Türkiye'nin Mavi Bayraklı plajları! En iyi 12 plaj

Dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486'dan 519'a yükseldi. İşte Türkiye'nin en temiz Mavi Bayraklı plajları.

Türkiye'nin Mavi Bayraklı plajları! En iyi 12 plaj
Türkiye'nin Mavi Bayraklı plajları! En iyi 12 plaj
GİRİŞ 21.05.2021 16:06 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:31

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısının 486'dan 519'a yükseldiği açıklandı. Bu yıl mavi bayraklı plaj sayıları; Antalya'da 213, Muğla'da 106, İzmir’de 66, Aydın'da 39, Balıkesir’de 36, Mersin’de 9, Kocaeli'de 7’ye yükseldi. Bartın ise bu yıl 3 plajına mavi bayrak aldı.

Türkiye’nin en güzel sahilleri uzayıp giden kızgın kumlara ve bir yanında muhteşem doğaya sahip. Masmavi sular ise her yerde aynı olmasa da bazı yerlerde tertemiz pırıltısıyla sizi karşılıyor. Türkiye’nin en temiz plajları arasında gösterilen yerlerden Sarımsaklı Plajı gibi sahiller aynı zamanda Türkiye’nin en büyük plajı olma özelliğine de sahip. Ayrıca 'Mavi Bayraklı plajlar' hakkında bilgiyi de haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.  Gelin hep beraber turizmin bel kemiği olan bu güzel noktaların manzarasına göz atalım.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ PLAJLARI

Türkiye’nin doğal güzellikleri saymakla bitmez. Ege’den Akdeniz’e en güzel plajlar da tüm detayları ile güzelliklerini her zaman sunuyor. Türkiye'nin en güzel sahilleri herkesi dinlendiren özelliklere sahip adresler oluyor her zaman. 

Türkiye'deki en iyi kadınlar plajı: 10 farklı yer

 

 

1-Kaputaş Plajı

Kaş ile Kalkan arasında yer alan plaj her yıl tatilcilerin en uğrak noktası oluyor. Tertemiz doğası herkesi kamp için çekse de plajı da dolup taşıyor. Denizinin serinliği ise stres atmak ve yazın tadını çıkartmak için birebir. Kaputaş Plajı’na ulaşmak biraz zor ve zahmetli. Ancak buradaki keyfe değer. Yolcuların en güzel duraklarından biri olan bu yere teknelerle tur grupları da gelerek güzel zaman geçirmek için tercih ediyor.

2-Ilıca Plajı

Çeşme’de yer alan plaj yazın en çok tercih edilen tatil beldelerinden birinde yer alıyor.  Ilıca’da sıcak su kaynakları da bulunuyor. Kışın da kaplıca- ılıca tatili için tercih ediliyor. Büyük bir kaplıca havuzuna benzeyen denizde yazın ise ılık su bulmak mümkün. Kumu ise güneşin yaktığı ölçüde kızgın ve dinlendirici. Plajın suları sığ olduğu için çocuklar için de ideal. Yeni yüzme öğrenmeye başlayan kişilerin de mutlaka ziyaret etmesi gereken bir adres. Derinlik çok olmadığı için bolca eğlenerek güzel vakit geçirilebilecek plajlardan biri. Türkiye’nin en güzel plajları arasında gösterilen Ilıca Plajı.

3-Çıralı Plajı

Antik kentin içerisinden geçerek ulaşılan plaj buz gibi sulara ulaştırıyor herkesi. Antik kent ise yemyeşil bir doğanın içerisinde bulunuyor. Doğal patika yolunu izleyerek buraya ulaşabilirsiniz. Çıralı Plajı aynı zamanda Caretta Caretta’lara da ev sahipliği yapan bir plaj. Bu yönü ile de özel olan plajlardan. Plajın gerisinde bulunan yemyeşil doğa içerisinde kamp yapabilir ya da ağaç evlerin de tadını çıkartabilirsiniz. Türkiye’nin en iyi plajlarından olan Çıralı Antalya ilimizde bulunuyor.

4-Sarımsaklı Plajı

Sapsarı kumları Sarımsaklı Plajı’nın en meşhur detayıdır. Ayvalık’ta denize girmek için çok güzel bir yer olarak bulunuyor. 8 kilometre uzanan Sarımsaklı Plajı çevresinde her türlü ihtiyacınız için işletmeler bulunuyor. Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel kumlarının burada olduğu söyleniyor. Her yaz Ayvalık’ta dolup taşan ve tertemiz suları ile Sarımsaklı Plajı herkesin görmesi gereken en güzel plajlardan biridir.

5-İztuzu Plajı

İztuzu Plajı’nın da diğer plajlarda olduğu gibi ayrıca özelliği var. Deniz suyu ile tatlı su arasında bulunuyor. Eşine ender rastlanır bir özellikle en çok ziyaret edilen plajlardan biri olma özelliğini de eline alıyor. Kaplumbağa Plajı olarak bilinmesinin sebebi ise Çıralı Plajı’nda olduğu gibi burada da Caretta Carettalar yumurtalarını bırakıyor. Plajda kaplumbağaların yumurtlama döneminde akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında giriş yasak. Çevredeki antik kentle beraber gezilecek yerleri de çok. Ayrıca doğası ve hayatını devam ettiren canlı türlerinin varlığı da bu plajı görmeye değer yapıyor diyebiliriz.

Daha fazla bilgiyi İztuzu plajı hakkında detaylı yazdığımız haberimizden alabilirsiniz. 

6-Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı Antalya ilimizde bulunan ve ziyaret edilen Türkiye’nin en güzel plajlarından sadece birisi. Mısır kraliçesinin adını alan plaj tertemiz sulara sahip olduğu gibi altın renginde kumları ise güneşin kızgınlığı ile yanıyor. Kleopatra Plajı içerisinde çeşitli ihtiyaçlar için yerler bulunuyor. Buralardan alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca deniz sporları da yaparak zamanınızı eğlenceli geçirmeniz burada mümkün.

7-Patara Plajı

2020’nin de Patara yılı ilan edilmesiyle kendini ortaya daha iyi çıkartan plaj bu yıl için çok iyi ziyaretçi almayı düşünüyor. Koronavirüs salgını sebebi ile bu hayali yarım kalsa da kısa sürede salgının kontrol altına alınması Patara’nın ziyaretçilerinin yolunu açabilir. Çöldeki kumları anımsatan görünümü ile herkesin görmek istediği bir yer olan Patara’da da yine Caretta Carettaalar kendilerine yaşam alanı buluyorlar. Doğa en güzel hali ile Patara’da yer alıyor. Türkiye’nin en iyi plajlarından biri olan bu yer de 2020’de gezilecek nadir yerlerden biri.

8-Kelebekler Vadisi 

Fethiye'de bulunan vadi rüya gibi güzellikte bir yer. Gören herkesi hayran bırakan bu yerde denize girilecek adresler arasında yer alıyor. Denizi ve doğası ile ünlenen Kelebekler Vadisi her ziyaretçiyi kendine hayran bırakıyor. 350'den fazla kelebek türü burada yaşam sürüyor. Adını da bu kelebek türlerinden alan yerde doğa bir harika deniz ise tüm maviliği ile merhaba diyor. 

9-Phaselis

Antalya'da yer alan başka bir güzel plaj ise Phaselis oluyor. Tertemiz suları ve görmeye değer çam ormanları ise herkesi huzura kavuşturacak kadar güzel. Eski liman kalıntıları bulunan denizde bir de antik kent bulunuyor. Gezilecek ve keyifle denize girebilecek nadir yerlerden biri burası. 

Su sporları da yapılan plaja ulaşım deniz yoluyla yapılıyor. 

10-Çeşme Altınkum

Mavi Bayraklı plajlarımızdan biri olan ve her yaz tercih edilen plajlardan biri de burası. Altın rengi kumlarıyla dikkat çeken bu güzide plaj tertemiz ve yaz için tercih edilebilecek yerlerden biridir.

11-Hisarönü

Marmaris- Datça yolu üzerinde yer alan koyda denize girmenin tadı bir başka. Rüzgarı hiç eksik olmayan bu yerde keyifle vakit geçirmek mümkün. Balıkçı teknelerini de görebileceğiniz yerde tertemiz sulara kendinizi bırakabilirsiniz. 

12-Bodrum Ortakent Kargı Plajı 

Bodrum'da denize girmek için tercih edilebilecek nadir ve temiz yerlerden biri de burası oluyor. Bu yaz için tercih edilebilecek en güzel plajlardan diyebiliriz. Camel Beach de denilen bu yerde turistlerin develerle gezmesi ise meşhur. Ancak şu anda bu aktivite yapılıyor mu henüz belli değil. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PLAJI NEREDE?

Bursa’da Karacabey Boğazı’nda bulunan ve yapımına Haziran 2019’da başlanan Karacabey Plajı tamamlandığında Türkiye’nin en büyük plajı olma özelliğine kavuşacak. Diğer plajları uzunluk bakımından geride bırakacak olan plaj tatilcilerin çok tercih ettiği Bursa’da yaz turizmini de yeniden şekillendirebilir. Samandağ ve Patara Plajları’nın önüne geçen plaj 22 kilometre uzunluğa sahip.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR 

Mavi Baraklı plaj bir yıl geçerliliği olan ve belirli kriterleri sağlayan plajlara verilen çevre ödülüdür. Plajların ilk olarak temiz deniz suyuna sahip olması ve ardından güvenilir bir plaja sahip olması şartına bakılır. Her geçen yıl Mavi Bayraklı plaj sayısını artıran Türkiye'de Bodrum, en çok mavi bayraklı plaja sahip tatil beldesidir. Onu Alanya takip ediyor. İl bazında ise Antalya 200 mavi bayraklı plaj ile birinci sıradadır. 

Mavi Bayraklı plajlardan bazıları şöyle;

Alanya Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı

Keykubat Doğu Halk Plajı

Manavgat Bld. Boğaz Otel Halk Plajı

erik Belediyesi Belek Halk Plajı

Muratpaşa Büyükşehir Belediyesi Lara 1 Halk Plajı

Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı

Antalya Konyaaltı Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı

Kalkan Halk Plajı

Marmaris Belediye Halk Plajı

Bodrum Kumbahçe Halk Plajı

Bodrum Gümbet Halk Plaj

Aydın Altınkum Halk Plajı

ADANA Yumurtalık Ayas Belediye Plajı

VAN Tuşba Tuşba Belediyesi Ayanıs Halk Plajı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL