Güçlü bir hafıza için bunu için!

Yapılan araştırmaya göre iyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay özünün beyin faaliyetlerini güçlendirdiği belirtildi.

Güçlü bir hafıza için bunu için!
Güçlü bir hafıza için bunu için!
GİRİŞ 10.04.2014 14:38 GÜNCELLEME 10.04.2014 14:40

Uzmanların özellikle kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmada önemli etkiye sahip olduğunu sıkça dile getirdiği yeşil çay beyin fonksiyonları açısından da ciddi bir role sahip.

İsviçreli bilim adamlarının araştırması, yeşil çay özünün hem beyin faaliyetlerini güçlendirdiğini hem de psikiyatrik bozukluk nedeniyle hafıza kaybına uğrayanların tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

Diş etleri için koruyucu

Araştırmaya katılanlardan bazılarına yeşil çay özünün bulunduğu bir içecek verildi ve daha sonra bu kişiler hafıza testine tabii tutularak beyin görüntüleri incelendi. Yeşil çay içenlerin beynindeki parietal ve ön prefrontal korteks bölümleri arasındaki bağlantının arttığı ve bu kişilerin testlerde daha başarılı olduğu belirlendi. Yeşil çayı fazla tüken toplumlarda kalp hastalıklarında ve bazı kanser türlerinde azalma görülüyor. Yeşil çayın aynı zamanda diş etleri için koruyucu olduğu, düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk gibi sorunlara da iyi geldiği biliniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!