Zehirleri vücuttan atan besinler

Modern yaşamın getirdiği çevre kirliliği topraklarımızı, havamızı, besinlerimizi zehirli maddelerle zararlı hale getiriyor.

Zehirleri vücuttan atan besinler
Zehirleri vücuttan atan besinler
GİRİŞ 17.04.2014 11:28 GÜNCELLEME 17.04.2014 11:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurşun, kemiklerimizdeki kalsiyumla yer değiştirip kemiklerimizi eritiyor, alüminyum ise özellikle beyin ve sinir sisteminde çok önemli işlevi olan magnezyumun yerine geçip alzheimera yatkınlığa neden oluyor.

Do­ğal, ya­ni or­ga­nik ya­şam­dan uzak­laş­tık­ça be­de­ni­miz ze­hir­li mad­de­ler­le baş ede­mez ha­le ge­li­yor. İs­tan­bul Flo­ren­ce Nigh­tin­ga­le Has­ta­ne­si Sağ­lık­lı Ya­şam Mer­ke­zi Di­rek­tö­rü Dr. Öz­gür Şa­mil­gil, kad­mi­yu­mun, çin­ko­nun ye­ri­ne ge­çer­ken böb­rek­ler­de bi­rik­me­ye baş­la­yıp, si­nir lif­le­rin­de ile­ti bo­zuk­lu­ğu do­ğur­du­ğu­nu, ni­ke­lin de man­ge­ne­zin ye­ri­ni ala­rak kan­se­re yat­kın­lık yap­tı­ğı­nı açık­la­dı.

Organların bitmeyen uğraşı

Şa­mil­gil, “As­lın­da ka­ra­ci­ğer ve böb­rek­le­ri­miz dur­mak­sı­zın bu mad­de­le­ri (ağır me­tal­le­ri) ze­hir­siz­leş­tir­mek­le uğ­ra­şı­yor, dış­kı, id­rar ve ter­le at­ma­ya ça­lı­şı­yor. Ze­hir­siz­leş­tir­me an­la­mı­na ge­len de­toks ile il­gi­li bi­lim­sel ola­rak is­pat edil­miş ke­sin bir yön­tem ol­ma­sa da ba­zı gı­da­la­rın bu an­lam­da fay­da­lı ola­bi­le­ce­ği öne sü­rü­lü­yo­r” de­di. İş­te bun­lar­dan en sık öne­ri­len­le­ri :

Brokoli

Bro­ko­li, kar­na­ba­har, la­ha­na, kı­vır­cık sa­la­ta ai­le­si, yo­ğun sül­fo­ra­fan içe­ri­ği sa­ye­sin­de gen­le­ri­mi­zin yük­sek mik­tar­da an­ti­ok­si­dan ve ze­hir­siz­leş­ti­ri­ci mad­de­ler üret­me­si­ni sağ­lar, kan­se­re kar­şı önem­li de­re­ce­de ko­ru­yu­cu­dur.

Yaban mersini

Yük­sek mik­tar­da an­to­si­ya­nin içer­me­si ne­de­niy­le, hüc­re­le­ri ze­hir­li mad­de­ler­den ko­ru­ma ve arın­dır­ma­da çok fay­da­lı­dır.

Soğan-sarımsak

Sülfür içeriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve antiboitik benzeri etkisiyle mikroplara karşı direnç sağlar. Birçok faydalı mineral içerir, kansere karşı koruyucudur. Böbreklerin süzmesine yardımcı olur.

Elma

Be­sin kat­kı­la­rı­nın ve me­tal­le­rin vü­cut­tan uzak­laş­tı­rıl­ma­sı­na yar­dım­cı olan su­da eri­yen pek­tin isim­li bir tür lif içe­rir.

Maydanoz

Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını arttırıcı etkisi vardır. A, C ve K vitaminlerinden çok zengindir.

Tarçın-zencefil

Tar­çın, de­mir, kal­si­yum ve man­ge­nez­den zen­gin­dir, yağ asit­le­ri­nin par­ça­lan­ma­sı­nı ko­lay­laş­tı­rır, şe­ker me­ta­bo­liz­ma­sı­nı dü­zen­le­ye­rek ka­ra­ci­ğe­rin iş yü­kü­nü azal­tır. Zen­ce­fil: Ba­ğır­sak ha­re­ke­ti­ni ar­tı­rır, me­ta­bo­liz­ma­yı hız­lan­dı­rır, atık mad­de­le­rin atı­lı­mı­nı ko­lay­laş­tı­rır, iş­ta­hı fren­ler.

Kurt üzümü

Çin tıb­bın­da asır­lar­dır kul­la­nıl­mak­ta­dır. Ül­ke­miz­de de ye­tiş­ti­ril­mek­te­dir. Ta­dı ya­ban mer­si­ni ile ki­raz ara­sı olan tat­lı ve su­lu bir mey­ve­dir, mey­ve­si ve yap­rak­la­rı kul­la­nıl­mak­ta­dır. Por­ta­kal­dan çok da­ha faz­la C vi­ta­mi­ni içe­rir. Tü­mör­le­re kar­şı de­ney fa­re­le­rin­de fay­da­lı bu­lun­muş­tur, DNA­'yı ko­rur. Çin­ko, kal­si­yum, ger­man­yum, se­len­yum, fos­for gi­bi fay­da­lı bir­çok ele­men­ti içe­rir. Ha­vuç­tan da­ha iyi bir A vi­ta­mi­ni ön­cü­lü olan be­ta ka­ro­ten kay­na­ğı­dır. Ka­ra­ci­ğe­ri ko­rur. Gö­zü sa­rı nok­ta has­ta­lı­ğın­dan ko­rur.

Susam

Ka­ra­ci­ğe­ri ko­rur. Zen­gin lif içe­ri­ği sa­ye­sin­de ba­ğır­sak fonk­si­yon­la­rı­na yar­dım­cı ve ba­ğır­sak kan­se­ri­ne kar­şı ko­ru­yu­cu­dur. Ro­ma­tiz­mal has­ta­lık­la­rı en­gel­le­yi­ci ve iyi­leş­ti­ri­ci et­ki­si var­dır.

Fesleğen

Fes­le­ğen, na­ne ve rey­han kan­se­re kar­şı ko­ru­yu­cu, vü­cut­ta su tu­tul­ma­sı­nı en­gel­le­yi­ci özel­lik­le­ri olan be­sin­ler­dir. Ro­ma­tiz­ma, ko­lit gi­bi il­ti­ha­bi has­ta­lık­la­ra ve kan­se­re kar­şı ko­rur.

Pancar

Mag­nez­yum, de­mir, çin­ko ve kal­si­yum­dan zen­gin ol­ma­sı ne­de­niy­le vü­cut­tan ze­hir­le­rin atıl­ma­sı­nı ko­lay­laş­tı­rır. Kan­ser­le mü­ca­de­le­de çok et­ki­li olan be­ta­si­ya­nin açı­sın­dan ol­duk­ça zen­gin­dir.

Ananas

Haz­mı ko­lay­laş­tı­ran ve ba­ğır­sak te­miz­li­ği sağ­la­yan bro­me­la­in içe­ri­ği ne­de­niy­le vü­cut­tan za­rar­lı mad­de­le­ri uzak­laş­tı­rır.

Enginar

Ka­ra­ci­ğe­rin za­rar­lı mad­de­le­ri ze­hir­siz­leş­tir­me­si­ni sağ­la­yan si­li­ma­rin ve yağ­la­rın ko­lay par­ça­la­ma­sı­nı sağ­la­yan mad­de­ler­le ko­ru­yu­cu özel­lik gös­ter­mek­te­dir.

Rezene

Yo­ğun lif içe­ri­ği sa­ye­sin­de ba­ğır­sak­lar­dan za­rar­lı mad­de­le­rin atı­lı­mı­nı hız­lan­dı­rır, sin­di­ri­mi ko­lay­laş­tı­rır.

Avo­ka­do

Hem su­da eri­yen hem de eri­me­yen lif­ler içer­di­ğin­den bar­sak te­mi­z­li­ği­ne yar­dım­cı olur, ro­ma­tiz­mal has­ta­lık­la­ra kar­şı ko­ru­yu­cu ve iyi­leş­ti­ri­ci et­ki­si var­dır.

YORUMLAR 1
  • latif 8 yıl önce Şikayet Et
    vücütaki zeyhri nasıl temizleriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?