Gözünden kurt çıktı

Bodrum İlçesinde yaşayan Mehmet Orhan’ın göz şişliği şikayetiyle gittiği hastanede yapılan muayene sonucu gözünde 20 kurtcuk tespit edildi.

Gözünden kurt çıktı
Gözünden kurt çıktı
GİRİŞ 21.07.2014 17:46 GÜNCELLEME 21.07.2014 17:46

29 yaşındaki Mehmet Orhan, gözünde bir yanma ve acı hissedince Bodrum’da özel bir hastaneye başvurdu. Gözüne toz kaçtığını düşünen Orhan, kurtcuk olduğunu öğrenince şok oldu. Ameliyata alınan Orhan’ın gözünden 20 kurtcuk çıkarıldı. Orhan’ın gözüne bir sineğin çarptığı ve sineklerin gözün içine larva bıraktıkları tespit edildi.

Mehmet Orhan’ın tedavisini yapan Özel Bodrum Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nalan Özbirecikli, hastanın ameliyata alınarak gözünden 20 kurtcuk çıkarıldığını belirtti.

Özbirecikli, operasyonla ilgili şunları söyledi: “Bu tip hastalar göz polikliniklerine genelde sinek, böcek göze çarptıktan sonra larva bıraktıkları için batma, kızarıklık, sulanma, şikayeti ile başvurur. Ancak, Mehmet Bey böyle bir şey fark etmemiş. Bize geldiğinde gözünü kaybedeceğini sandığı için endişeliydi.

Özellikle kurtların gözün arkasından beynine gitmesinden korkuyordu. Kendisine böyle bir risk olmadığını ve olayın nedenini açıkladığımda rahatladı. Bu tip hastaları 2, 3 bazen 4 kere kontrole çağırıp tüm kurtcukların temizlendiğinden emin oluruz. Bu olayda da böyle yaptık. Çok sık görülen bir vaka olmamakla beraber daha önce 15 civarında bu şikayetle başvuran hastam olmuştu.”

Mehmet Orhan da çok korktuğunu belirterek “Daha önce hiç duymadığım, bilmediğim bir şeydi. Gözümü kaybedeceğimi sandım. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir