Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı fırsat

Uzmanlar, sigara tiryakilerine Ramazanda sigaradan kurtulmaları çağrısında bulundu.

Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı fırsat
Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı fırsat
GİRİŞ 08.07.2013 11:26 GÜNCELLEME 08.07.2013 11:26

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilal Özcebe,  "Ramazanda oruç nedeni ile gün boyu saatlerce sigara içmeden durabilen kişiler, bu davranışlarını sürdürebilir ve sigaradan tamamen kurtulmuş olur" dedi.

Özcebe, sigaranın zararlarının artık herkes tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Sigara içenlerin büyük bölümünün bunu bırakmak istediğini, ancak çeşitli nedenlerle başarısızlığa uğrayanlar olduğunu anlatanÖzcebe, "Ramazan ayı sigarayı bırakmak isteyenler için iyi bir fırsattır. Ramazanda oruç nedeni ile gün boyu saatlerce sigara içmeden durabilen kişiler, bu davranışlarını sürdürebilir ve sigaradan tamamen kurtulmuş olur" dedi.

Ramazan ayının, insanların nefislerine hakim oldukları bir dönem olduğu için sigarayı bırakmanın daha da kolaylaşacağını ifade eden Özcebe, şunlara dikkati çekti:

"Sigara içilmesi herkes için ve her zaman zararlıdır. Ama sigara içmek Ramazan ayında daha büyük tehlike yaratabilir. Gün boyu aç ve susuz kaldıktan sonra akşam olduğunda oruç açılır ve akşam yemeği yenir. Yemekten hemen sonra kan dolaşımı ile mide ve bağırsaklara daha fazla kan gönderilir. Bu yüzden örneğin kalp, beyin, böbrek gibi yaşamsal öneme sahip organlara giden kan miktarı azalabilir. Bu durum özellikle kalp ve beyin damar hastalığı olanlar açısından ciddi risk oluşturabilir."

Prof. Dr. Hilal Özcebe, sigara içenlerin Ramazan ayının yaratacağı bu fırsatı değerlendirmeleri ve sigaradan kurtulmaları gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!