Atilla Yayla'dan Cumhuriyet gazetesine eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen ilk resmi yemeğe katılanlardan biri olan Prof. Dr. Atilla Yayla, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuştu.

Atilla Yayla'dan Cumhuriyet gazetesine eleştiri
Atilla Yayla'dan Cumhuriyet gazetesine eleştiri
GİRİŞ 19.01.2015 16:10 GÜNCELLEME 19.01.2015 16:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’de ifade özgürlüğü sorunu hakkında konuşan Prof. Dr. Atilla Yayla, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında ilginç bir tespitte bulundu.

İNEKLERİ İHBAR EDER HALE GELMİŞ GAZETE...

İlter'in "Bugün Türkiye’de özgürlük mü var, baskı mı?" sorusu üzerine konuşan Yayla şunları söyledi;

"Türkiye’de ifade özgürlüğü problemi var ama, özgürlük yoktur demek abartılı olur. “AKP diktatördür” diye dergi satılıyordu Taksim’de. Bir diktatörlükte bunu yapamazsınız. İktidarın meşruiyetini sarsmak için bu algıyı oluşturuyorlar. Örneğin Cumhuriyet ya da Hürriyet, ağzıyla kuş tutsa beni ifade özgürlüğüne önem verdiğine inandıramaz. Atatürk yüzünden Youtube kapatıldı alkış tuttu arkadaşlar. Beni ihbar ettiler. Ertuğrul Özkök “Keşanlı Galileo’’ dedi hakkımda, gönderdiğim cevabı yayınlamadı, bugün ifade özgürlüğünü savunuyor. Cumhuriyet Gazetesi neredeyse Atatürk büstü kırdı diye inekleri bile ihbar eder hale gelmiş, şimdi ifade özgürlüğü... Bırakın..."

YORUMLAR 5
  • mumin 9 yıl önce Şikayet Et
    El insaf artik adam gezi teroru sirasinda Tayyip bey'e olmadik kufru ettiniz. Yiyorssa bunu avtupanin en demokratik bir ulkesinde yapin da gorelim sizi nasil tortop yapiyorlar.
    Cevapla
  • Puskas 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakın çok çok önemli bir nokta Diktatörlükle yönetilen bir yerde çıkıp sokakta bunu söyleyemessiniz Tayyip diktatör diyemessiniz Özgür lise Yaşasın devrim yazamassınız Diktatör olduğunu iddia ettiğiniz kişiye katil diktatör hırsız diyemessiniz derim diyen varsa yaparım diyen varsa buyursun kuzey koreye çine rusyaya kübaya denesin bakalım adamın 7 sülalesini varlık aleminden silerler Kuzey korede liderlerinin cenazesinde yeterince içten ağlamadıkları için 20 yıl hapis cezası alanlar mevcut hodri meydan buyurun gidin deneyin bakalım
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet sözcü vs hadi bunların ne olduklarını biliyoruzda,benim zoruma giden samanyolu tv nin bu gazeteri özellikle tayyip babayı eleştirilidiği kısmı çarşaf çarşaf gösterip destek vermesi.bize yiğit düşman lazım...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    tam aksine aşırı bir özgürlük var. küfürler, hakretler, yalanlar, iftiralar gırla. bu kadar özgürlük, özgürlük değil rezilliktir.
    Cevapla
  • murat soylu 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye cumhuriyeti tarihinde hiç bu denli özgürlük ve serbestlik olmamıştır. akp diktatör olsaydı pensilvanya cemaati bu gün bütün medya organlarıyla yalanla dolanla iftirayla montajla şantajla hükümete savaş açamazdı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı