Kışın zatürreye dikkat

Kışın; yüksek ateş, öksürük, balgam, nefes darlığı, halsizlik, üşüme ve titreme gibi belirtilerle kendini gösteren zatürre, tedbir alınmadığı takdirde ölüme dahi neden olabiliyor.

Kışın zatürreye dikkat
Kışın zatürreye dikkat
GİRİŞ 11.12.2013 09:49 GÜNCELLEME 11.12.2013 09:49

Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Güngör Ateş, halk arasında 'zatürre' adıyla bilinen 'pnömoni'nin, ölüm riski yüksek hastalıklar arasında yer aldığını belirtti. Günümüzde antibiyotiklerin yaygın kullanılması ve aşılama çalışmaları sonucu pek çok enfeksiyon hastalığının kolayca tedavi edildiğini anlatan Ateş, zatürreler için bu olumlu gelişmeden bahsetmenin zor olduğunu kaydetti.

Zatürrenin, virüs ve mantarlar gibi çeşitli mikroplara bağlı olarak ortaya çıktığını söyleyen Ateş, grip virüsüne eklenen bakteriler sebebiyle ağır zatürre tablolarının görülebildiğini vurguladı. Zatürreye neden olan etkenlerin farklılık gösterebildiğini kaydeden Ateş, "Örneğin, kortizona benzer vücut direncini düşüren ilaçları kullananlarda, organ nakli yapılan kişilerde, kanser ve AIDS hastalarında bağışıklık sistemi ileri derecede baskılanmış olduğu için zatürreye yol açan mikroplar, normalden farklıdır. Normal insanlarda hastalık yapmayan çeşitli bakteri, virüs ve mantarlar bu kişilerde zatürreye yol açabilir..' dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!