Kansere davetiye çıkarmayın

Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bazı plastik türlerinin, içeriklerindeki kimyasalları yiyeceklere geçirdiği ve kanserojen etkisi olduğu için kansere adeta davetiye çıkardığı ifade edildi.

Kansere davetiye çıkarmayın
Kansere davetiye çıkarmayın
GİRİŞ 03.09.2013 15:59 GÜNCELLEME 03.09.2013 15:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili bilgiler veren Neco Et ve Kebap Yöneticisi Murat Sağol, günlük hayatta pratik olduğu için tercih edilen ve vazgeçilmez olan bazı plastiklerin hayati tehlike arz ettiğini söyledi. Sağol, "Yapılan araştırmalarda kanserin sadece ne yediğimizle değil neyle yediğimizle de ilgili olduğu tespit edilmiştir" dedi. Neco Et ve Kebap Yöneticisi Murat Sağol, sipariş paketleri içerisine konulan plastik çatal ve bıçaklara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Uygun olmayan plastikle üretilen çatal ve bıçakla yenilen yemekle zararlı mikroplar ve zehirleyici maddelerin vücuda yayılabilir bu durum ciddi zehirlenmelerle birlikte kanser gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir" diye konuştu.

Plastik ürünlerin üzerindeki işaret ve numaralarını kontrol etmenin önemini vurgulayan Sağol, bazı tür plastiklerin gıda sektöründe kullanımının güvenli olduğunu, bazılarınınsa kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Sağol "Özellikle 3, 6 ve 7 no' lu plastiklerden uzak durulmalı. Çünkü bu plastikler yiyecek ve içeceklere zehirli maddeler salıyor ve kanser yapma riski taşımakla birlikte bir grup kimyasallar içeriyor" dedi.



İŞTE ZARARLI VE ZARARSIZ PLASTİKLER

Sağol, Yemek siparişi geldikten sonra ilk olarak yapılması gerekenin, yemeklerle gelen plastik ürünlere dikkat edilmesi ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Sadece tüketicilerin değil restoran sahiplerinin bu ayrıntıya özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Murat Sağol zararlı ve zararsız plastikleri numaralarına göre şöyle sıraladı:

"1 numaralı plastikler PET veya PETE Polietilen içerir: Zararsızdır. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır.

2 numaralı plastikler HDPE Yüksek yoğunluklu polietilen: Zararsızdır. Deterjan ambalajları ve pet süt şişesinde bulunur.

3 numaralı plastikler PVC Polivinil klorid: Zararlıdır! Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır.

4 numaralı plastikler LDPE Az yoğunluklu polietilen: Zararsızdır. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur.

5 numaralı plastikler PP Poliproplen: Zararsızdır. Şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır.

6 numaralı plastikler PS Polistiren: Zararlıdır! Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir.

7 numaralı plastikler DİĞER: Zararlıdır! Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Delibardak 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ POTASYUM FERRO SİYANÜR yediğimiz tuzların içine katılıyor,gıda da topaklanmayı önleyici madde. kanser uzaydan gelmedi , TUZ RUHU ve ağır metal iyonlu enzimler ile üretilen glikoz ve fruktozlar şimdi de POTASYUM FERRO SİYANÜR!!!! Tarım bakanlığı ne iş yapıyor merak ediyorum ,plastikteki tehlike deve de kulak kalır , TUZ VE glikozdaki tehlike dev boyutta
    Cevapla
  • çınarilaç 10 yıl önce Şikayet Et
    oy benim başıma gelenler 2. 7/24 kesintisiz ne hasta bitiyor nede hizmet kesliyor hepimiz de diyoruz ki o ne guzel deyilmi evet peki ne oldu da bizim ulkede hastaneler doldu taştı ! hiç buna dikat eden yok sağlık bakanı açıklama yaptığı zaman hizmt şöle dir böyledi böyle yaptık madeler alta yazıyorum haksısam lutfen ama lutfen yorum ekleyiniz 1 geryiğinde fazla ilaç tuketmek 2 hastaneler sağlık için çalışmıyor para kazanmak için 3 ve butun hastalıklatın sebebi yemeklerde yağ kilinik çalışmalarındaki butun hastalığı sebebi yemeklerde külandığımız yağ halbüki allahu tala sebze meyve insanı damağına uygun bir şekilde yartmıştır siz hiç kavunu pişirdiğini duydunuz mu pişirin içinde çıkacak doğal yağı görun ey insan oğlu
    Cevapla
  • çınarilaç 10 yıl önce Şikayet Et
    oy benim başıma gelenler. pilastik kahıt şeker kansorci mademi arıyorsunuz BAKIN BEN SİZE BİR HİKAYE ANLATAYIM BENİM İLİMDE YANİ BATMAN DA 500 BİNLİK BİR NUFUSA SAHİP 15 YIL EVEL BATMANDA SADECE DEVLET HASTANESİ VARDI BİDE SSK VARDI SABAH ERKENDE HASTANEY HASTAMIZI GÖTURURDUK VE ÖLENDEN SONRA O HASTANEDE NE HASTA GÖRDUN NEDE DOKTOR GÖRDUN O TARİHTE NUFUS SAYISI 150 BİN VAR SAYSAK O GUNDE BU GUNE NELER DEYİŞTİ Kİ BUGUN BATMAN DA BÖLGE HASTANESİ VAR ÖZEL HASTANE VAR YANİ 15 TANE İSİMLERİNİ HATIRLİYAMADIĞIM HASTANE VAR HALA DA AÇILMAYA DEVAM EDİYORLAR VE
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz