Vitamin eksikliği saç döküyor

Kadın erkek herkesin ortak problemlerinden biri olan saç dökülmesine birçok problem neden olabiliyor. Vitamin ve mineral eksikliği de bu sebeplerden biri.

Vitamin eksikliği saç döküyor
Vitamin eksikliği saç döküyor
GİRİŞ 24.05.2013 14:42 GÜNCELLEME 24.05.2013 14:42

Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, saç dökülmesi nedenleri hakkında bilgi verdi. “Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen can sıkıcı bir problemdir." diyen Akbaş, "Saç kaybı veya sağlığını yitiren saçlar birçoğumuzda, görünümümüzün bozulduğu,çekiciliğimizin cazibemizin düştüğü hissine ve buna bağlı öz güven kaybına neden olabilir. Sağlıklı bir insanda saçların yaklaşık yüzde 90'ı büyüme halinde yüzde 10'u ise dinlenme halindedir. Her gün ortalama 50-100 tel kayıp normal kabul edilebilir. Bunun üzerinde kayıp zaman içerisinde saçların seyrelmesine sebep olacaktır. Altta yatan neden varlığı araştırılmalıdır. Kişinin saç kaybı vitamin, mineral eksikliği gibi değiştirilebilen veya olağan saç dökülmesi yaşlılık dökülmesi, genetik saç kaybı(erkek tipi saç kaybı) gibi değiştirilemeyen nedenlere bağlı olabilir.Eğer varsa,öncelikle sebebin ortadan kaldırılması gerekir." şeklinde konuştu.

Saçsızlık ya da bir başka deyişle kellik sorunu yaşayan hastalar için günümüzde en geçerli modern tedavi yönteminin saç ekimi olduğunu söyleyen Akbaş, "Saç ekiminde FUT tekniği ya da FUE tekniği veya mikro - minigraft megasession tekniği gibi farklı isimlerle anılan teknikler mevcuttur. Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın yapılan işlemin esası aynı olup saçlı bölgeden kökü ile birlikte saçın alınması ve kel olan bölgeye uygun bir şekilde yerleştirilmesi söz konusudur. Saç ekimi bölgesel uyuşturma ile başın arka kısmından alınan saç köklerinin başın saçsız olan bölgesine yeniden dağıtılmasıdır. Yani kişinin kendine ait olan saçların kel alanlara ekilmesi işlemidir. Yapılan işlem bir cerrahi işlem olmasına rağmen diğer cerrahi işlemlerle kıyaslandığında oldukça basit, riskleri oldukça az sonuçları ise yüz güldürücü bir müdahale şeklidir. Saç ekiminde günümüzde en sık kullanılan yöntem fue tekniğidir. Bu yöntemde cerrahi skar olmaz,yani başın arka kısmında saç alınan bölgede ortaya çıkan,ince çizgi şeklindeki yara izi yoktur." bilgisini verdi.

Saç ekimi sonrası çıkan saçlar kişinin kendi doğal saçları olduğu için tamamen normal fiziksel ve fizyolojik özelliklere sahip olduğunu belirten Akbaş, "Diğer saçlar gibi uzar, tıraş edilir, boyanır vs. Saçın tüm karakteristikleri alınan bölgenin özelliklerini taşır. Bu özellik nedeniyle de başın arka kısmından alınarak ekilen saçlar dökülmez, çünkü biliyoruz ki saçlarımız ne kadar dökülürse dökülsün başın arka kısmındaki saçlar dökülmemektedir. Aynı hafıza ekim sırasında diğer özelliklerle birlik de yeni yerine taşınmaktadır. Tüm bu özelliklerinden dolayıdır ki, kalıcı saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için günümüzde en geçerli modern tedavi yöntemi saç ekimi yöntemidir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı