Van'da 150 bin çocuk aşılanacak

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülen "Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası" kapsamında Van'da 150 bin çocuk aşılanacak.

Van'da 150 bin çocuk aşılanacak
Van'da 150 bin çocuk aşılanacak
GİRİŞ 07.04.2014 15:40 GÜNCELLEME 07.04.2014 15:40

7-13 Nisan tarihleri arasında Van, Diyarbakır, Siirt, Mersin, Hakkari ve Batman'da başlatılan kampanya kapsamında, 0 ile 59 aylık tüm çocukların aşılanması hedefleniyor.

Tuşba 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde Vali Vekili Ramazan Kurtyemez'in katılımıyla başlayan kampanyada, Vali Vekili Kurtyemez ile İl Sağlık Müdürü Bilal Acar ve Van Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, çocuklara ilk aşıyı yaptı.

"İki damla aşı, dökülmesin göz yaşı" sloganıyla yürütülen kampanyayla ilgili açıklama yapan Kurtyemez, değişik etkenler nedeniyle ülkede az da olsa görülme ihtimali olan çocuk felci hastalığına karşı devletin kampanya başlattığını söyledi.

Ellerindeki tüm imkanları vatandaşların sağlığı için kullanmayı hedeflediklerini belirten Kurtyemez, "Aşı kampanyamız bugün başladı. Van'da 150 bin çocuğumuzu, çocuk felcine karşı aşılayacağız. Bütün vatandaşlar bu aşıya karşı duyarlı olmalı. Gelecekte herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için bu konuyu önemseyelim" dedi.

Halk Sağlığı Müdür Dr. İmren ise çocuk felci hastalığını poliomyelit virüsünün meydana getirdiğini, hastalığın çoğu zaman felçle ve zaman zaman da ölüm ile sonuçlandığını ifade etti.

Bir zamanlar tüm dünyada görülen çocuk felci hastalığının yok edilmesi için başlatılan kampanyaların sonuç verdiğine dikkati çeken İmren, Türkiye'de "Polio Eradikasyon Programı" kapsamında yürütülen çalışmaların başarıya ulaştığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!