Lütfi Elvan: Koalisyon diyen rüya görüyor

Lütfi Elvan, muhalefet ve paralel yapının 7 Haziran seçimi öncesi 'sandıktan koalisyon çıkacak' şeklindeki propagandasını eleştirdi.

Lütfi Elvan: Koalisyon diyen rüya görüyor
Lütfi Elvan: Koalisyon diyen rüya görüyor
GİRİŞ 25.05.2015 09:10 GÜNCELLEME 25.05.2015 09:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yasa gereği müsteşarına devreden Lütfi Elvan, siyaseti, dev projeleri, aday olduğu Antalya'ya ve Türkiye'ye ilişkin vaatleri konuştu.

Her seçim elbette dönemi açısından önem arz eder. 7 Haziran nasıl bir öneme sahip?

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadı. Milletimiz bunun şahidi. Yarın neler olacağını bilemediğimiz bir Türkiye'den 2023'leri hatta 2071'leri konuşan bir Türkiye'ye geldik. Bu istikrarın ve güvenin bir göstergesi. Türkiye'nin geleceği için bu tablonun devam etmesi şart. Bazıları eski Türkiye'ye dönüşün hesabını yapıyor. Ülkeyi yine koalisyon bataklığına çekmek istiyor. Ama biz biliyoruz ki milletimiz buna izin vermeyecek ve yine tercihini büyümenin ve istikrarın devamından yana kullanacaktır. Yeni Türkiye'nin kalkınma hamlesinin devamı için bu seçimler önemli.

MUHALEFET AÇIK ARTIRMADA

Muhalefet partilerinin ekonomik vaatlerini gerçekçi buluyor musunuz, sizce vatandaşta bir karşılığı var mı bu vaatlerin?

Bu vaatler ne gerçekçi ne de samimi. Dikkat ettiniz mi, hep para vaat ediyorlar. Şu kadar para vereceğim, bu kadar para vereceğim. Muhalefet partilerinin vaatleri hep aynı konularda. Asgari ücret, emekliye ikramiye gibi. Kendi aralarında bir açık artırmaya bile girdiler. Biri 1400 lira vereceğim diyor, ondan sonra öbürü bunu 1500 liraya yükseltiyor. 5000 liraya çıkanlar bile var. Milletimiz bunların samimi olmadığını görüyor. Diyelim ki bunu yaptılar. Emin olun bir sene içinde tekrar IMF kapısında bekleyen Türkiye'ye geri döneriz. Bir Yunanistan gibi oluruz. Kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke haline geliriz. Hatırlayın 2011 seçimlerini. Orada ana muhalefet yine aynı vaatlerde bulunmuştu. Peki milletimiz bunlara karşılık verdi mi? Vermedi. Bu seçimde de bu vaatler karşılık bulmayacaktır.

TALİMATLAR PARALELDEN

AK Parti için muhalefet oy kaybedecek hatta tek başına iktidar zor iddiasını dillendiriyor. Ne dersiniz bu iddiaya?

Her seçim öncesinde bu rüyayı görüyorlar. İttifaklar yapıyorlar. Paralel yapılardan talimat alıyorlar. Ama sonuç değişiyor mu? Değişmiyor. Milletimiz her seferinde bunlara gereken cevabı sandıkta veriyor. Milletimiz kimin ne olduğunu çok iyi görüyor.

HDP'nin seçime giden süreçteki tavrını, söylemini nasıl buluyorsunuz?

Kendilerini Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olarak tanımlıyorlar. Ancak ne söylemleri ne de vaatleri bununla uyuşmuyor. Bizim Kürt kökenli vatandaşlarımız dindardır. Ama HDP'nin Genel Başkanı ne diyor? Diyanet'i kaldırmaktan bahsediyor. Kendine kutsal mekan olarak Taksim'i belirlemiş. Şimdi bu zihniyetin Kürt kökenli kardeşlerimizi temsil etmesi mümkün mü? Türkiye'nin gerçekleri ile bir türlü buluşamıyorlar. Nasıl MHP Türk milliyetçiliği yapıyorsa HDP de Kürt milliyetçiliği yapıyor.

DARBECİLERİN İZİ SİLİNMELİ

Yeni anayasa neden gerekli?

Şu anki anayasa darbe döneminin anayasası. Her alanda Yeni Türkiye'ye yakışmayan bir anayasa. Sivil anayasa oluşturup darbecilerin izlerini silmemiz gerek.

Başkanlık Sistemi hangi avantaları sağlayacak?

Yetki kargaşasına yol açmamak adına ve hesap verilebilirliğin gerçek anlamda tesisi için Başkanlık sistemini gerekli görüyoruz. Ayrıca dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşanıyor. Bu nedenle karar alma süreçlerinin çok hızlı olması gerekiyor. Etkin ve dinamik bir yapının olması gerekiyor. Hepsinden önemlisi artık vesayetçilerin hiçbir şekilde söz sahibi olamayacağı bir Yeni Türkiye inşa etmemiz gerekiyor.

Seyahat çile olmaktan çıktı

Karayollarında yeni dönem otoyol dönemi mi olacak?

Biz 13 yılda Türkiye'yi bölünmüş yollarla donattık. AK Parti hükümetleri iş başına geldiğinde Türkiye'de sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Ve milletimiz tek gidiş tek geliş yollarda seyahat etmeye mahkum edilmişti. Biz 13 yılda 18 bin kilometreye yakın duble yol yaptık. Ve neredeyse tüm illerimizi birbirine bölünmüş yollarla bağladık. Seyahatleri çile olmaktan çıkardık ve vatandaşlarımız için yolculuklar artık bir zevk haline geldi. Tabii yeni dönemde otoyollara da ağırlık vereceğiz.

AĞIR TAŞIT TRAFİĞİ İSTANBUL'DAN ÇIKACAK

İstanbul trafiğine dönük bir çalışmanız olacak mı?

İstanbul trafiğine yönelik de önemli bir projemiz daha var. Bu da Marmara Denizi etrafını dolaşacak bir otoyol projesi. Sakarya Akyazı'dan başlayıp 3. Köprü'ye oradan da Tekirdağ Kınalı'ya uzanan bir otoyol için çalışmalara başlıyoruz. Ayrıca Kınalı'dan Çanakkale'ye ineceğiz. Çanakkale Boğazı'nı köprü ile geçeceğiz ve bu otoyolumuzu Balıkesir'e ulaştıracağız. Burada otoyolumuz İstanbul - İzmir Otoyolu ile birleşecek ve böylece Marmara'da otoyol ringi meydana çıkmış olacak.

3. köprüde ne aşamaya gelindi?

Ayaklarını bitirdik, tabliyeleri yerleştiriliyor. Bu yılın sonuna doğru kullanıma sunacağız. Üzerinde hızlı tren hattı da olacak. TIR trafiğini buraya yönlendireceğiz ve ağır taşıt trafiğini İstanbul'un içinden çıkaracağız.

Avrasya Tüneli peki?

Bu tünelimizin 3,4 kilometresi denizin altında. Şimdiden 3'te ikisini tamamladık. Bağlantıları ile birlikte 2016 sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Normalde projede bitirilme tarihi 2017. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Buradan lastik tekerlekli araçlarımız geçecek.
Devasa projelerden birisi de 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli.

Bu tünel tamamen yerli bir proje. Dünyada ilk kez denizin altında 3 katlı tünel inşa edilecek. Bir katında metro, diğer iki katında ise karayolu olacak. Biz bu tünel ile İstanbul ulaşımının ana omurgasını oluşturuyoruz. İki köprü arasına inşa edeceğimiz tünel ile artık İstanbullu dakika dakika nereye gideceğini hesap edebilecek. 9 farklı metro hattını birbirine entegre ederek İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna yer üstüne çıkmadan metro ile erişimi mümkün hale getireceğiz. Arkadaşlarımız şartnameyi bitirmek üzere ve yakında ihalesine çıkılacak.

Antalya için projeler hazır

Saha çalışmalarınız nasıl gidiyor? Antalyalıların tepkisi nasıl?

Adaylığımız açıklandıktan sonra Antalya'ya geldik. Teşkilatımızın heyecanı, azmi ve coşkusu bize de güç verdi. İnsanlar bize güveniyor. Antalyalı istikrarın öneminin bilincinde. İnşallah bu 7 Haziran'da da kendini gösterecek.

OTOYOLU VE 3. HAVALİMANI MÜJDESİ

Antalya için neler vaat ediyorsunuz?

En büyük beklenti hızlı tren. 2 farklı hat üzerinde çalışıyoruz. Bu hatlardan biri turizm treni dediğimiz hat. Bu hat ile turizmde Antalya ile Kapadokya'yı birbirine bağlayacağız. Bir diğer önemli hat ise Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve oradan da Eskişehir'e uzanan hattımız. İki ayrı hattan Antalya'yı Ankara'ya ve İstanbul'a da bağlamış olacağız. İstanbul'a 4 buçuk saate, Antalya'dan Ankara'ya 3 saatte ulaşabileceğiz. Antalya-Alanya Otoyolu projemiz var. 2 havalimanı olan şehre üçüncü havalimanı yapmak için de çalışmalara başladık.

Halkın talebi hızlı tren

Ulaştırma yatırımlarında özellikle hızlı tren yatırımlarında neler planlıyorsunuz?

Biliyorsunuz, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul ve Ankara-İstanbul hatlarımızı halkımızın hizmetine sunduk. Halkımız hızlı trenleri çok sevdi ve neredeyse yüzde 100'e yakın bir memnuniyet oranı var. Artık gittiğimiz illerde vatandaşlarımızın bizden ilk talebi hızlı tren. Şimdi Ankara-Sivas hattında çalışmalarımız sürüyor. Sivas'tan Erzincan'a oradan da Erzurum ve Kars'a kadar bu hattımızı uzatacağız. Ankara-Kayseri, Ankara-İzmir hatlarımız için çalışılıyor. İstanbul'dan Edirne'ye hızlı tren projemiz var. Ayrıca Ankara-Konya- Karaman-Niğde Ulukışla, Adana-Osmaniye-Gaziantep-Şanlıurfa ve Mardin'e oradan da Habur'a uzanan bir hızlı tren hattı projemiz mevcut. Bilecik-Bursa hattımızda çalışmalar devam ediyor. Samsun'a da hızlı treni götüreceğiz. 2023 yılı hedeflerimiz kapsamında Türkiye'yi hızlı tren hatları ile öreceğiz. İnşallah 2018'in sonunda kendi Milli Yüksek Hızlı Trenimizi raylara indireceğiz.

KAYNAK: NİL GÜLSÜM - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Karaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli ittifak hayal görüyor. AK Parti ile devam INSALLAH.
    Cevapla
  • ATA 8 yıl önce Şikayet Et
    valla koalisyon sözünü ençok siz akpliler söylüyorsunuz!rüya gören sizlersiniz
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli İttifak geliyor gümbür gümbür barajları yıkmaya AKP Saadet partisi ile ittifak yapmalı kesinlikle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı