İnternette en çok aranan rotalar belli oldu

Google üzerinden yapılan aramaları açıklayan Columbus Direct firması, internet platformu üzerinden yapılan araştırmalarda en çok tıklanan yerleri listeledi. İşte arama motoru üzerinden en çok aranan 10 yer.

İnternette en çok aranan rotalar belli oldu
İnternette en çok aranan rotalar belli oldu
GİRİŞ 18.05.2020 10:56 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:30 KAYNAK HABER7

Yeni yerler keşfetmek gezginlerin en sevdiği uğraş. Sürekli bir merak içerisinde araştırmalarını yapan seyahat tutkunları, sosyal medya platformları üzerinden kendilerine destinasyon beğeniyor. Google da onlar için o yerlerin özellikleri, tanıtımı için en önemli kaynak.

 

 

Özellikle Koronavirüs nedeniyle evlerinde kalan gezginler, internette yeni yerler araştırıp keşfediyor. Columbus Direct firması, Google üzerinden en çok araştırılan yerleri listeledi. Listede Machu Picchu'dan Everest'e, Niagara Şelalesi'nden Pentagon'a kadar bir çok yer bulunuyor. İşte arama motoru üzerinden en çok aranan 10 yer.

 

 

PENTAGON

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’nın merkezi olan Pentagon, Virginia eyaletinin Arlington ilçesinde, Potomac Nehri’nin batı kıyısında bulunmaktadır.

Dünyanın en büyük ofis binası olan yapı, devasa bir alan üzerine kuruludur. Beşgen biçiminde inşa edilen bu yapı, dünyanın en iyi korunan yapısı olma özelliği taşımaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nin komuta görevlilerinin yanı sıra askeri teknolojinin son sürümleri de burada bulunmaktadır.

En çok arananlar listesinin 10'uncu sırasında bulunan Pentagon aylık ortalama 732.930 Google aramasına sahip.

SAGRADA FAMİLİA

Sagrada Familia, İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya’da yer alan Barselona’da bulunmaktadır. Katalan mimar Antoni Gaudi’nin, özellikleri ile hayranlık uyandıran, özellikleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken yapısı Sagrada Familia, Barselona şehrinin sembolüdür.

Avrupa'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu yapı Google üzerinde de aylık 742.470 aranma sayısı bulunuyor.

Sagrada Famila ile ilgilil tüm detayları, Barselona hakkında yazdığımız yazıda bulabilirsiniz. Ulaşmak için yazının üzerine tıklamanız yeterli.

ÖZGÜRLÜK HEYKELİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin simgesi olan Özgürlük Heykeli, dünyanın en çok tanınan anıtları arasında yer almaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan heykel 1884-1886 yılları arasında inşa edilmiştir. Heykel aynı zamanda gözlem kulesi olarak da kullanılmaktadır.

Günümüzde New York'a gidenlerin de çokça ziyaret ettiği bu heykelin içerisinde bir seyir terası da bulunmaktadır. Özgürlük Heykeli, Google üzerinden aylık 758.720 arama almaktadır.

EVEREST DAĞI

Dünyanın çatısı, zirvesi, doruk noktası olarak da bilinen Everest, Çin'in Tibet Özerk Bölgesi ve Nepal arasındaki sınırda uzanmaktadır. 8,848 metre yüksekliğe ulaşan Everest, Dünya üzerinde bulunan en yüksek dağdır.

Zirve sıcaklığı ocak ayında ortalama -36° C civarındadır ve -60° C’ye kadar düşer. Temmuzda ise zirve sıcaklığı -19° C’yi bulur. Geceleri gündüzlere oranla daha soğuk olan Everest dondurucu bir iklime, gizemli, sırlarla dolu heybetli bir yapıya sahiptir.

Everest Dağı aylık ortalama 778.350 Google aranmasına sahiptir.

STONEHENGE

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde bulunan Stonehenge, dünyanın en gizemli yerlerinden biridir. Çok eski yıllarda yapıldığı düşünülen bu yapının nasıl oluşturulduğu hala merak konusudur. Toplamda 30 adet büyük kayanın üst üste ve yan yana konması ile oluşturulan bu yapı İngiltere’nin sırrı hala çözülemeyen önemli bir yapılarından birisidir.

Her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan Stonehenge, Google üzerinden aylık 833.690 arama almaktadır. 

EYFEL KULESİ

Fransa'nın merkezinde bulunan Eyfel Kulesi, başkent Paris'te bulunuyor. Aşıklar diyarı olarka da bilinen bu yer, dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Google'da da bir o kadar popüler olan Eyfel Kulesi'nin aylık ortalama aranma sayısı 916.270.

Paris hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NİAGARA ŞELALESİ

Niagara Şelaleleri, Kuzey Amerika’nın doğusunda, hem ABD ile Kanada sınırı hem de Ontario Bölgesi ve New York Eyaleti arasında, Niagara Nehri’nin üzerinde bulunan bir doğa harikasıdır. Venezuela’daki Angel Şelaleleri’nden sonra 51 metre yükseklikle dünyanın en yüksek ikinci şelalesidir.

Dünyanın en meşhur yerlerinden biri olan Niagara Şelalesi Google'da 945.810 aranmaya sahip.

BURJ KHALİFA

Dubai gezilecek yerler listesinin başında gelen ve dünyanın en yüksek binası olma özelliğini taşıyor. Tam 828 metre uzunluğunda ve 161 katlı olan Burj Khalifa o kadar yüksek ki yanındaki diğer gökdelenler onun yanında küçücük binalar gibi duruyor. Böylesine bir yükseklik binanın ziyaretçilerine harika manzaralar sunuyor.

Burj Khalifa Google aramaları sıralamasında milyon barajını aşan ilk yer olarak bulunuyor. 1.103.950 arama ile listenin üçüncü sırasında yer alıyor Burj Khalifa.

Burj Khalifa'nın da bulunduğu Dubai ile ilgili hazırladığımız detaylı gezi yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MACHU PİCCHU

Machu Picchu, İnka Uygarlığı‘ndan tüm insanlığa en ikonik kültür mirası konumunda. Dünyada insanoğlunun elinden çıkma en eşsiz yerleşim yerlerinden biri olan buy yer, günümüzde dünyanın en gizemli yerlerinden biri olarak sırrı çözülmeye çalışan destinasyonlardan biri. Tüm Peru seyahatinin zirve noktası olan bu yer, dünyanın yine en çok merak edilen, ziyaret edilen yerlerinden biri.

Google üzerinden aylık ortalama 1.269.260 aranma alan Machu Pichu listenin ikinci sırasında yer alıyor.

TAC MAHAL

Listenin ilk sırasında, dünyanın en romantik yerlerinden biri olarak kabul edilen Hindistan'ın Agra şehrinde bulunan Tac Mahal yer alıyor.

1631-1654 yıllarında inşa edilmiş anıt mezar, Babür İmparatorluğunun 5. hükümdarı Şah Cihan'ın 17 Haziran 1631 tarihinde genç yaşta ölen eşi Ercümend Bânû Begüm için o zamanki imparatorluğun başkenti olan Agra'da Yamuna Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. Mümtaz Mahal'in ve 1666'da ölen imparator Şah Cihan'ın mezarlarını barındırır. Burası İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi olarak kabul edilir.

1983'ten bu yana UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan Tac Mahal, yılda tahmini 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilir. Tac Mahal'in bu popülaritesi internetteki rakamlarına da yansımış olacak ki, Google üzerinde en çok aranan yerlerin liste başı konumunda.

Tac Mahal aylık olarak ortalama 1.417.650 sayısı ile Google'da en çok aranan yerler grubunda birinci sırada yer alıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL