CHP, Haydar Baş’la yarışıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül seçim çalışmalarına Gaziantep’te son sürat devam ediyor.

CHP, Haydar Baş’la yarışıyor
CHP, Haydar Baş’la yarışıyor
GİRİŞ 12.05.2015 13:12 GÜNCELLEME 12.05.2015 13:12

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Abdülhamit Gül'le birlikte Gaziantep'teki seçim çalışmalarına katıldık. Gül, ilk ilk iş olarak Gaziantep'teki esnafı ziyaret etti. Daha sonra da Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Halkın talepleri dinleyen Gül, evlere de çat kapı ziyaretlerde bulundu. Gül, seçim çalışmalarını ve gündemdeki konuları Yeni Şafak'a değerlendirdi.
Gül'ün açıklamaları şöyle:

Türkiye 3 seçimlik bir maratonun son ayağında. Bu üç seçime Türkiye hangi atmosferde girdi?

Türkiye, 2002'den bu yana büyük bir atılım hamlesi içerisinde. Sessiz Devrim olarak adlandırdığımız bu süreçte Türkiye, yönlendirilen ve iç dengeleriyle oynanan bir ülke olmaktan çıkıp etkili bir güç olmaya doğru önemli hamleler gerçekleştirdi. 2013'ten itibaren bu dönüşümden rahatsız olanlar, özellikle de çözüm sürecini ve sonuçlarını kendi hesapları için tehlikeli bulanlar harekete geçti. Gezi olayları ve 17-25 Aralık kumpası bu Türkiye karşıtı hareketlerin neticesidir.

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Peki, 7 Haziran seçimleri bu aşamada nasıl bir anlam taşıyor?

Türkiye bu seçimde iki seçeneği oylayacak. Seçeneklerden ilki, eski tarz siyaset tarzının bütün olumsuzlukları içeriyor. İstikrarsızlık, kör döğüşü ve çatışma eski tarz siyasetin en belirgin özellikleri. İkinci seçenek ise, 13 yıllık AK Parti iktidarının temsil ettiği Yeni Türkiye.

MİLLETİN BOŞ VAATLERE KARNI TOK

Seçime ilişkin öngörünüz nedir?

7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidarıyla güçlü bir şekilde yola devam edecek. Anketler ve sahada yaptığımız çalışmalar bunu gösteriyor.

Başta CHP ve HDP olmak üzere bütün siyasi partiler bu seçimde ağırlıklı olarak ekonomik ve sosyal politikalara yönelmiş görünüyorlar. Söylemde böylesi bir değişikliğe gitmelerini neye bağlamalıyız?

CHP uzun süre, Türkiye'nin değiştiğini fark edemediği için laiklik ve Atatürkçülük üzerinden gerginlik politikası güttü ve böylece başarılı olmayı umdu. Sonuç, onlar açısından hüsran; Türkiye açısından parlak oldu. Şimdi de Eski Türkiye'deki başka yöntemleri deniyorlar. Fakat hesap edemedikleri milletin boş vaatlere karnının tok olduğudur.

PARALEL YAPIYA GEÇİT YOK

Paralel yapının seçimler yaklaştıkça çeşitli manipülasyonlara girişeceği yönünde öngörüler var. Siz böyle bir ihtimale nasıl yaklaşırsınız?

Paralel yapı, Türkiye'nin siyasi tarihi boyunca karşılaştığı en büyük organize tehditlerden birisi. 17/25 Aralık kumpası ve peşinden gelen girişimler de gösterdi ki bu yapı, devleti milletten çalmak konusunda diğer vesayet kurumlarından farksız. Paralel Yapıya ne şimdi ne de sonra geçit vermemek konusunda kararlıyız.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor