Saç teliyle rekor kırdı!

Saçlarını erken yaşta kaybeden iş adamı Mehmet Şafak Anılmış, tek seferde 17 bin 500 saç teli nakledilen ilk hasta olarak dünya tıp literatürüne girmeye aday oldu.

Saç teliyle rekor kırdı!
Saç teliyle rekor kırdı!
GİRİŞ 22.04.2014 14:09 GÜNCELLEME 22.04.2014 14:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Estecenter Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven ve Dr. Erkut Özdamar'a başvuran Mehmet Şafak Anılmış, doktorlarının yaptığı ilk değerlendirmelerden sonra 13 saatlik bir operasyona girdi. İlk muayene ve değerlendirmelerde ense kökündeki saç tellerinin kaliteli olduğu belirlenen Anılmış'a, uzun süren bir operasyonla tek seferde 17 bin 500 saç teli nakledildi.

Dr. Erkut Özdamar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mehmet Bey'in kalp ve damar hastalıkları olup olmadığı, operasyona uygunluğu gibi detaylar belirlendikten sonra operasyonun planlandığını dile getirdi. Hasta bize ilk başvurduğunda genel hastalıklarını inceledik. Yaptığımız saç analizinde Mehmet Bey'in saç nakli için iki kulak arasındaki verici bölgesinin çok uygun olduğunu gözlemledik. Kendisine tıp literatüründe mega seans saç nakli adı verilen yöntemin yapılabileceğini ve bir seansta gençliğindeki saçlarına kavuşabileceğini söyledik" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren ekibe başkanlık eden Dr. Erkut Özdamar, “Saç nakli her ne kadar kozmetik bir işlem gibi görülse de aslında ciddi bir cerrahi operasyon. Bu nedenle Saç nakli yaptıracak hastaların kapsamlı bir muayeneden geçmeleri ve operasyonu hastane ortamında yaptırmaları hayati önem taşıyor” diye konuştu.

10 YAŞ DAHA GENÇ GÖRÜNÜYOR

Operasyondan 6 ay sonra hayal ettiği görünüme kavuşan Mehmet Şafak Anılmış, artık yaşından 10 yaş daha genç görünüyor. Anılmış; yeni görüntüsünün kendisine müthiş bir enerji kattığını ve artık özgüveninin daha yüksek olduğunu vurguluyor.

Normalde saç teli nakillerinin uygun vakalarda 3500 ile 5500 arasında saç kökü naklinin yaklaşık 6 ile 9 saat arasında gerçekleştirildiğini belirten Estecenter Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Erkut Özdamar, “Mehmet Bey'e yapılan 17.500 saç teli nakli, bilinen tek seansta yapılmış olan en yüksek “mega seans” saç nakli olduğu için, Türkiye Estetik ve Plastik Cerrahi Kongresi'nde de sunuldu” dedi.

Dr. Erkut Özdamar, saç nakli yaptırmak isteyen kimseler için ise özellikle bu operasyonun cerrahi bir işlem olduğunu ve hastane koşullarında gerçekleştirilmesi gerektiğini, işlemin bir plastik cerrah eşliğinde yapılmasının başarısını arttırdığını, seçtikleri merkezin tecrübesinin alınacak sonucu çok olumlu etkilediği gibi önerilerde bulundu.

YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    1957de askerlikte bir arkadaşımız vardı biz hergün sakal traşı oluduk- . onun sakalı yoktu çok üzülüyordu bir pazar günü yüzüne gübreyi sürmüş halde gördük şaşırıp sorduk lan ne yapmışın dedik sakalım çısın diye tavsiye ettiler dedi bir müddet sonra sakalı gelmeye başladı trakyalının ! eh gerisi size kalmış !
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    saçı dökülmüşler, Tek çaraniz taze sığır gübresi sıcağı sıcağına süreceksiniz !. hergün !
    Cevapla
  • Abdurrahman OCAk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık.. Arkadaşa birilerine yardımda bulun destek çık desek. Maddi durumum yok diyecek belkide. Çok israflı bir toplum olduk...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...