdaki kutuplaşma sizi yıprattı mı?

Beni yıpratmadı. Hiç hak etmediğim o saldırıları halk yapmadı, halkı yönlendirenler yaptı. O kafatasçı milliyetçiler ve ulusalcılar yaptı. Bakın şimdi sesleri çıkmıyor. Nerede Doğu Perinçek’in adamları? Barış kaçınılmaz. Bugün tıkarsın, yarın önü yine açılır. Başka şansın yok. Ben şu anda hiçbir Kürt’ün ne Türkiye’den ayrılmak istediğini duydum ne de aklımın ucundan geçirecek bir sebep var. İstanbul’da yaşayan net 3 milyon Kürt Şu Boğaz’ı bırakıp da o dağlara gitmez. Bu insanlar diyor ki; ben de bu ülkenin vatandaşı olarak eşit hak istiyorum. Bizde durumu iyi olanlar o eşitliği istemiyor işte, mesele bu.

İMAM-I AZAM’IN BİR DEVRİMCİ OLDUĞUNU KAÇ KİŞİ BİLİYOR?

- İnançlı bir insan mısınız?

Ben inançlı bir insanım ama din çok derin bir konu olduğu için tartışmaya girmek istemiyorum. Ancak bir yandan bilgilenmek de istiyorum. ‘İmam-ı Azam’ kitabını herkes okusun. Niye biliyor musunuz? Bugüne kadar mezhebim sorulduğunda hep ‘İmam-ı Azam Ebu Hanife’ dedim ama bu yaşıma geldim, onun kim olduğunu yeni öğrendim. Şu ülkedeki bütün Sünnilere soralım İmam-ı Azam Ebu Hanife hakkında ne biliyorlar diye. Kaç kişi biliyor acaba! İmam-ı Azam bir devrimci, bir kahraman, bir bilimadamı. Adamın kim olduğunu bildikten sonra mezhebine daha fazla saygı duyuyorsun.

YORUMLAR 4
  • helal sana Kadir baba 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana kadir baba
    Cevapla
  • ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir bey son noktayi koymus.Ne demeli bilemiyorum ama darisi diger yesilcam ilericilerinin basina.Allah muvaffak etsin.
    Cevapla
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir İnanır'ın İmam-ı Azam hakkındaki sözleri takdire şayandır. Çünkü mensubu olduğu Yeşil Çam yıllarca din ile alakalı figürleri hep sümsük, tırsak, üçkağıtçı, beleşçi, lüzumsuz, silik karakter olarak tanıttı. Bu açıklaması oldukça geç de olsa telafi ve kitleleri teşvik edici mahiyette. Kendisine teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    kadir inanır ın oynadığı flimlerin hepsi kaliteli bu açıklamalarından dolayıda kendisine teşekkür ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar