Korneaları ışık olacak

Muğla'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephan Cecil Boulton'un korneaları, ailesince bağışlandı.

Korneaları ışık olacak
Korneaları ışık olacak
GİRİŞ 22.04.2014 17:44 GÜNCELLEME 22.04.2014 17:44

Köyceğiz ilçesinde 10 yıldır eşiyle yaşayan ve 5 gün önce Muğla Yücelen Hastanesine beyin tümörü tanısıyla yatırılan İngiliz vatandaşı emekli hava astsubay Stephan Cecil Boulton'un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, yüzü dahil tüm organlarını bağışlamıştı. Kısa süre sonra Boulton'un yaşamını yitirmesi üzerine organları alınamadı.

Daha sonra eşinin, Boulton'un kornealarının bağışlanması isteği üzerine İzmir Bölge Koordinasyon Merkeziyle irtibata geçildi. Dr. Arman Aytaç tarafından 45 dakika süren operasyonla Boulton'un korneaları alınarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 2 kişiye nakledilmek üzere İzmir'e gönderildi.

Muğla Yücelen Hastanesinde gazetecilere açıklama yapan Stephan Cecil Boulton'un eşi Paula Boulton, organları eşinin isteği üzerine bağışladıklarını söyledi.

Eşinin Türkiye'de gömülmeyi istediğini belirten Boulton, "Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiği için burada gömülmek istediğini vasiyet etmişti. Başka insanlara yaşam verebilmek için de organlarını bağışlamıştı" dedi.

Türk vatandaşı olmak için başvuru yapmıştı

Cenazenin 24 Nisan Perşembe günü defnedileceğini bildiren Boulton, şöyle konuştu:

"Her perşembe günü saat 14.00'te Türkçe kursuna gittiği için cenazesi de aynı gün ve saatte Türk geleneklerine göre defnedilecek. Bölgenin insanını çok sever ve kültürünü öğrenmeye çalışırdı. Türk vatandaşı olmayı çok istiyordu, bunun için başvurusunu da yapmıştı fakat işlemleri tamamlamaya ömrü yetmedi. Ben burada yaşamaya devam edeceğim. Burası artık bizim evimiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar