Sağlığınız için bu gıdaları tüketin

Yaşadığımız birçok sağlık probleminin nedeni, düzensiz ve yanlış beslenme.

Sağlığınız için bu gıdaları tüketin
Sağlığınız için bu gıdaları tüketin
GİRİŞ 18.10.2013 09:07 GÜNCELLEME 18.10.2013 09:07

Birçok yararlı gıdayı öğünlerimizden uzak tutarak kendimize ve vücudumuza zarar veriyoruz. İşte beslenme uzmanlarının, sağlığımızı korumamız için yememizi önerdiği mucize besinler:

YULAF

Güne bir kase yulaf ile başlamak, size kendinizi tok ve iyi hissettirecek. Bu besin, gün içinde kaybetmeye müsait olduğumuz enerjiyi bize kazandırırken, suda çözülebilen lifleri vücudunuzda daha uzun süre tutar.

BALIK

Yağ yakmak istiyorsanız, balık mutlaka beslenme programınızda olmalı. Omega 3 deposu olan balık, metabolizmanızı hızlandırmakla kalmıyor, modunuzun yükselmesine de yardımcı oluyor.

AVOKADO

Avokado, vücuttaki toksik maddelerin etkisiz hale getirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu gıda ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve kolesterolün yükselmesini önlüyor.

YUMURTA

Amerika'da yapılan araştırmalara göre; kilo kontrolü sağlamak istiyorsanız, sabahları mutlaka yumurta yemeniz gerekiyor. Yumurtada yer alan yüksek protein, ani açlık krizlerini önlüyor.

YOĞURT

Yemek saati öncesinde yenen bir kase meyveli yoğurt, bir bardak meyve suyundan daha fazla tok tutuyor.

LAHANA

Vitamin ve antioksidan deposu olan lahana; yüksek lif ve su içerdiği için hem karnınızı doyuruyor, hem de kilo almanıza engel oluyor.

MANTAR

Ara öğününüz için uyumlu bir ikili oluşturacak humus ve mantar, yüksek oranda B vitamini içeriyor. Mantarın güçlü aromasının tüm et ve tavuk yemeklerine son derece yakıştığı da biliniyor.

KURUYEMİŞLERLE AÇLIK KONTROLÜ

İş yerinizde öğle yemeği saatleriniz belli değilse ve sık sık öğün atlıyorsanız, sağlığınızı kuruyemişlerle koruyabilirsiniz. Birçok farklı üniversite tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre; öğün aralarında kuruyemiş tüketenler, bir sonraki öğünde daha az yemek yiyor ve daha sağlıklı bir ömür sürüyor. Örneğin fındık; kalp ve cilt sağlığımız için faydalı. Antep fıstığı, ceviz ve badem; sindirimi destekleyen yüksek miktarda vitamin, protein ve lif içeriyor. Bunların yanı sıra salatalarınıza ve yoğurda ay çekirdeği ya da kabak çekirdeği de ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler