Kemal Karpat'tan Erdoğan ve 2. Abdülhamid yorumu

Dünyaca ünlü tarihçi Prof.Dr.Kemal Karpat, 2. Abdülhamid Han'la Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında benzerlik olup olmadığı tartışmasına son noktayı koydu.

Kemal Karpat'tan Erdoğan ve 2. Abdülhamid yorumu
Kemal Karpat'tan Erdoğan ve 2. Abdülhamid yorumu
GİRİŞ 30.09.2016 10:04 GÜNCELLEME 30.09.2016 10:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Prof.Dr.Kemal Karpat, Cumhuriyet ile yaşıt, Osmanlı’yı ve Türkiye’yi en iyi bilen tarihçilerden. Pek çok kitabı var. 2004 yılında yayımladığı İslam’ın siyasallaşması’nda ise Abdülhamid dönemini tüm detaylarıyla anlatıyor.  Al Jazeera Türk'ten Semin Gümüşel Güner'e konuşan Karpat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 2. Abdülhamid arasında benzerlik olup olmadığı sorusuna noktayı koydu.

Erdoğan ve Abdülhamid’i birbirine benzetenler var. Sizce böyle bir benzerlik var mı?

ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Son kitabım Kısa Türkiye Tarihi’nde gerek AK Parti’yi gerek Sayın Erdoğan’ı methettim. Çünkü bu parti ve Erdoğan Türkiye’nin tarihini değiştirdi.

"Abdülhamid ve Erdoğan arasında temelde benzerlik yok "

Erdoğan ile Abdülhamid arasında belki dışarıdan bazı benzerlikler olabilir fakat temelde benzerlik yok. Abdülhamid yok olmak üzere olan bir devletin başına geldi, onu ayakta tutmaya gayret etti. Erdoğan ise 40 sene demokrasi olmak için çalışmış, ekonomik bakımdan büyük adımlar atmış, özgür ve NATO gibi kuvvetli dostları olan bir devleti yönetiyor. Şartlar birbirinden çok farklı. Erdoğan böyle bir devletin içinde yetişmiş ve onun imkanlarını kullanarak iktidar sahibi olmuştur. Dışarıdan bazı benzerlikler olabilir. Ama bunlar biraz da zorlamayladır. Abdülhamid dönemi ayrı şekilde, AK Parti dönemi ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın buna katkıları da ayrı bir dönemde geliştiği için çok ayrı şekilde ele alınmalı, öyle incelenmeli. Büyük padişahlara benzemek veyahut benzetilmek, biraz da siyasi moda.

Al Jazeera Türk

YORUMLAR 27
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah basimizdan eksik etmesin!
    Cevapla
  • muhammet emin yigit 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah basimizdan eksik etmesin uzun adami seni seviyorum reis
    Cevapla
  • yenilmez Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
  • amin 7 yıl önce Şikayet Et
    butun badisahlarimiza gani gani rahmet olsun allah onlardan razi olsun amin nur icinde yatssinlar sehitlerimizdr dahil hepsinin ruhu sadolsun
    Cevapla
  • insallah 7 yıl önce Şikayet Et
    allahim basimizdan inacli yolunda giden basarili kendini dusunmeyen adaletli ulkesi icin tum musluman alemi icin kalbi carpan ligderleri badimizdan kiyamete kadar eksik etmesin mubarek cumalar hurmetine amin amin amin
    Cevapla
  • Gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan, Abdülhamit'ten çok daha etkili bir lider ve belki 10 kat daha başarılı. Kıyas kabul etmez. Abdülhamit'i destekleyen tüm yurtta çok az insan vardı. Erdoğan tüm Orta Doğu da seçim olsa 50 - 75 milyon oy alır. Ama iki zaman birbirinden farklı tabi. O sırada ülke zaten batıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası