CHP'li Cihaner'den cemaate yaylım ateşi

CHP'li İlhan Cihaner, cemaatin CHP'ye yaklaşmasını iyi bir fikir olduğunu savunanlara cevap verdi: Aymazlık peşindeler!

CHP'li Cihaner'den cemaate yaylım ateşi
CHP'li Cihaner'den cemaate yaylım ateşi
GİRİŞ 26.01.2015 08:02 GÜNCELLEME 26.01.2015 08:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e verdiği röportajda son zamanlarda ayyuka çıkan CHP-Cemaat yakınlaşmasını sorguladı. Cemaatin kendisine CHP'yi hedef seçmiş olabileceğini dile getiren Cihaner'in "hiçbir güç beni Cemaat’in yanında görüntü vermeye zorlayamaz. Yanlarında durmam çünkü elleri kanlı." açıklaması ise yeni bir gündem oluşturacak cinsten. 

İşte Cihaner'in verdiği röportajdan ilgili bölüm: 

“CHP ve Cemaat kol kola’’ algısı nereden geliyor? İşbirliği mi yapıyor partiniz?

O algıyı şöyle anlatayım. Cemaat artık liderinden de farklı devasa bir yapı, sermaye yapısı vs... Örgütlenmiş her yerde. Dolayısıyla bunun devamı için farklı güç odaklarına yanaşması anlaşılır bir şey. Böyle bir ilişkiye ihtiyaçları var.

O yüzden mi CHP’ye yanaştılar?

Bir siyasi hareketin üzerine binmeden yaşayamazlar. Dolayısıyla Cemaat kendisine CHP’yi hedef seçmiş olabilir. Bu arada CHP’den bazıları da bunu iyi bir fikir olarak da görüyor olabilir. Ki aymazlıktır bence. Ama bu algı daha çok şundan kaynaklandı... Cemaat üyelerine yönelik soruşturmalarda usulsüzlükler olunca bizim bazı vekil arkadaşlarımız “Hukuksuzluk kime yapıldıysa biz onun yanında oluruz’’ dediler.

‘EKŞİ’NİN GİTMESİ DOĞRU DEĞİL’

Doğru muydu sizce?

Ağır hukuksuzluk varsa olabilir ama yanlış oldu bence çünkü bir dönemin eli kanlı katillerinin yanında yer almak doğru değil. Hiçbir güç beni Cemaat’in yanında görüntü vermeye zorlayamaz. Yanlarında durmam çünkü elleri kanlı. Ama bunda ana suçlu CHP değil. Hükümet “CHP-Cemaat’ algısını yerleştirmeye çalışıyor. Nasıl ki bir dönem “Yarsav, CHP, PKK’’ dediler, öyle bir şey.

Oktay Ekşi-Ekrem Dumanlı fotoğrafı?

Oktay Ekşi’nin gitmesi öznel bir durum ama doğru değil. Ben gitmem, niye gidiyorsun? Ama gitmesi ne onu ne de CHP’yi Cemaatçi yapar. Yanlış bir hareket ama Erdoğan bunun üzerine oynuyor. Yoksa o bilmiyor mu Oktay Ekşi’nin Cemaatçi olmadığını?

YORUMLAR 13
  • İSTİHBARAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Oktay Ekşi menfaat için her yere herkesin yanına gider,utanması yoktur.1975'de bir Elçilik resepsiyonunda ona Samsun sigarası ikram eden gençleri reddetmiş ve sadece o zamanlar yasak olan Malboro içebildiğini söylemiş ve cebinden çıkardığı sigarasını yakmıştı.Ne gerçek solculuktan,ne gerçek demokratlıktan nasip almamış,her patronuna göre dans eden bir şahsiyettir.
    Cevapla
  • reis 9 yıl önce Şikayet Et
    kıvırmaya gerek yok.. siz cemaatle ittifak halindesiniz, berabersiniz...
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    oktay ekşinin cemaatçi olup olmadığı önemli değil,işbirliğiniz önemli.. işinize,çıkarınıza geldiğinde kimlerle iş tutabileceğiniz,karakteriniz önemli..hani bir zamanlar oktay ekşi ak parti için analarını bile satarlar demişti ya..bak kim satıyormuş menfaati için görüyorsunuz!
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlarında durmaz ama onların kendi yanlarında belediye ve genel seçimlerde desteklemelerinin yanında da durur ortasında da... Haa artık şunu da söylemeli, bundan sonra inanın CHP istemese bile çok yerde Cemaat gene de CHP'yi destekleyecektir...
    Cevapla
  • mahkum olan sizsiniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu gelişmeleri işbirliği yaptı olarak algılamak ancak çamur at kurtul felsefesine yakışır. Haksızlık ve hukuksuzluğa karşı bir olmak işbirliği değildir. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz. AKP nin aile devleti değil burası...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi