Selçuk Özdağ: Halk Ak Parti'ye avans verdi

1 Kasım'da milliyetçi oyların bir kısmının AK Parti'ye geçişi konuşulurken bunun sebeplerini Selçuk Özdağ Haber7'ye açıkladı.

Selçuk Özdağ: Halk Ak Parti'ye avans verdi
Selçuk Özdağ: Halk Ak Parti'ye avans verdi
GİRİŞ 03.11.2015 10:28 GÜNCELLEME 03.11.2015 11:47
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Manisa'da milliyetçi oyların Ak Parti'ye taşınmasını sağlayan isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, seçimi Haber7 yazarı Meryem Aybike Sinan'a değerlendirdi.

İşte Özdağ'ın tespitleri;

Adalet ve Kalkınma Partisi yine zirve yaptı

Ve yine ismine yakışır bir haneye altından zafer yazdı! Halk bu Ak Topraklarda yine Ak bir sayfa açtı. AK Partinin önemli isimlerinden birisi ile Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile seçim sonucunu değerlendirdik.

-Bu Başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz 7 Haziran seçimlerinde “Yokluk” ile imtihan olduk. Yılmadık, hızla eksiklerimizi, noksanlarımızı, varsa hatalarımızı gözden geçirdik. Bu yokluğu bir fırsata çevirdik, çalıştık. Şimdi büyük bir zafer kazandık. Ancak şimdi “varlıkla” imtihan olacağız. Bundan sonra geleceğe uzanmak, büyük ölçekli atılımlarımızı ve inşa hareketimizi tamamlamak için doğru insanlarla yola düşecek ve bu varlık imtihanını başarıyla taçlandıracağız inşallah.

-Efendim, milliyetçi-muhafazakâr gelenekten geliyorsunuz ve “ülkülerimden ve sevdalarımdan hiç vazgeçmedim” diyecek kadar net görüşleri olan bir dava adamı olarak, milliyetçi kesimden Ak Partiye gelen oy akışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Manisa’da Milliyetçi seçmenden ciddi bir oy aldık ve 5. Vekilimizi çıkardık. İlginç olan ilk seçime girdiğimde 5.sıradan aday olmuş, daha sonra 3. sıradan meclise girmiştim. Bugün o 5.milletvekilini milliyetçi oylarla meclise taşıdık. MHP 53 bin, BBP 7 bin oy kaybetti. Manisa bir zamanlar 5. sıradan siyasete girdiğim ancak alamadığım 5. Vekili bizim çalışmalarımızla vermiş oldu! Gerek MHP’li, gerekse Alperen kardeşlerimizin ciddi destekleri vardı, hepsine teşekkür ediyorum.

-Milliyetçi seçmeni yakından tanıyan bir Genel Başkan Yardımcısı olarak, milliyetçi seçmenin sizden beklentisi nedir, bundan böyle AK Partinin “Çözüm Sürecine” yaklaşımı hususunda neler söylersiniz?

Bu zafer, milletin Ak Partiye verdiği bir avanstır!

Halk bize “terörle mücadele edin”  demiştir!

Halkla müzakere edin” mesajı vermiştir. Yani terör örgütleriyle değil, STK’larla, derneklerle, aydınlarla, halkla konuşunuz mesajı verilmiştir, terörle, teröristlerle mücadele ediniz, denilmiştir.

Bütün Türkiye’de bölge ayrımı gözetmeksizin Kamu güvenliğinin sağlanması, korunması, sağlamlaştırılması esas gayedir.

Zaten seçim sonuçlarını doğru okuyan herkes bunu görecektir!

Biz Türkiye’de alevi, Sünni, Kürt, Çerkez, Arap, Süryani, Ermeni ayrımı yapmadan hep birlikte “Demokratikleşelim” diyoruz. Demokratikleşme Türkiye’nin tek ilacıdır! Çünkü her anlamda demokratikleşebilirsek her türlü derdimiz iyileşir. Öyle bir demokratikleşme ki Selçuk Özdağ da istifade edecek, Aydın Doğan da… Kürt de istifade edecek Türk de, Arap da…

-Siz Manisa Milletvekili olmanızın yanı sıra Ak Partinin kurmayları arasındaki önemli bir isim olarak hem Ege Bölgesinde hem de gerek yurt içinde hem de yurt dışında aylardır hummalı bir çalışma yürüttünüz. Bizzat takip ettik, çok yoruldunuz, bu çalışmalardan biraz bahseder misiniz?

Hem kendi seçim bölgem Manisa’da, hem de İzmir, Uşak, Kütahya, Muğla illerinin yanında Çorum gibi, Hollanda gibi yerlerde seçim çalışmaları yaptım, konferanslar verdim, hayallerimizi, ufkumuzu ve vaatlerimizi anlattım.

Yetmedi, televizyon programlarına çıktım konuştum, yazdım, ulusal bir gazetede kalemimi konuşturdum, gündüz halkla sıkı diyalog içine girdim, seçim çalışması yaptım, gece makalelerimi yazdım,  sosyal medyayı etkin kullandım, şuradayım buradayımdan ziyade fikirsel mesajlarımı ilettim aziz halkıma. Paralel yapıyla ciddi mücadele içine girdim. Hâsılı kelam Yunus Emre misali halkıma atsız pusatsız bir şekilde bu ülkenin sevdasını, Büyük Türkiye idealimizi anlattım. Sevgiyle, şefkatle, hoşgörüyle el sıkıştık halkımızla.

İnşallah önümüzdeki dönemi bir inşa faaliyetine dönüştüreceğiz...

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

YORUMLAR 40
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Herşey iyi güzelde bu Ülkücüler akparti satmasın birer birer kapmalar başlamasın Ülkücüler güven olmaz güvenilir olsaydılar kendi partilerini bırakmazdılar
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda en iyi cevabı gerçek ülkücüler olarak bizler verebiliriz. Ben bir ülkücüyüm ve ilk defa Ak Parti'ye oy verdim. Tek sebebi Reis Sedat Peker'dir. Benim gibi yüzlerce arkadaşım Sedat Peker'in çağrısı üzerine anlattıklarımın doğruluğu üzerine bu kararı vermiştir.
    Cevapla
  • attila 8 yıl önce Şikayet Et
    rızkın darlığı ,bolluğu ALLAH c.cyi ilgilendirir vatan bölünürmü bölünmezmi bu toprağa layıkmıyız değilmiyiz biz buna bakar karar veririz gerisi teferruat
    Cevapla
  • Troll 8 yıl önce Şikayet Et
    Kader zaten bellidir. Seçimin kaderini belirledi derken?
    Cevapla
  • M.KEMAL ÖZDEMİR 8 yıl önce Şikayet Et
    Haziran seçimlerinin ardından halkımız anladiki muhalefetten hiçbirşey olmayacağını memleketi çalışanı emekliyi bataklığa sürükleyeceğini gelecek kaygısı yaşatacağını anladığından o yüzden sürekli istikrar ve güven için Ak Parti dedi vede en mantıklı kararı verdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?