'Çok üzüldüğünü söyleyemeyeceğim'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'ndan CHP'nin küskün vekilleri için ilginç bir değerlendirme geldi.

'Çok üzüldüğünü söyleyemeyeceğim'
'Çok üzüldüğünü söyleyemeyeceğim'
GİRİŞ 31.03.2015 11:56 GÜNCELLEME 31.03.2015 11:56

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, ''Emine Ülker Tarhan’ın partiden ayrılması eşinizi üzdü mü?'' sorusuna ''Kendisinin getirdiği isimlerdi, o bakımdan düşünmüştür. Çok üzüldüğünü söyleyemeyeceğim'' yanıtını verdi.

Selvi Kılıçdaroğlu, “İzmir, Ankara, İstanbul’da ilk sıraları kadınlara bırakma kararı alındığını ve parti içinde buna homurdananlar olduğu'' ile ilgili soruya da ''O homurdananlar olmasın. Kadın ya da erkek, nitelikli, çaba sarf eden, insanlara kendini adayanlar olsun istiyorum'' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selin Ongun'un sorularını yanıtlayan Selvi Kılıçdaroğlu'nun bugünkü röportajından ilgili bölümler şöyle: 

CHP’den ayrıldılar ama şimdi “CHP’ye katkıda bulanacağız” diyorlar, yorumunuz?

Bazı şeyleri dile getirmek istemiyorum. Susayım en iyisi. Benim de kendime özgü yorumlarım var ama isimler üzerinden konuşmak doğru olmaz. O bakımdan susuyorum. Mesela bazı CHP milletvekilleri için keşke hiç olmasaydılar, diyorum. Bazılarının ise önümüzdeki süreçte de olmalarını sahiden istiyorum. Bazıları için, inşallah hiç olmaz, diyorum.

BU TÜR KİŞİLERİN OLMASINI İSTEMİYORUM

İsim sormayacağız, paylaşmayacağınızı biliyoruz. En azından profili somutlamak adına, “keşke olmasalar” dediklerinizi nasıl anlatırsınız?

Tabii ki bu nereden baktığınız ve siyasi görüşünüzle ilgili. Ya da ülkeyi tanımakla, gelinen noktayı görebilmekle ilgili. Olmuyor işte, öyle şeyler görüyoruz ki, bu ülkenin gerçeklerini görmediklerine tanık oluyoruz. Bu tür kişilerin gerçekten olmasını istemiyorum. Bu ülkenin insanlarını tanıyan, bu gerçekleri bilen, donanımlı kişilerin olmasını istiyorum.

O HOMURDANANLAR OLMASIN

- Kemal Kılıçdaroğlu kısa süre önce “İzmir, Ankara, İstanbul’da ilk sıraları kadınlara bırakma kararı alındığını” söyledi. Parti içinde buna homurdananlar olduğu konuşuluyor. Bu homurdananlar olmasın mı diyorsunuz?

O homurdananlar olmasın. Kadın ya da erkek, nitelikli, çaba sarf eden, insanlara kendini adayanlar olsun istiyorum.

KAYNAK: CUMHURİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...