Başkan: Pendikspor yine konuşulsun istiyoruz

2. Lig takımlarından Pendikspor Kulübü Başkanı Sami Bayram, Çarşamba günü Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe ile oynayacakları Türkiye Kupası maçı öncesi Haber 7'ye konuştu.

Başkan: Pendikspor yine konuşulsun istiyoruz
Başkan: Pendikspor yine konuşulsun istiyoruz
GİRİŞ 26.11.2012 09:18 GÜNCELLEME 26.11.2012 23:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Osman Ateşli'nin röportajı

Pendikspor Kulübü Başkanı Sami Bayram, Fenerbahçe maçı öncesi Haber 7'ye konuştu. Bayram, 13 yıl sonra rövanş anlamı taşıyan Fenerbahçe maçı için mütevazi açıklamalar yaptı. Galibiyet konusunda oldukça temkinli ifadeler kullanan Bayram, sahaya galip gelme hedefiyle çıkacaklarını söyledi. Bayram, Pendikspor'u nasıl bir kulüp haline getirdiklerini de anlattı.

13 yıl aradan sonra yeniden Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile eşleştiniz. Neler düşünüyorsunuz, yeni bir facia yaşanır mı başkanım?

Herkes gibi bizim için de ilginç bir tesadüf oldu. Beklemiyorduk. Ancak Fenerbahçe gibi dünyaya mal olmuş bir futbol kulübü ile yeniden karşılaşacak olmak güzel bir duygu. Sonuçta bir takımla eşleşecektik, bu Fenerbahçe oldu. Biz mutluyuz Fenerbahçe ile eşleşmiş olmaktan... Futbolcularımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtarak istediğimiz sonucu almaya çalışacağız. Arzumuz Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda çarşamba akşamı oynayacağımız müsabakadan her takım gibi galip ayrılmak. 11 futbolcumuzla sahaya çıkacağız. Biz geçmişle bugünün kıyaslanmasını, bunun bir rekabet olarak algılanmasını istemiyoruz. Sonuçta Fenerbahçe'nin gücü bellidir. Dünya futbol kamuoyunun yakından tanıdığı bir takıma da her zaman saygımız vardır. Tabii bizim de takım olarak bir amacımız var. Gücümüze inanıyoruz. Başarabilirsek ne mutlu… Başarmayı isteriz. Başarıp Pendik'in bir kez daha konuşulmasını istiyoruz.

BİZİ OYNAYACAĞIMIZ FUTBOL İLGİLENDİRİR

Sosyal medyada sizin ağzınızdan söylenen mesela ‘rakibimizi küçümsemiyoruz' gibi ifadeler dolaşıyor. Amiyane tabirle maçla ilgili geyikler dolaşıyor. Siz bu tür polemik ortamı yaratılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tabi 13 yıl önce Fenerbahçe'ye karşı 2-1 kazandığımız ve sarı-lacivertli kulübü elediğimiz maç bizim için çok önemli bir başarıdır. Ancak ben maç öncesi konuşulanları çok umursamıyorum. Sonuçta top yuvarlak ve elbette bu maçtan da bir galip bir mağlup çıkacak. Bugün görmekteyiz zaman zaman farklı hava estiriliyor. Biz bunları doğru bulmuyoruz. Bunlar bizim dışımızda medyada olan şeyler. Biz başarımızla ve yaptığımız işlerle konuşulmak istiyoruz. Biz futbolcularımızın oynayacağı oyunla ilgileniyoruz. Sahaya en iyi oyunu koymaları için onları hazırlıyoruz. Tabi bunun yanında bir de her şeyin futbolun güzellikleri içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Rakibi kışkırtmak, tahrik etmek yok yere hırslandırmak bunlar bizim tasvip ettiğimiz şeyler değil.

4 büyüklerden hangisini isterdiniz başkanım?

4 büyüklerden bize öncelikli olarak rakip olmasını istediğimiz takım Trabzonspor'du. Ondan sonra eşleşmek istediğimiz diğer takım Galatasaray olurdu. Bir Beşiktaşlı olarak Beşiktaş'la da eşleşmek istemiştik. Nasip böyleymiş, Fenerbahçe'yle eşleştik. Fenerbahçe ile eşleşmekten de memnunuz. Futbolumuzu oynayacağız. Her kulübümüz bizim için değerlidir. Her biri bir değerdir. Biz onlara karşı mücadele etmekten memnunuz.

Kura çekimi sırasında yaşananları anlatabilir misininiz?

Kura çekimi sırasında Galatasaray Kulübü Yöneticisi Abdurrahim Albayrak Bey ve Federasyon 2. Başkanı Ufuk Özerten Bey ile kapının önünde karşılaştık, merhabalaştık. Sonra Ufuk Bey, yanındakilere “Pendikspor geldi, tehlikeli takımdır” deyince kahkaha tufanı koptu. Sonra kura çekilecek salondaki yerlerimize geçtik. Kura çekimi başladı. Biz 30 numarayı çektik. Biz kuramızı çekince Ufuk Bey “Pendikspor evinde kurayı çekerse tehlikeli takımdır” diye salonda anons yapınca bu kez salonda bu yönde konuşmalar ve espriler başladı. Sonra rakip sahayı çektik.

FENERBAHÇE KURADA SİPARİŞLE GELMİŞ

Fenerbahçe'nin gelebileceği içinize doğdu mu? Tahmin edebildiniz mi?

Herkes herkese gelebilirdi. Çünkü seribaşı ve sonraki sıralanacak takımlar belliydi. Orada her takımın çıkma ihtimali vardı. Önce Galatasaray kulübünden Abdurrahim Bey (Albayrak) takımının eşleşeceği rakibi çekmek için kura çekimi için çıktı. Biz 30 çekmiştik. 29'u çeken bizimle eşleşecekti. Abdurrahim bey giderken “Sayın Başkan bari 29'u çekin de size rakip olalım” dedim. Tabii başka bir rakam çıkınca Galatasaray'la eşleşmemiş olduk. Ondan sonra Trabzonspor kurasını çekmek için çıktı. Bu sefer Trabzonsporlu yönetici arkadaşımıza aynı şekilde “29'u çekin” diye söyledik. Tabii bunları konuşurken salondakiler de bu sözlere şahit oluyordu. O da 29'u çekemeyince eşleşmemiş olduk. Bu kez Beşiktaş temsilcisi arkadaşımız çıktı. Ona da aynı şekilde çıkarken laf attık, “Sayın Başkan inşallah 29'u çekersiniz” diye. Maalesef hiçbiri çekemedi. Sıra Fenerbahçe'ye gelmişti. Fenerbahçeli yönetici arkadaşımız kuraya giderken biz hiçbir şey söylemek istemedik. Sonra podyumun merdivenlerine doğru yaklaştığı sırada “Sayın Başkan bari 29'u Siz çekin” dedik. O da eliyle koymuş gibi 29'u çekmez mi? “Dikkat et ikinci bir facia olmasın” deyince salonda tam bir kahkaha tufanı koptu.

Futbolcuların moral ve motivasyonu nasıl? Onlar Fenerbahçe ile eşleşmekten memnun mu?

Futbolcularımızın moral ve motivasyonu oldukça yüksek. Takımımız son 4 maçın 3'ünü kazandı. Tabii kurada Fenerbahçe ile karşılaşacak olmak futbolcularımıza ayrı bir hava getirdi. Özellikle alt liglerde mücadele eden gençler için büyük takımlara karşı oynamak ayrı bir hava veriyor. Futbolcularımız da sahaya elbette bu düşünce duygularla çıkacaklardır. Ben kendilerine yakışan iyi bir oyun ortaya koyacaklarına ve Pendik'in adından söz ettireceklerine inanıyorum.

Takımın son durumu hakkında bilgi verebilir misiniz, takım bu zorlu maça hazır mı?

Takımımız şu anda maç için kampa girmiş durumda… Yoğun bir maç takvimimiz sürdüğü için günde tek idmanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herhangi bir ciddi sakatlık ve cezalı futbolcu sıkıntımız bulunmamaktadır. Olsa da önemi yok… Sahaya çıkacak her zaman 11 futbolcumuz vardır. Maça hazırız diyebiliriz.

Maç sonu için gönlünüzden geçen skoru söyleyebilir misiniz?

Herhangi bir skor telaffuz etmek istemiyorum. İyi olan kazansın. Hak edip kazananı alkışlamayı biliriz. Gönlüm Pendikspor'un kazanmasından yana. Klişeleşmiş bir ifade olacak belki ama “1-0 olsun ama kazanan biz olalım.” Gönlümüz turu geçen taraf olmaktan yana. O gün iyi olan takım, iyi motive olan takım, hak eden takım bunu başaracaktır.

PENDİKSPOR FUTBOLCU ORDUSU

Pendikspor'da ne gibi çalışmalar yapılıyor bize anlatır mısınız?

Pendikspor bugün çok önemli noktalara gelmiştir. Bunda tabi pek çok kişi ve kurumun emeği vardır. Öncelikle Pendik Belediye Başkanı'na ve Pendik halkına bizi destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Pendik Belediyesi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her türlü ihtiyacımızda yanımızda oldu ve bize destek verdi. Kulüp olarak tesisleşmenin ve kurumsallaşmanın başındayız. Bu konuda çok önemli adımlar attık. Altyapılarımızı oluşturduk.  U-14, U-15, U-16 U-17, U-18 altyapı takımlarımızı oluşturduk. Burada 110 civarında genç yeteneğimiz var. Pendikspor Spor Okulumuz da faaliyetlerine devam ediyor. Burada da 270 civarında futbolcu adayımız yetiştiriliyor. A Takımımızda da 28 kişilik bir kadromuz var. Toplamda yaklaşık 500'e yakın sporcumuz kulübümüz bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

MODERN TESİSLERİ BAZI SÜPER LİG TAKIMLARINDA BİLE YOK

Futbolcu soyunma odalarında tutun kamp yapacakları alanlara her branşın ayrı antrenman sahaları, kapalı spor alanlarına kadar tesislerimize tüm imkânları sağladık. Kulüp idari binamızı modern bir şekilde inşa ettik. Pek çok Süper Lig takımında olmayan tesis imkanımız var. Burada Türkiye liglerinde boy gösterecek yıldız futbolcular yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ve bu konuda başarılı sayılabilecek bir kulübüz. Birçok yıldızımızı halen Süper Lig ve 1. Lig kulüplerine transfer ettik. Başarılı bir şekilde top koşturmaktadırlar. Bu gençlerimiz Pendik'i gururla temsil etmektedirler. Biz de onların başarılarıyla gurur duymaktayız. Önümüzdeki yıllarda da bu tür başarılı olacak gençlerimizi Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğiz. Amacımız Pendikspor'un başarısıdır.

VADESİ GELİP DE ÖDENMEMİŞ BORCUMUZ YOK

Kulübün ekonomik durumu nasıl? Borç batağında değilsiniz değil mi başkanım?

Göreve geldikten sonra kulübümüzün ekonomik sıkıntılarını tamamen çözmüş durumdayız. Yaklaşık 2,5 milyon TL borç vardı. Bunları ödedik. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Tüm futbolcularımızın ödemelerini zamanında yapmaktayız. Vadesi geçmiş bir borcumuz yok. Pendikspor belli bir prensipler çerçevesinde yönetilmektedir. Her şeyimiz düzenli ve şeffaf. Bu da bizi daha başarılı kılacaktır diye düşünüyorum.

PENDİKSPOR'UN İLK HEDEFİ  1. LİG

Kulüp olarak hedefiniz nedir?

Bizim öncelikli amacımız takımımızı 1. Lig'e çıkarmaktır. Tüm maçlarımıza bu amaçla çıkıyoruz. Her zaman maçlarımızı kazanmak arzusuyla mücadele ediyoruz. Bu yıl inşallah bunu başarmak istiyoruz. Taraftarlarımızdan da bu konuda bizi desteklemelerini istiyoruz. Biz başaracağımıza tüm gönlümüzle inanıyoruz. Camia olarak yönetimimizle, taraftarımızla, futbolcularımızla teknik heyetimizle bu hedef doğrultusunda kenetlendik. Gençlerimizin bize ciddi destekleri var. Ben herkese katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.

Türkiye'de futbolun gelişimini nasıl buluyorsunuz?

Doğru çalışmalar yapıldığı sürece güzel şeyler olacağına inananlardanım. Gençlerin spor gibi faydalı şeylere yönlendirilmesi lazım. Bu sayede imkânlar da iyi değerlendirilirse kaliteli bir gençlik yetiştirilebilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • zeynep yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    biraz az ye amca!. o göbek ne öyle?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı