Hastalara canlı yayınla moral desteği

"Yoğun bakımda dahi olsa bilinci açık olan hastaların, ziyaretçilerinin geldiğini bilmesi, aranıp sorulduğunun farkına varması, iyileşme sürecine katkı sunmaktadır"

Hastalara canlı yayınla moral desteği
Hastalara canlı yayınla moral desteği
GİRİŞ 03.07.2013 11:51 GÜNCELLEME 03.07.2013 11:51

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğul, yoğun bakım servislerindeki kameralı uygulamaya ilişkin, "Yoğun bakımda dahi olsa bilinci açık olan hastaların, ziyaretçilerinin geldiğini bilmesi, aranıp sorulduğunun farkına varması, iyileşme sürecine katkı sunmaktadır" dedi.

Eroğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bakım servislerindeki hastaların yakınları tarafından her zaman ziyaret edilemediği için farklı bir uygulama geliştirdiklerini bildirdi. Özellikle üçüncü derece yoğun bakım yatağının olduğu birimlerde, hastalar ile yakınlarının birbirlerini görüp, konuşabileceği kameralı sistemi bir süre önce faaliyete geçirdiklerini dile getiren Eroğul, şunları kaydetti:

"Bu sistemde hasta yoğun bakımda yatarken, refakatçisi farklı bir odada kendisiyle bire bir temasa geçmekte, yakınlaştırılmış olan görüntüsünü görerek konuşabilmektedir. Bu, bizim için büyük avantaj. Aynı gün içinde birden fazla refakatçi, hastalarını yoğun bakımlarda böylece ziyaret edebilmektedir. Bu uygulama, yoğun bakımlardaki sterilizasyon ortamının bozulmamasını da sağlamaktadır."

Eroğul, söz konusu sistemle vatandaşlara, hayati tehlikesi bulunan hastalarını, canlı yayınla televizyon ekranında görme imkanı sağlandığını dile getirdi.

"Yoğun bakımda dahi olsa bilinci açık olan hastaların, ziyaretçilerinin geldiğini bilmesi, aranıp sorulduğunun farkına varması, iyileşme sürecine olumlu katkı sunmaktadır" diyen Eroğul, "Bu, hastaların moral ve motivasyonunun yükselmesi açısından çok önemli. Bu metot ile belki hastanın yanına girmesinde sakınca olan çocuklar da babalarını, dedelerini, kardeşlerini bu ortamda televizyondan canlı olarak görme imkanına kavuşmuş olmaktadırlar. Kameralı uygulamamızla hastalardan ve yakınlarından olumlu tepkiler alıyoruz. Hasta yakınları da ziyaretçilerini görebilen hastalar da uygulamamızdan oldukça memnun" ifadelerini kullandı.

Eroğul, hastanede 11 farklı branşta 108 yoğun bakım yatağının bulunduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor