Vizesiz ülkeler listesi: Türk vatandaşlarından vize istemeyen 116 vizesiz ülke

Koronavirüs'ün etkilerini yitirmesi ile gezmeye yeniden devam edeceğimiz önümüzdeki günler için hazırladığımız bu liste tam size göre. İşte Koronavirüs sonrası gezilebilecek 116 vizesiz ülke.

Vizesiz ülkeler listesi: Türk vatandaşlarından vize istemeyen 116 vizesiz ülke
Vizesiz ülkeler listesi: Türk vatandaşlarından vize istemeyen 116 vizesiz ülke
GİRİŞ 14.12.2020 10:53 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:18 KAYNAK HABER7
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Sektörün en büyük paydaşları olan gezginler evlerinde Koronavirüs salgını sonrasında gezilecek yerleri şimdiden araştırmaya başladı bile. Özellikle planlarını programlarını şimdiden yapan seyyahlar, kendilerine bir liste oluşturdu.

Gezginlere referans olabilecek bir liste de biz oluşturduk. Koronavirüs salgınının sona ermesinden sonra gezip görebileceğiniz birbirinden güzel ülkeleri sizler için derledik. Hem de hepsi vizesiz. Yani yalnızca biletinizi almananın yeterli olduğu yerler...

Özellikle 2020 için tatil planlarını ülke dışında yönlendirenler için hazırladığımız bu liste, planlamalarınızı kolaylıkla yapmanızı sağlayacak.  Vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler Korona sonrasında muhteşem tatil deneyimleri için sizleri bekliyor.

2020'DE VİZESİZ-KOLAY VİZE İLE GEZİLEBİLECEK 116 ÜLKE

Yüzlerce liralık başvuru ücretini ödemek istemeyenler ile birlikte vize almayı beklemek istemeyenlerin ortak adresi, kapıda vize alınabilen ve vizesiz ülkeler oluyor. Hemen her kıtada bulunan ve tarihi, kültürel, doğal güzelliklere sahip ülkeler seyyahların tercihi.

 

Türk vatandaşları, pasaportları ile birlikte 90 ülkeye vizesiz olarak 30-180 gün arasında  giriş yapabilirken, 16 ülke sınır kapısından, 10 ülke de online vize ile Türk vatandaşlarına kolaylıkla turistik vize sağlıyor.

İŞTE O ÜLKELERDEN BAZILARI

- Azerbaycan

Kardeş ülke Azerbaycan da yanı başımızda bulunup "mutlaka gezilmesi gereken yerler" listesinde yer alıyor. Modern görüntüsü, sovyet tarihi kalıntıları ve ortak kültürel paydaşları görmek isteyenler vizesiz olarak buraya gidebiliyor. Azerbaycan'da gezilecek yerleri buradan okuyabilirsiniz. 

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye ile Azerbaycan arasında vize kaldırıldı. Azerbaycan ile Türkiye hükümetlerinin arasında yapılan ikili anlaşma ile, iki ülke vatandaşlarına 90 gün süreyle ülkelerde konaklama hakkı verildi. 

90 günü aşan durumlar için ise ikamet izni başvurusu zorunluluğu getirildi.

- Surinam

Surinam'ın başkenti Paramaribo'da 21 Eylül 2018'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Surinam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri için Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belirtilen pasaportlara sahip Türk vatandaşları, 558 bin nüfuslu Güney Amerika ülkesi Surinam’a seyahatlerinde ülkeye giriş tarihlerinden itibaren 90 gün boyunca vizeden muaf olacak.

- Sierra Leone

Eylül ayı içerisinde alınan karar ile Batı Afrika ülkesi Sierra Leone, Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasına geçti. 80 dolar ücret ile kapıda vize hizmeti veren bölge hükümeti, turistik ve iş amaçlı seyahatlere vize sağlıyor.

- Andorra

Bir Avrupa ülkesi olan Andorra Fransa ile İspanya arasındaki bölgede kalıyor. Türk vatandaşlarına 90 gün süreyle vizesiz seyahat hakkı veren ülke, aralarında vadiler, kayak merkezleri ve doğal, tarihi miraslarında bulunduğu pek çok yere ev sahipliği yapıyor.

- Antigua ve Barbuda

Karayiplerin bir parçası olan bu güzel ada, hemen her mevsim gidilebiliyor. Özellikle yaz ve kış mevsimleri arasındaki az sıcaklık farkı, bölgedeki deniz turizmini canlı tutuyor. Kumu, güneşi ve masmavi suları ile ziyaretçilerini çağıran Antigua ve Barbuda, Türk vatandaşlarına 180 gün seyahat imkanı sunuyor.

- Arjantin

Latin Amerika'nın en gözde ülkelerinden biri olan ve futbolu ile tanınan Arjantin de vizesiz olarak seyahat edilebilecek ülkeler arasında. 90 güne kadar turistik olarak vize istemeyen Arjantin, tarihi dokusu, etnik yapısı ve doğal görüntüsü ile gidilmesi gereken listelerin başında geliyor.

- Arnavutluk

Balkan kıyıları içerisinde yer alan Avrupa ülkesi Arnavutluk da seyahatlerde 90 güne kadar vize istemeyen ülkeler arasında bulunuyor. Balkanlara yayılan Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin de içerisinde bulunduğu pek çok yeri barındıran ülke, bir o kadar da güzel olan doğal mirası ile görülmeyi bekliyor.

- Bahamalar

Amerika kıtasında bulunan ve eşsiz sahilleri ile bilinen Bahamalar da vizesiz olarak seyahat edilebilecek ülkeler arasında yer alıyor. Ülke 90 güne kadar vizesiz olarak turist kabul ediyor.

- Bahreyn

Körfez devletlerinden biri olan Bahreyn'de Türkiye için kapıda vize ve Online vize uygulamaları var. Bahreyn'e girişte ücretsiz olarak 15 günlük vizenizi alabiliyor, sürenin sona ermesi durumunda da online vize ile sürenizi uzatabiliyorsunuz.

İsterseniz Bahreyn E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu yaparak 3 ay geçerli, her girişte 2 hafta kalış süreli, çok girişli vizeye de başvurabilirsiniz.

- Barbados

Bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados, Güney Karayipler'de bulunuyor. Amerika kıtasındaki bir diğer ülke olan Barbados, plaj ve koyları ile gezilmeyi bekleyen ülkeler arasında bulunuyor. 

Barbados devleti Türk vatandaşlarını 90 gün süreyle vizesiz kabul edebiliyor.

- Belarus

Bir Doğu Avrupa ülkesi olan Belarus, 15'inci yüzyıl ve sonrasında gelişen mimari yapıları ile öne çıkıyor. Özellikle her dönemden eserleri bünyesinde barındıran ülke, vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler sıralamasının başlarında bulunuyor.

Belarus, Türk vatandaşlarına 30 gün boyunca vizesiz olarak gezip koankalayabilme imkanı tanıyor.

- Belize

Karayip Denizi'nde yer alan bir diğer Belize de tıpkı bahamalar ve barbados gibi deniz turizminin öne çıktığı bir ada ülke. 90 gün vizesiz seyahat hakkı veren Belize, ziyaretçilerini bekliyor.

- Bhutan

Bir Güney Asya ülkesi olan Bhutan'dan vize almak hem kolay hem zor.

Bhutan’da faaliyet gösteren lisanslı bir turizm acentası ile irtibata geçip tur paketi satın almadan Bhutan’ı ziyaret etmek pek mümkün değil. Seyahat için önce ödeme alan Bhutan turizm acentaları, sonrasında sizin adınıza Bhutan Turizm Konseyi’ne online olarak başvuru yapıyor. Bhutan Turizm Konseyi 3 gün içerisinde başvuruyu onaylanıyor.

- BAE

BAE de online vize veren ülkeler arasında yer alıyor. 

Seyahat planlamanıza göre uçak biletinizi THY, Pegasus, FlyDubai, Emirates almanız durumunda bu firmalar üzerinden vizenizi alabiliyorsunuz. Seyahat tarihinden 7 gün önce vize başvurunuzu yapmanız gerekirken, gidiş dönüş uçuşlarınızın da aynı firma ile yapılması isteniyor.

2020 Dubai gezi rehberini buradan okuyabilirsiniz.

BAE'nin ziyaretçileri için verdiği turistik vize  süresi 29 gün. 

- Bolivya

Bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya Latin Amerika devletleri arasında bulunuyor. Uçsuz bucaksız Amazon ormanlarında bulunan ülkenin en önemli gezi noktaları Andean tepeleri, kristal lagünleri, zorlu yer şekilleri sert fırtınalı vadilerinden oluşuyor. 

Bolivya 90 gün süreyle vizesiz seyahat imkanı sunuyor.

- Bosna Hersek

Ülkenin başkenti Saraybosna Balkanlar’daki kültürel şehirlerin en önemlilerinden biri. Özellikle uygun fiyatlı ülkelerden biri olan Bosna Hersek, tarihi dokusu, manevi iklimi ve doğal güzellikleri ile gidilmesi önerilen yerlerin en başında geliyor. Bosna Hersek'te görülmesi gereken yerleri vizesiz keşfedin. 

Bosna Hersek 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz seyahat imkanı tanıyor.

- Botswana

Afrika'nın güneyinde yer alan Botswana, kıtanın gizli kalmış cenneti olarak biliniyor. Doğal çeşitliliğin fazla olması nedeniyle eşsiz bir iklime sahip olan Botswana, vahşi yaşam parkları ile safari ve doğa tutkunlarını davet ediyor.

Botswana 90 güne kadar vizesiz olarak seyahate izin veriyor.

- Brezilya

Bir başka Güney Amerika ülkesi olan Brezilya da renkli yapısı ve Amazon ormanları ile biliniyor. Brezilya, ziyaretçilerine 90 gün vizesiz seyahat hakkı tanıyor.

- Britanya Virjin Adaları

Karayip Denizi'nde bulunan, bir bölümü Amerika’ya, bir bölümü de İngiltere’ye ait olan bu büyüleyici adalar topluluğu, gezginler için harika bir yer. Ilık havası, beyaz kumsalları, tropikal yiyecek ve içecekleri ile gezilmeyi bekleyen yerler arasında bulunuyor.

Bölge hükümeti ziyaretçileri için 30 gün vizesiz seyahat imkanı sunuyor.

- Brunei

Müslüman bir ülke olan Brunei, Asya'nın uzak bölgelerinde yer alıyor. Çin Denizi kıyılarında bulunan ülke, İslam ve Asya mimarisinin birleşimi ile oluşan eşsiz eserleri içerisinde barındırıyor.

Brunei de 30 güne kadar ziyaret için vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

- Cape Verde

Uzun ve beyaz plajları ile dikkatleri çeken Cape Verde'ye kapıda vize imkanı ile giriş yapabilirsiniz. Ülkeye giriş yaptığınız anda Havalimanında 25 Euro karşılığında vizenizi alınabiliyorsunuz.

- Cibuti

Cibuti, umuma mahsus pasaporta sahip Türk vatandaşları için vize uyguluyor. Ancak uygulamada Cibuti sınır kapılarında Kapı Vizesi uygulaması verilebilmekle beraber, bu yönde ülkede kesin bir vize rejimi yönetmeliği olmaması sebebiyle, Cibuti Büyükelçiliklerinden seyahat öncesi vize alınması tavsiye edilmektedir.

90 güne kadar olan tek girişli vize ücreti 85 ABD Doları, 180 güne kadar olan çok girişli vize ücreti 113 ABD Doları.

- Cook Adaları

Büyük Okyanus'ta bulunan tropikal takım adaları, kristal berraklığında temiz su ve muhteşem denizaltı hayatı ile dikkatleri çekiyor. Dalış turizminin en gözde yerlerinden biri olan Cook Adaları'nda Mercan resifleri, tropikal balıklar, kaplumbağalar, kartal ışınları, çekiç başları, yılan balığı ve resif köpekbalıklarını görebilirler. 

Cook Adaları 180 güne kadar vizesiz konaklama ve seyahate izin veriyor.

- Doğu Timor

Kapıda vize uygulaması var. Doğu Timor, havalimanı ve deniz yoluyla gelinen ziyaretlerde ücretsiz olarak 30 gün geçerli, tek girişli vize veriyor.

Kara sınır kapılarında ise 30 ABD Doları karşılığında 90 gün süreli tek veya çoklu girişe sahip vize alabiliyorsunuz.

- Dominika

Kuzey Amerika‘daki volkanik bir ada olan Dominika, verimli toprakları, sıcak ve nemli iklimi, etnik halkı, enfes doğal güzellikleri ve geleneksel kültürüyle hayranlık uyandıran bir yerleşim yeri.

Dominika 21 gün süreyle vizesiz olarak seyahate olanak sağlıyor.

- Dominik Cumhuriyeti

Ülkeye giriş sırasında, havaalanında veya limanlarda ülkeye giriş formu doldurulması ve 10 ABD Doları ücreti olan "turist kartı" alınması gerekmektedir.

- Ekvador

Dünyanın merkezi Ekvator'dan gelen ismiyle bilinen Ekvador da gidip gezilmesi için vize istenmeyen ülkelerden biri konumunda. Türk pasaportu ile 90 güne kadar vize serbestisi bulunan ülkede, gezilip görülebilecek tarihi ve turistik pek çok yer bulunuyor.

- El Salvador

Orta Amerika'da bulunan El Salvador da Ekvador gibi 90 güne kadar vize serbestisi uygulayan ülkelerden biri

- Endonezya

Asya'nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Endonezya da 30 güne kadar vizesiz seyahate olanak tanıyor. Vizenizin süresini gerektiğinde Imigrant ofisine giderek 30 gün daha uzatabiliyorsunuz.

- Ermenistan

Sınırda 10 ABD Doları karşılığında 21 günlük vize alınabilen Ermenista, e-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 10 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor. Mail ile gönderilen vize kağıdına girişte kaşe basılıyor.

Önemli bir uyarımız var. Pasaportunuzda Ermenistan'a giriş-çıkış damgası varsa Azerbeycan'a gidemiyorsunuz.

- Fas

Kuzey Afrika ülkelerinden olan Fas, bölgenin en renkli ve en güzel ülkelerinden biri. Marakeş'ten Kasablanka'ya, Fes'ten Suvayr'a pek çok güzel şehri bulunan Fas, uzun süre sömürgesinde yaşadığı Fransa'nın etkilerini Akdeniz iklimi ile harmanlanmış bir şekilde halen yaşatıyor. Fas turistik yerlerini haberimizden okuyabilirsiniz.

Fas Türk turistlere 90 güne kadar vizesiz seyahat hakkı tanıyor.

- Fiji

Okyanusya ülkelerinden olan Fiji de, 120 güne kadar vizesiz olarak seyahat ve konaklama imkanı veriyor.

- Fildişi Sahilleri

Afrika kıtasının batı ucunda bulunan Fildişi Sahilleri, e-vize sitesi üzerinden E-vize 3 aylık 73 euro, 1 yıllık 134 euro. Başvuru yapıldıktan sonra 48 saat içerisinde ülkeye giriş izni veren belgeniz size mail olarak gönderiliyor.

- Filipinler

30 gün vizesiz seyahat etme imkanı bulunan Filipinler'de vizenizin süresini gerektiğinde Göçmenlik ofisine giderek 30 gün daha uzatabiliyorsunuz. 

- Filistin

Filistin'e seyahat için vizesiz olarak konaklayıp gezebileceğiniz süre 30 gün. Filistin'e İsrail üzerinden gidilecekse İsrail vizesi almak gerekiyor. Mısır üzerinden gidilecekse Mısır da vize istiyor.

- Guatemala

Orta Amerika ülkelerinden olan Guatemala da, 90 güne kadar vizesiz olarak seyahat ve konaklama imkanı veriyor.

- Güney Afrika

Güney Afrika turistik seyahatler için 30 güne kadar olan turistik ziyaretlerde vize istemiyor.

- Güney Kore

Asya'nın en çok merak edilen ve ilgi çeken ülkelerinden birisi olan Güney Kore, 90 günü aşmayan seyahatler için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemiyor.

Güney Kore’ye nasıl gidilir? Nereler gezilir?

- Gürcistan

Türk vatandaşlarına giriş kolaylığında en çok yardımcı olan ülkelerden biri de Gürcistan. Ülkeye pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz.

Gürcistan'da görülmesi gereken yerler

- Haiti

Kapıda vizeyle 90 gün vizesiz seyahat edilebiliyor.

Ülkeye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma olanağı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesiyle ülkeye giriliyor.

- Honduras

Ülkeye girişlerde vize gözetilmezken, 90 gün süreyle konaklamalara kadar kalış izni veriliyor.

- Hong Kong

Bugünlerde Çin yönetimine yönelik protestolar ile gündeme Hong Kong'a 90 gün süreyle giriş çıkış yapabilme imkanınız bulunuyor.

- Irak

Kapıda vize uygulamasının yürütüldüğü giriş sistemine göre 10 gün boyunca vizesiz olarak seyahat etme imaknı veriliyor.

Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları sadece Türkiye’den havayoluyla direk Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye gidişlerinde havalimanında 10 gün kalışlı Irak vizesini ücretsiz olarak alabiliyor.

Karayolu ile Irak’a seyahat etmek isteyenlerin Irak’ın dış temsilciklerinden vize almaları gerekiyor.

- İran

İran ABD yaptırımları nedeniyle yabancı turistlerin pasaportuna mühür vurmayacak. Türk vatandaşlarının da ülkeye girişleri konusunda 90 güne kadar vizesiz giriş imkanı tanıyor.

- Jamaika

Jamaika da Türk vatandaşlarına 90 gün süreyle vizesiz seyahat olanağı sağlıyor.

- Japonya

Kiraz çiçekleri, doğal güzelliği ve esrarengiz tarihi ile Uzak Doğu'nun incisi olan Japonya, 90 güne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vizesiz olarak ağırlıyor. Japonya için ufak bir dipnot: Kiraz çiçeği mevsiminde ülkeye gitmeniz, büyüleyici iklimi solumanıza fırsat olacak.

Japonya'nın geleneksel şehri Kyoto'da gezilecek yerler

- Kamboçya

Ülkeye giriş için vize ve online vize uygulamaları var.

Havalimanı ve sınır kapılarında 30 ABD Doları karşılığında 30 günlük vize alınabiliyor. Özellikle kara sınır kapılarında görevlilerin uygulamalarından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle online vize uygulamasını tercih etmeniz önerilir. 

Kamboçya E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 37 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor. 3 iş günü içerisinde 30 günlük vizeniz mailinize geliyor.

- Karadağ

Ülkeye vizesiz giriş yapılırken, 90 güne kadar vizesiz konaklama ve seyahate izin veriliyor.

Karadağ (Montenegro) nerede? Gezilecek yerleri

- Katar

Kapıda vize uygulaması var. 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz kalmalara izin veriliyor. Vize  havalimanında vize ücretsiz olarak alınabiliyor.

- Kazakistan

Ülkeye vizesiz giriş yapılırken, 30 güne kadar vizesiz konaklama ve seyahate izin veriliyor.

Kazakistan'da görülecek yerler

- Kenya

Ülkeye girişte  kapıda vize ve online vize uygulamaları var.

Kenya sınır kapılarında parmak izi ve retina taraması yaparak 50 ABD Doları karşılığında tek girişlik vize veriyor. E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu yaparak elektronik ortamdan da vizenizi alabilirsiniz.

Ayrıca East Africa Visa grup vizesi alarak Kenya, Uganda ve Ruanda ülkelerini tek seferde gezebilirsiniz. Bu ülkelerin havalimanlarında veya kara sınır kapılarında pasaportunuz, aşı kartınız ve 100 ABD Doları ile çok girişli vizenizi alabilirsiniz.

- Kırgızistan

Ülkeye vizesiz giriş yapılırken, 30 güne kadar vizesiz konaklama ve seyahate izin veriliyor.

- KKTC

Yavru Vatan Kıbrıs'a girişlerde vize 30 güne kadar talep edilmiyor. Aynı zamanda ülkeye pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda Kıbrıs'a giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.

Kıbrıs'ta gezilecek yerler

- Kolombiya

Latin Amerika ülkesi Kolombiya'ya 90 güne kadar olan seyahatlerde vize uygulaması aranmıyor.

- Kosova

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

- Komor Adaları

90 gün vizesiz.

- Kosta Rika

30 gün vizesiz.

- Kuveyt

Kapıda vize uygulaması var.

Kuveyt, Türk vatandaşlarına sınır kapısında vize veriyor. Vize süresi toplam 90 gün. Sınır kapısında yanınızda mutlaka gidiş-dönüş uçak biletiniz ve 4-5 yıldızlı bir otelden konaklama belgenizin olması gerekiyor. 

Kuveyt’te kalacağınız otel sizin adınıza vize işlemlerinizi başlatıyor. 1-2 gün içerisinde vizenin bir nüshasını size mail yoluyla gönderiyor. Bu nüsha ile Kuveyt’e gittiğinizde gümrükte geçerli vizenizi alıp pasaportunuza işletebilirsiniz.

Pasaportunda İsrail vizesi veya İsrail giriş-çıkış damgası olanlar Kuveyt'e giriş yapamıyor.

- Lübnan

90 gün vizesiz. 

Pasaportunuzda İsrail'e ait giriş-çıkış damgası varsa Lübnan'a giremiyorsunuz.

- Madagaskar

Ülkeye girişlerde kapıda vize uygulaması var.

Havalimanlarında 31 Euro karşılığında 30 günlük vize alınabiliyor. 

- Makau

Ülkeye girişlerde 30 gün sınırı var. Bir turistin sınırdan içeriye vizesiz olarak girmesi halinde 30 gün boyunca seyahat ve konaklama yapma izni bulunuyor.

- Kuzey Makedonya

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

Kuzey Makedonya meşhur yemekleri

- Maldivler

Helal turizm alanlarının da bulunduğu Maldivler de vize almayan ülkeler arasında bulunuyor. Adanın ziyaretçileri 30 gün boyunca vizesiz olarak konaklayıp seyahat edebiliyor.

- Malezya

90 gün vizesiz.

- Mauritius

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

- Meksika

Online vize uygulaması var. 

Meksika E-vize sitesi üzerinden ücretsiz olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. 180 gün vizesiz.

En az 1 yıl geçerliliği olan Schengen vizesi veya ABD vizesi olan Türk vatandaşları da ekstra bir vizeye ihtiyaç olmadan Meksika'ya giriş yapabiliyor.

- Moğolistan

30 gün vizesiz.

- Moldova

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz. (Pasaportsuz)

Moldova'ya kimlikle seyahat dönemi 19 Şubat 2019 tarihi itibariyle başladı. Artık pasaporta ihtiyaç duymadan yeni tip çipli kimliğinizle de ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Moldova ile birlikte pasaportsuz sadece kimlikle seyahat edilebilen ülke sayısı 4'e çıktı. Moldova, Gürcistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

- Monaco

90 gün vizesiz.

Fransa sınırları içinde, Vatikan'dan sonra dünyanın en ufak 2. ülkesi olan Monaco, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa olacak. Fransa topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor. 

- Mozambik

Kapıda vize uygulaması var.

Havalimanında 84 ABD Doları karşılığında 30 günlük tek girişli vize alınabiliyor.

- Myanmar

Online vize uygulaması var.

Myanmar E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 50 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor. Myanmar, 28 günlük ve tek girişli vize veriyor.

Bunun dışında konsolosluk üzerinden de vize başvurusu yapabilirsiniz. Tayland'da Bangkok ve Chiang Mai'daki elçiliğe başvurabilirsiniz.

- Nepal

Kapıda vize uygulaması var.

Nepal, sınır kapılarında ve havalimanlarında vize veriyor. Vize seçenekleri şu şekilde: 15 gün 25 ABD doları, 30 gün 40 ABD doları ve 90 günlük vize 100 ABD doları.

Nepal'de yıl boyunca en fazla 90 gün kalabiliyorsunuz. 

- Nikaragua

90 gün vizesiz.

- Niue

30 gün vizesiz.

- Özbekistan

Özbekistan, Türk vatandaşlarına 30 gün süreyle vizesiz oldu. Uygulama, 10 Şubat 2018 itibariyle başladı.

Özbekistan'da görülmesi gereken göz alıcı Türk- İslam Şaheserleri

- Pakistan

Online vizeyle 90 gün vizesiz.

Pakistan'a vizesiz seyahat dönemi başladı. 

Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad Çaudri, Pakistan’ın yeni turizm politikasının sonucu olarak Türkiye, Çin, Malezya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin dahil olduğu 5 ülke vatandaşları için e-Vize, ardından da kapıda vize uygulamasına geçileceğini söyledi.

Pakistan E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 8 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor. E-vize başvurusu 7-10 gün içinde sonuçlanıyor.

- Palau

30 gün vizesiz.

- Panama

180 gün vizesiz.

- Paraguay

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

- Peru

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

- Ruanda

30 gün vizesiz.

2 yıl önce Afrika'daki ülkelerin vatandaşlarına vizeyi kaldıran Ruanda, uygulamayı 1 Ocak 2018'den itibaren tüm dünya ülke vatandaşlarına yayma kararı aldı.

- Saint Kitts ve Nevis Adaları

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz seyahat yapılabiliyor.

- Saint Lucia

42 gün vizesiz.

- Saint Vincent ve Grenadinler

30 gün vizesiz.

- Samoa

Ülke, Türk vatandaşlarına 60 güne kadar vizesiz seyahat imkanı tanıyor.

- San Marino

İtalya içerisinde küçük bir şehir devleti olan San Marino, Türk vatandaşlarından ülkeye giriş vizesi istemiyor.Ancak ülkede havalimanı olmadığı için ilk durağınız İtalya olacak. İtalya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor. San Marino'ya giriş çıkışta pasaport kontrolü yapılmıyor.

- Sao Tome ve Principe

15 gün vizesiz.

- Senegal

90 gün vizesiz.

- Seyşeller

90 gün vizesiz.

- Sırbistan

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

Sırbistan'da görülecek 3 şehir

- Singapur

30 gün vizesiz.

- Solomon Adaları

90 gün vizesiz.

- Sri Lanka

Online vize uygulaması var. 

Sri Lanka e-vize sitesi üzerinden 30 günlük 35 ABD dolara vize alabiliyorsunuz. Başvuru yapıldıktan sonra 24 saat içerisinde ülkeye giriş izni veren belgeniz size mail olarak gönderiliyor.

Sri Lanka gezi notları

- Sudan

Kapıda vize uygulaması var.

Sudan, Hartum Uluslararası havalimanında 105 ABD doları karşılığında tek girişli, 30 gün vize veriyor.

- Svaziland

30 gün vizesiz.

- Şili

90 güne kadar vizesiz seyahat imkanı tanınıyor.

- Tacikistan

Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var. 

Tacikistan, havalimanlarında kapıda vize veriyor ancak ülkeye gelmeden önce Tacikistan Vize websitesi üzerinden kapıda vize başvurusu yapmak gerekiyor. Başvuru sonucunda sistemin vereceği onay belgesinin havalimanlarındaki konsolosluk ofislerine sunulması gerektiği ifade ediliyor. 

Dolayısıyla, Tacikistan'a yapılan seyahatlerde kapıda vize verilmesi websitesi üzerinden müracaatla ön değerlendirme ve teyit şartına bağlanmış bulunuyor.

Tacikistan aynı zamanda online vize uygulamasına sahip. Tacikistan e-vize sitesi üzerinden yapılan başvuru ile tek girişli 90 günde 45 günlük dolaşım süreli vizenizi alabiliyorsunuz

- Tanzanya

Kapıda vize uygulaması var.

Tanzanya, sınır kapılarında ve havalimanlarında 50 ABD doları karşılığında tek girişli, 90 gün vize veriyor.

- Tayland

30 gün vizesiz.

Tayland, havalimanı yoluyla ülkeye girişte 30 günlük, kara sınır kapıları yoluyla girişlerde 15 günlük vize veriyor. 

- Tayvan

Kapıda vize uygulaması var.

Tayvan, havalimanlarında 24 ABD doları karşılığında tek girişli, 30 gün vize veriyor.

- Togo

Kapıda vize uygulaması var.

Togo kapı vizesi, Togo’nun kara sınır kapılarında ve Lome Havalimanı'nda ücreti karşılığında alınabiliyor.

Togo aynı zamanda Batı Afrika Vizesi (Visa Touristique Entente) grup vizesini de kabul eden ülkeler arasında. Batı Afrika vizeniz varsa ücretsiz olarak Togo'ya giriş yapabilirsiniz.

- Tonga

31 gün vizesiz.

- Trinidad ve Tobago

90 gün vizesiz.

- Tunus

90 gün vizesiz.

- Turks ve Caicos Adaları

Ülkeye Türk pasaportu ile girişlerde 90 güne kadar vize muafiyeti bulunuyor.

- Tuvalu

30 gün vizesiz.

- Uganda

Kapıda vize uygulaması var.

Uganda sınır kapılarında 50 ABD doları karşılığında 90 günlük vize alınıyor.

Ayrıca East Africa Visa grup vizesi alarak Uganda, Kenya ve Ruanda ülkelerini tek seferde gezebilirsiniz. Bu ülkelerin havalimanlarında veya kara sınır kapılarında pasaportunuz, aşı kartınız ve 100 ABD Doları ile çok girişli vizenizi alabilirsiniz.

- Ukrayna

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

Pasaporta ihtiyaç duymadan yeni kimliklerle de giriş yapabiliyorsunuz.

Ukrayna'da gezilecek yerler

- Umman

Umman, yeni bir kararla turistlere uygulanan kısa süreli vize formatında değişikliğe gitti. Hükümet turizmi desteklemek adına 10 günlük kısa süreli turist vizesinin ücretini 5 Umman Riyali olarak değiştirerek vize ücretini düşürdü. Değişiklik yapılmadan önce 20 Umman Riyali karşılığında 30 günlük vize alınabiliyordu.

Değişikliklerle turist vizeleri 10 gün, 1 ay ve 1 yıl olmak üzere 3 kategoride sunulmaya başlandı. 

Şu an Umman havalimanlarında 5 Umman Riyali karşılığında 10 günlük vize alınabiliyor. Geri dönüş bileti ve konaklama belgelerinizi yanınızdan eksik etmeyin.

Kapıda vize uygulamasının yanı sıra Online vize uygulaması da bulunuyor. Dilerseniz Umman e-vize sitesi üzerinden online vize başvurusuyla da vizenizi alabilirsiniz. Vize seçenekleri 30 günlük 20 Umman Riyali, 1 yıllık çok girişli vize 50 Umman Riyali.

Umman'da gezilecek yerler

- Uruguay

Amerika ülkelerinden olan Uruguay da 90 güne kadar Türk vatandaşlarını vizesiz olarak kabul ediyor.

- Ürdün

90 güne kadar olan ziyaretlerde Ürdün, Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Ürdün'de görülecek yerler

- Vanuatu

30 gün vizesiz.

- Vatikan

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

İtalya'nın Roma şehri içerisinde, dünyanın en küçük mikro devletlerinden olan Vatikan, Türk vatandaşlarına vizesiz. Ancak İtalya içerisinde kaldığı ve öncelikle Roma'ya gitmeniz gerektiği için Schengen vizesi gerekiyor.

- Venezuela

90 gün vizesiz.

- Zambiya

Kapıda vize uygulaması var.

Zambiya vizesi sınır kapılarında tek girişli 50 ABD doları, çift girişli 80 ABD doları karşılığında 30 günlük olarak alınabiliyor. 

Zambiya'ya kadar gelmişken Zimbabve'deki ünlü Victoria Şelalelerini görmeden ya da Botswana'da safari yapmadan dönmek olmaz. Bunun için çok girişli vize almanız gerekir.

- Zimbabve

Kapıda vize uygulaması var.

Zimbabve vizesi sınır kapılarında 30 ABD doları karşılığında tek girişli, 30 günlük olarak alınabiliyor.

YORUMLAR 4
  • Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzel Türkiye her güzelliğin de sahibi. Avrupa ülkeleri boş, zaten Avrupayı yalnızca iş çalışma amaçlı düşünen çok.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    VİZE kalktı AMA Ukrayna ve Bosna Hersek - TÜRK Vatandaşlarını almıyor... 3-5 gün Hapis Cezası ve Sonra Geri Türkiye’ye gönderiyorlar ... Yıllardır Avrupa VİZE Serbesti için bekliyoruz ... Yıllardır 5/6 kriter kaldı diyerek , TBMM adım atmıyor ... Millete Verilen SÖZ - ve yapılan Mülteci Anlaşma gereği ... bekliyoruz ..
    Cevapla
  • Fgl 4 yıl önce Şikayet Et
    en guzeleri turk musluman plan kardas ulkeler gerisi bos hele hele ermenistan burada komaniz cok buyuk hata
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli can azerbaycan çox güzel şehir
    Cevapla