Esad-DAEŞ ittifakını deşifre etti

Suriye'nin Humus kentindeki tarihi Palmira kentinin eski başsavcısı Kasım Nasır çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Esad-DAEŞ ittifakını deşifre etti
Esad-DAEŞ ittifakını deşifre etti
GİRİŞ 15.02.2016 09:34 GÜNCELLEME 15.02.2016 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DAEŞ’in geçen yıl mayıs ayı sonunda Palmira’yı almasından sonra Humus’a geçtiğini söyleyen tarihi kentin eski başsavcısı Muhammed Kasım Nasır ardından Türkiye’ye geldiğini anlattı. Nasır, ‘DAEŞ’in Palmira’ya saldırdığı 2015 yılına kadar başsavcılık görevindeydim. Bu süre zarfında rejim ve DAEŞ arasında petrol, gaz, gıda ticareti arttı” diye konuştu.

Esad’ın DAEŞ’in 600 teröristle Palmira’ya saldırmasından önce kentteki ağır silahlı güçlerine geri çekilme emri verdiğini belirten Nasır: “Askeri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Malik Habib’in yanına giderdim. Saldırıdan tam 2 hafta önce Habib, DAEŞ’in saldıracağını haber verdi. Esad bizzat kendisini çağırıp Palmira’nın DAEŞ’e teslim edildikten birkaç ay sonra ilçenin geri alınacağını söylemiş. Bana Esad’ın ‘DAEŞ’i Palmira’da Aleviler ile Hıristiyanların öldürüleceğini dünyaya göstermek için kullanacağını anlattı. Suriye devrimini dünyanın gözünde şeytanlaştırdı. Esad, DAEŞ’in Hıristiyanları ile Alevileri katlettiğini dünyaya duyurarak dünyanın DAEŞ’e karşı yanında yer almasını sağladı” dedi.

‘HOLLANDE GELİP AYAĞINI ÖPECEK!’

Anadolu Ajansı’na konuşan Nasır, Palmira’daki istihbarat birimi başkanı Tuğgeneral Mazin Abdüllatif’in de kendisine DAEŞ içinde ajanları olduğunu söylediğini aktardı. Nasır şöyle devam etti: “Abdüllatif bana örgüt içindeki ajanlarının Türkiye’de terör saldırısı gerçekleştirmeyi planladıklarını haber verdi. Bu konuşma 2015’in başında gerçekleşti. Ayrıca Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesinin bedelini ödeyeceğini ve terör ateşiyle yanacağını, Esad rejiminin düşmesini isteyen Fransa ve Cumhurbaşkanı François Hollande başta olmak üzere Avrupa’nın da bunun bedelini ağır ödeyeceğini, Rakka’daki ajanlarının yakında bunu gerçekleştireceğini ve yakında iyi haberler alacağımızı söyledi. Gerçekten de birkaç ay sonra Fransa ve Türkiye’de bombalı saldırılar meydana geldi. Bunun üzerine Abdüllatif, ‘Hollande gelecek ve DAEŞ’e karşı savaşmayı kabul etmesi için Esad’ın ayağını öpecek” dedi.

RUSYA DA ÖRGÜTLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR’

Nasır, Rusya’nın da DAEŞ’in Palmira’yı teslim alma sürecinden haberdar olduğunu belirterek ‘Palmira’ya onlarca Rus uzman gelip gidiyordu. Bu uzmanlar ayrıca DAEŞ militanlarının himayesi altında petrol kuyularının ve gaz tesislerinin olduğu bölgelere gidiyorlar ve buralarda onarım işleriyle uğraşıyorlardı. Bu da Rusya’nın DAEŞ’in kendi bölgesinden rejimin olduğu bölgelere petrol ve gaz pompalamasına yardımcı olduğunu gösteriyor’ ifadesini kullandı. Palmira’daki Petrol Bakanlığı memurlarının, petrol sahaları DAEŞ’in eline geçtikten sonra da işlerine devam ettiklerini belirten Nasır, “DAEŞ’in koruması altında çalışıyorlar ve maaşlarını rejimden alıyorlardı. Hâlâ Petrol Bakanlığı’ndan alıyorlar. Petrol Bakanlığı’na aksini ispat için meydan okuyorum” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • diyarbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    malumun ilanı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da