Ateşkes rejime ve PYD’ye yarar

ABD ile Rusya arasında ilan edilen ve 27 Şubat'ta uygulanmaya başlanacağı belirtilen ateşkesin yankıları sürüyor.

Ateşkes rejime ve PYD’ye yarar
Ateşkes rejime ve PYD’ye yarar
GİRİŞ 25.02.2016 09:48 GÜNCELLEME 25.02.2016 09:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD ve Rusya arasında ilan edilen ateşkes ile Suriye devrimini boğmanın amaçlandığını söyleyen eski Halep Askeri Meclis Başkanı Albay Abdulcebbar Ageydi, “Esed’e karşı muhalifleri desteklediğini söyleyen ABD, perde arkasından Esed’in kalması için her türlü yolu denedi. ABD Rusya’nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateşkes Esed ve PYD’ye yarar” dedi.

Yeni Şafak'a konuşan Halep eski Askeri Meclis Başkanı Albay Abdulcebbar Ageydi, “ABD Rusya'nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateşkes Esed ve PYD'ye yarar" diye konuştu.

ABD SURİYE DEVRİMİNE İHANET ETTİ

“Ateşkes ile Suriye devrimini boğmak istiyorlar" diyen Ageydi, “ABD ile Rusya arasında ilan edilen ateşkes anlaşmasının perde arkasında Kırım, Ukrayna ve Libya gibi ülkelere hükmetme konusunda da pazarlıklar döndü. Suriye de bu pazarlıklara kurban edildi. ABD, Suriye devrimine Rusya'dan önce ihanet etti. İsrail'in güvenliği, Batılı emperyalistlere Suriye'nin kazanımlarının peşkeş çekilmesi ve Masonların ön kapı olarak gördükleri Suriye'de milli iradeye dayalı idare şekli Batılılar tarafından uygun görülmedi. Esed'e karşı muhalifleri desteklediğini söyleyen ABD, perde arkasından Esed'in kalması için her türlü yolu denedi. ABD Rusya'nın katliam ortağıdır. Taraflar arasında ilan edilen ateşkes Esed ve PYD'ye yarar" şeklinde konuştu.

TÜRKMENLER VURULACAK

Türkmenlerin hedef alınmaya devam edileceğini vurgulayan Ageydi, “Ateşkes anlaşmasında Nusra cephesinin anlaşma dışında tutulması IŞİD taktiğinin uygulanmak istenmesindedir. Rusya, IŞİD bahanesiyle muhalifleri vuruyor. Şimdi de Nusra bahanesiyle muhalif mevzileri hedef alacaklar. Kandan beslenen Esed rejimi anlaşmaya yanaşan taraf olmayacak. Rejim ateşkese uymaz" dedi.

DEVRİM MEŞALESİ YANIYOR

Barış için şartlarını sıralayan Ageydi, “Kuşatma altındaki bölgelere insani yardımın ulaşması, cezaevlerinde tutulan muhaliflerin serbest kalması ve bombardımanların durması halinde barışa hazırız. Ancak Rusya'nın desteğini alan rejimin bu şartları bir şekilde provoke edip savaşın devamını sağlayacağını düşünüyorum. Batılılar da Suriye halkının çıkarları yerine Esed ve benzeri dikta rejimler ile çalışmayı sürdürmeyi tercih edeceklerdir. Devrim meşalesi yanıyor ve hiçbir güç bizi tekrar zillete uğratamayacak" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 2
  • hemso70 8 yıl önce Şikayet Et
    insallah muvaffak olursunuz Allah yar ve yardimciniz olsun(Amin)
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak eder inşaallah bu kardeşlerimizi diye duacıyız.Allah RUSYA-ABD-ESED-İRAN-İSRAİL-AB devletlerini ve ittifaklarını kahru perişan eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"