'Parmak' bebek hayata tutundu

Eskişehir'de, 600 gram ağırlığında dünyaya gelen ve 113 gün hastanede yoğun bakımda kalan erkek bebek, hayata tutundu.

'Parmak' bebek hayata tutundu
'Parmak' bebek hayata tutundu
GİRİŞ 13.03.2014 14:01 GÜNCELLEME 13.03.2014 14:01

Kütahya'da yaşayan ve Bayram Kaya (40) ile 21 yıllık evli Meryem Kaya (36), 12'si düşükle sonuçlanan gebeliklerinin 13'üncüsünde tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve 5 Kasım 2013'te Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde, sezaryenle, prematüre 600 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi. "Muhammed Emir" adını verdikleri bebek, 113 gün süren yoğun bakım ünitesindeki tedavinin ardından taburcu edildi.

Kaya çiftçi, bebekleriyle birlikte, doktor ve hemşireleriyle hastanede basın toplantısı düzenledi.

Anne Kaya, bebeğinin 113 gün süren yoğun bakımında emeği geçen doktorlara ve hemşirelere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Küçücük, benim dokunmaya bile kıyamadığım bebeğimi, bu hale getirdik şükür. 13'üncü bebeğim. Rabb'im, bunu kucağıma almamı nasip etti. Bu mutluluğu herkesle paylaşmak istedim çünkü çok umudunu kesen anneler var. Kimse umudunu kesmesin, biz çok mutlu olduk. Tıp o kadar güzel ilerledi. Böyle hocalarımız, hemşirelerimiz, özellikle böyle hastanelerimiz varken, kimse umudunu kesmesin."

Baba Kaya da 21 yıl süren evlat hasretinin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ise "12 kez gebe kalmış bir kadının duyduğu annelik özlemi, 13'üncü gebeliğinde erken de doğsa mutlulukla sonlanmıştı ama bebeğimiz, küçük doğmuştu. Bebeğimiz, hastanemiz yenidoğan yoğun bakımda değerli hekim ve hemşire arkadaşlarımızın yoğun ilgisiyle bugün annesinin kucağında" ifadesini kullandı.

Aynı hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku ise Muhammed Emir bebeğin, bugün kilosunun 2 kilogram 200 gram ağırlığına ve boyunun da 28 santimetreden 45 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Kuşku, bebeğin dünyaya geldiğinde, organlarının dış ortamda yaşayabileceği olgunluğa ulaşmadığını anlatarak, "Bizler, mevcut teknolojik imkanla gerek personel gerekse de hekimlerin tecrübeli takipleri neticesinde, bebeğimizi annemize verme imkanımız oldu. Ünitemiz, daha önce de bu kadar erken doğan bebekleri yaşatabilmişti" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!