Aziz Sancar: Müslüman olduğumu ABD'de söyleyemem

Nobel ödüllü Aziz Sancar, Müslüman olmaktan gurur duyduğunu ancak bunu ABD'nin birçok bölgesinde söyleyemediğini belirtti.

Aziz Sancar: Müslüman olduğumu ABD'de söyleyemem
Aziz Sancar: Müslüman olduğumu ABD'de söyleyemem
GİRİŞ 20.12.2015 09:12 GÜNCELLEME 20.12.2015 09:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nobel Kimya Ödülü'nü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Amerika'daki yaşamına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Sancar, son zamanlarda yaşananlardan dolayı Amerika'nın birçok yerinde Müslüman olduğunu söyleyemediğini belirtti.

ABD VE BATI'DA İSLAMOFOBİ

Aziz Sancar'ın açıklamalarından bir kısım;

ABD başta olmak üzere Batı'da Müslümanlara yönelik yaşanan İslamofobiye karşı ne hissediyorsunuz?

IŞİD başta olmak üzere kendini sözde, İslam ile özdeşleştiren bazı terör örgütleri nedeniyle dünyadaki tüm Müslümanların töhmet altında bırakılması, dışlanması ya da potansiyel terörist muamelesi görmesi kabul edilemez. Ben 1982 yılından bu yana Amerika'da yaşayan Müslüman bir Türk olarak bu durumdan rahatsızım. Son olarak gördünüz işte, ABD Başkan Adayı Donald Trump çıktı ve "Ülkeye Müslümanlar alınmasın" dedi. Her ne kadar ABD hükümeti karşı çıktığını, kabul etmediğini söylese de ABD halkının yüzde 50'sinde bu düşünce taban buldu. Yani sadece marjinal bir fikir olarak kalmadı. Bir şekilde İslamofobik, Müslüman karşıtı düşünceler destek bulabiliyor hâlâ. Bu son derece tehlikeli bir durum.

"ABD'NİN BİRÇOK YERİNDE MÜSLÜMAN OLDUĞUMU SÖYLEYEMEM"

Bir Müslüman olarak ayrımcılığa uğradığınızı hissetiniz mi?

Ben şahsen böyle bir ayrımcılığı yaşamadım çünkü benim yaşadığım bölge farklı kültürlere olan saygısı ve özgürlükçü tavırlarıyla tanınıyor. Nobel ödülünü kazandıktan sonra yaşadığım yer olan Kuzey Carolina eyaleti Chapel Hill Belediye Başkanı beni onurlandırmak için şehrin anahtarını hediye etti. Orada yaptığım konuşmada, Chepell Hill'in farklı kültürlere hoşgörü gösteren ve özgürlüklere saygı duyan bir şehir olduğunu ancak bu durumun tüm Amerika için geçerli olmadığını söyledim. Ben bir Müslüman olmaktan gurur duyuyorum ancak son günlerde devam eden tartışmalar nedeniyle bunu Amerika'nın birçok yerinde söyleyemem dedim. Bu sözlerim birçok gazetede yer buldu. Hatta benim bir karikatürümü bile yapmışlar. Umuyorum ki aldığım Nobel ödülü, farklı kültürlerin, farklı dil ve dindeki insanların birbirini anlamasını yardımcı olur.

YORUMLAR 11
  • Konya 26 8 yıl önce Şikayet Et
    Fatih sultan mehmet , mimarsinan .......v.b. tarikat ehliydi
    Cevapla
  • Konya26 8 yıl önce Şikayet Et
    Aziz hocam diye yorum yazan kardeşe Lütfen araştırmadan tarikatçı diye aşağılayarak bahsetme İçinde Bikaç bozuk varsa hepsi öyle değil Rabbim hakiki tarikat ehlinin sayılarını arttırsın
    Cevapla
  • arda 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin sancar turkiyede hiristiyanlarada ayni sekilde davraniliyo herhalde sizin haberiniz yok cahil insan her yede var amerika avrupa hic fark etmiyor cahil insan her yerde cahil turkiyedede hiristiyansan senin dukaninda alis veris bile yapmiyorlar cahillik ve din karsiti abd dede Tr dede ayni problem saygilar.
    Cevapla
  • Hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Birileriniz de Allah rızcsı için önce haber metnini okuyup da sonra yorum yapsa geberirmi. Adam zaten müslümanlığıyla GURUR DUYGDUĞUNU BEYAN ediyorrrrr. Ama gelin görünkü Amerikanının kimi eyalaletlerindeki kafatasçılık yüzünden her yerde SÖYLEYEMEMEKTEN şi-ka-yet e-di-yoorrr.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu olmadı ! Aslını inkar edene çingene derler !
    Cevapla
  • püru pak bey 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka. dünyada aslını en güzel ortaya koyanlra çingenelerdir. içi neyse dışıda odur, ikircikli, riyakar, münafıkça tavırlar sergilemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi