'Rusya din İran mezhep savaşı yapıyor'

Şam Alimler Birliği Başkanı Üsame El-Rıfai, Suriye'de Rusya'nın din, İran'ın da mezhep savaşı yaptığını söyledi.

'Rusya din İran mezhep savaşı yapıyor'
'Rusya din İran mezhep savaşı yapıyor'
GİRİŞ 27.01.2016 11:48 GÜNCELLEME 27.01.2016 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'de katliam 5'inci yılını geride bıraktı. Yüzbinlerce sivil katledilirken, uluslararası toplumun siyasi girişimleri de sonuçsuz kaldı. Savaşın taraflarını, Suriye halkının özgürlük davasını ve her geçen gün derinleşen insani krizin boyutlarını, yenisafak.com'a değerlendiren Şam Alimler Birliği Başkanı Üsame El-Rıfai, "Rusya, Rus Ortodoks Kilisesi'nden onay aldıktan sonra Suriye'de katliama başladı. İran, Suriye'ye ilk girdiğinden bu yana, mezhep savaşı yürüttüğünü hiç gizlemedi. Humus'ta sivil halkı vahşice katledip, başlarına, “Lebbeyk ya Hüseyin” sloganlarını yazdılar" dedi.

''İRAN BİTİNCE HİZBULLAH, HİZBULLAH BİTİNCE RUSYA GİRDİ''

İran ile Rusya'nın kontrolü kaybeden Esed'i korumak için Suriye'de din ve mezhep savaşı verdiğini kaydeden El-Rıfai, bu durumun ülkedeki tabloyu artık daha da netleştirdiğine vurgu yaparak, "Suriye'de Esed rejimine destek verenler, İran, Hizbullah ve bazı milisler, Esed'in isteklerine karşı son derece sadık kaldılar ve rejime verdikleri sadakat sözünü yerine getirdiler. İran, en başından beri rejimi desteklediğini açıkladı ve bunun için elinden geleni yaptı. İran'ın gücünün bittiği noktada, Hizbullah devreye girdi, onun bittiği noktada ise Rusya" dedi.

''DAEŞ, PKK VE PYD'NİN BİR FARKI YOK''

El-Rıfai'nin Suriye'deki terör örgütlerine ilişkin yorumu ise çok net: "Uluslararası toplumun ortak olduğu terörden bahsetmek istiyorum sadece. DAEŞ, PKK ve PYD'nin bir farkı yok, hepsi birbirinin aynısı, hepsi terör örgütü. Bunlar uluslararası toplumdan besleniyorlar. Bu sayede varlar."

RUSYA KİLİSEDEN ONAY ALIP KATLİAMA BAŞLADI

''İran, Hizbullah ve Rusya'nın Esed'e bağlı olduğu kadar halka bağlı olmadılar. Onların söyledikleri hep değişti, Suriye halkının menfaatlerini gözeteceklerine söz verdiler ancak bunu gerçekleştirmediler. En başından beri Suriye halkına destek veren sadece üç ülke var: Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan.''

TÜRKİYE'NİN YAPTIKLARI ASLA UNUTULMAYACAK

''Suriye'deki savaşın başladığı günden bu yana en çok destek veren ülke kuşkusuz Türkiye oldu. Türkiye, insani, ahlaki ve hukuki manada elinden gelenin fazlasını yaptı, istenilenden fazlasını verdi. Bu kadarını hayal etmek mümkün değildi. Suriye halkı, Türkiye'nin yaptıklarını asla unutmayacak.''

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • saddddd 8 yıl önce Şikayet Et
    Pars ve şii davası olabilir.şii düşüncesini anlamak için ahmet el katip in şiilik.sünnilik kitabını mutlaka okuyun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü