Vizesiz, pasaportsuz kimlikle gidilen 5 ülke

Yorucu vize işlerinden muzdarip olanlar için vizesiz hatta pasaportsuz gezi imkanı sağlayan "kimlikle yurt dışına çıkma" imkanı gezginleri sevindiriyor.

GİRİŞ 13.12.2021 11:36 GÜNCELLEME 13.12.2021 11:36 KAYNAK HABER7
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Seyahat etmek isteyenler için en büyük engel olan vize, detaylı ve yorucu süreciyle gezginleri yurt dışına seyahat etmekten soğutuyor. Her şey ayarlanmış, planlar yapılmışken alınamayan bir vize, hayalleri altüst edebiliyor. Son yıllarda atılan bürokratik adımlar sayesinde artık vize engeline takılmadan kimlikle belirli ülkelere giriş yapılabiliyor.

Yorucu vize işlerinden muzdarip olanlar için vizesiz hatta pasaportsuz gezi imkanı sağlayan "sadece kimlikle yurt dışına çıkma" imkanı gezginleri sevindiriyor. Türk vatandaşlarının, vize almadan girebileceği 5 ülke bulunuyor.

 

 

Tüm bu vize işlemlerini unutup Türk vatandaşlarının kimlikle gidebileceği ülkeler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gürcistan, Ukrayna ve son olarak eklenen Moldova'dan oluşuyor. Ülkeye giriş yaparken aranan tek şart; kişinin kimliğinin yeni "çipli kimlik" olması gerekiyor.

Konsolosluğa gitmeden sadece tek bir kimlikle yurt dışına gidebilme imkanı sağlayan uygulama sayesinde Türk vatandaşları, ister hafta sonu tatili isterse günü birlik olarak bu ülkelere vize pasaport engeline takılmadan girebilecekler.

PASAPORTSUZ YURT DIŞINA ÇIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Pasaportsuz olarak kimlik kartıyla yurt dışına seyahat ederken sınır kapısında yurt dışı çıkış formunun doldurulması ve yurt dışı harcının yatırılmış olması yeterlidir.

Seyahat edilen ülkeye giriş yaptığınızda ise giriş yaptığınız ülkenin polisinin damga vurduğu formu, Türkiye'ye dönene kadar kaybetmemelisiniz.

TÜRK VATANDAŞLARININ KİMLİKLE SEYAHAT EDEBİLECEĞİ ÜLKELER

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (KKTC)

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarına pasaportsuz olarak kimlikle ülkeye giriş izni tanıyor fakat bu izin yalnızca 30 gün geçerli. Bu hakkınızın yanmaması için 30 günü aşmamalısınız. 

Özellikle yaz tatili için tercih etmenizi önereceğimiz Kıbrıs'ta lüks otelleri ve muhteşem plajlarında unutulmayacak bir yaz geçirebilirsiniz. 

UKRAYNA

Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan ortak protokole göre Türk vatandaşları, vizesiz ve pasaportsuz olarak Ukrayna'da 90 gün kalma hakkına sahipler. Bu izin 180 gün içinde 90 güne kadar olmak şartıyla kullanılmalıdır.

Ukrayna'da gezilecek en iyi noktalardan biri başkent Kiev'de Bağımsızlık meydanı, altın kubbeli St. Michael Manastırı, Aziz Sophia Katedrali'ni ziyaret edebilirsiniz. Dinyeper Nehri kenarına kurulmuş şehrin her köşesinde parklar, ışıklı caddeler sizleri bekliyor.

Önerilen içerik; Ukrayna Kharkiv'de gezilecek yerler

GÜRCİSTAN

Gürcistan'ı turist olarak seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, vizesiz ve pasaportsuz olarak ülkede 1 yıla kadar kalabilmektedirler. 

Karadeniz doğasını severlerin turlarına mutlaka dahil ettiği Gürcistan, geniş meydanları, heykelleri ve renkli evleriyle otantik bir seyahat sunuyor. Avrupai tarzda inşa edilmiş Piazza meydanı, fantastik film görüntülerine benzeyen manzarasıyla Narikala kalesi, dağların yamacına kurulmuş Gergeti Teslis kilisesi, kesinlikle gördüğünüzde hayran kalacağınız yerler.

Önerilen içerik: Türklerin en çok gittiği ülke Gürcistan'da görülmesi gereken yerler

MOLDOVA

Kimlikle seyahat edilebilecek ülkeler arasına en son giren Moldova'da 90 günü aşmayacak şekilde seyahat edebilirsiniz.

Moldova'ya seyahat ettiğinizde mutlaka birkaç gün ayırmalı ve eşsiz doğasıyla bütünleşen şato benzeri komlekslerini görmelisiniz. Özellikle görenleri büyüleyen Old Orhei kilisesinde manzaraya bakmaktan kendinizi alamayacaksınız.

AZERBAYCAN

Kültürel bağlarımızın yanı sıra duygusal olarak da bağ kurduğumuz Azerbaycan, akraba topluluklarımızın en tepesinde bulunuyor. Özellikle gelenek göreneklerimizin de birbiriyle entegre olduğu bu topraklarda, binlerce yıllık bir bağlara sahip olan Azerbaycan, turizm için de oldukça verimli bir ülke. Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmayla Türk vatandaşlarının Azerbaycan'a yalnızca kimlikle girilebiliyor olması da kardeş ülkeye seyahatinizi kolaylaştıracaktır. Azerbaycan'da vizesiz olarak 90 gün konaklayabilir ve dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Hazar'ın incisi Azerbaycan'da hem tarihi hem modern yapıları bir arada görebilir, aktif yanar dağda heyecanla anlar yaşayabilir ve geleneksel Azerbaycan mutfağının ensef lezzetlerini tadabilirsiniz.

Azerbaycan gezi rehberimizi okumak için tıklayınız...

YORUMLAR 23
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ister kimlikle ister pasaportla gelin sınırda çok zorluyor. Uluslararası geçerli sağlık sigortası, dönüş bileti, kalacağın sürede yetecek kadar parayı göstermeni istiyor ve otel randevusu soruyor. Geri gönderilenler oluyor. Rüşvet teklif eden akılsızlarda çıkıyor. Başları daha büyük derde giriyor. Aşı yoksa Vdoma diye bir programla karantinaya sokuyor. Pcr testini tekrar istiyor. Sınırda arkadaşı 4 saat tuttular yardım için gittim benide sorguladılar. Ülke karışık pkklı ve fetöcü dolu buralar. Turistik bir seyahat için odessa dışında bir yer tavsiye etmem. Odessada türklerden uzak durun. Merkezin dışına çıkmayın.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Türk Kardeşlerim şu şöför, alımlar başladı hızlı hareket edin,Tır ehliyeti alın.uzmanlık belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi alın.pisiko analiz belgesi alın.hemen resmi makamlara pasaport konsolosluk başvurunuz yapın. biraz dil öğrenin 1 ay zamanınız var. hemen başvurun 8 bin sterlin maaş. hindistanlılar doldurmandan ingiltereyi .Türkler olarak en iyisi biziz. Tam zamanı kardeşlerim.Belgesiz asla başvurmayın ince taktikleri var. . trafik soldan zaten eğitim veriyorlar.benden bu kadar.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumlu gelisme vize heryerde kaldirilmali veya basit sekilde interneten indirilecek hale getirilmeli
    Cevapla
  • Yavuz Selman 2 yıl önce Şikayet Et
    sen avrupalı olsan arapları pakileri afganları türkleri alır mısın ? ben almam
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumlardan kurtardıgımız yavru vatan evladımız kıbrıs 30 gün izin veriyor elin yabancısı ukrayna 90 gün izin veriyor gelde kızma
    Cevapla
  • thYçaLışanı 2 yıl önce Şikayet Et
    elin yabancısı dedıgın yer bize muhtaç sırf bu yüzden 90 turizm amaçlarını saymamı ıster mısın ? kıbrıs türkiyedeki türkler için çok pahalı bir yer
    Cevapla
  • AspendiX 2 yıl önce Şikayet Et
    daha 2 gün önce kayınbirader geldi baküden pasaport iştemişler mühür için nasıl oluyor pasaportsuz gitmek gelmek yalan ..
    Cevapla
  • NooneElse 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığı Türk vatandaşları için. Ayrıca kimliği değil pasaportu gösterirsen mühür vururlar. Kayınbiraderin Azeri ise bir şey diyemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle